Чим корисно кокосове масло для засмаги

1148

Зміст:

  • Правила засмаги на сонці і в солярії
  • Чим корисно кокосове масло при засмагу
  • Як правильно використовувати масло
  • Недоліки та протипоказання
  • Щоб отримати рівний і акуратний засмага, необхідно, щоб всі ділянки шкіри піддавалися впливу ультрафіолету рівномірно. Для цього застосовують різні масла, креми або лосьйони, які утворюють тонку плівку, одночасно захищає дерму і посилює ефект. Кокосове масло для засмаги дозволяє добитися рівного відтінку і уникнути сонячних опіків, якщо дотримуватися правила використання.

    Правила засмаги на сонці і в солярії

    Засмага – це захисна реакція шкіри на дію ультрафіолетового випромінювання. При первинному опроміненні шкірний покрив червоніє, якщо дія сонячного світла було дуже інтенсивним, виникає опік, що згодом веде до відторгнення верхнього шару клітин.

    Кокосове масло можна використовувати для рівної засмаги

    Якщо перебувати під сонцем не занадто довго, то опік не утворюється, а в епітелії активується синтез меланіну. Це пігмент, що надає шкірі темний відтінок. При повторному перебування на сонці синтез меланіну прискорюється, з’являється засмага.

    Для отримання рівного, гарної засмаги рекомендують масла та інші косметичні засоби на жировій основі. Вони одночасно створюють захисну плівку, яка не дозволяє отримати опіки, і покращують розподіл сонячних променів. Але щоб сонячні ванни пішли на користь, необхідно дотримуватися такі правила:

    • засмагати в години найменшої активності сонячного випромінювання – до 12 годин дня і після 17 годин;
    • наносити сонцезахисні засоби;
    • при загорянні в солярії починати з кількох десятків секунд і поступово збільшувати час;
    • захищати від сонячного випромінювання соски, очі;
    • не засмагати годуючим мамам і вагітним жінкам.

    Навіть тонка одяг не дозволяє проникати ультрафіолетових променів до шкірного покриву. Засмагнути неможливо, якщо є перешкода у вигляді скла.

    Чим корисно кокосове масло при засмагу

    Кокосове масло для засмаги отримують шляхом холодного віджимання сухої м’якоті горіхів. У ньому міститься велика кількість жирних кислот, гіалуронова кислота, вітаміни та мікроелементи. У олії щільна консистенція, яка добре розподіляється по поверхні дерми.

    Дослідження показали, ніж корисно кокосове масло:

    • володіє факторами захисту spf 8;
    • активує вироблення меланіну і надає приємний відтінок загару;
    • дозволяє довгостроково зберігати засмага;
    • розгладжує дрібні зморшки;
    • живить шкірний покрив, покращує регенерацію клітин;
    • повертає пружність і гладкість, допомагає зберігати вологу;
    • має слабку бактерицидну і протигрибкову дію;
    • знімає запалення, яке є реакцією на сонячне світло.

    Речовини, які містяться в олії, допомагають швидше гоїтися микроповреждениям, невеликим саден і тріщин. Жирні кислоти підтримують оптимальний кислотно-лужний баланс, пом’якшують дерму.

    Рафіновану олію можна застосовувати жінкам, чий епідерміс схильний до утворення камедонов і запальних реакцій. Вичавка з кокоса не посилить патологічний процес. Корисно масло для сухої і тонкої шкіри, воно допомагає їй зберігати еластичність, захищає від зневоднення на спеці.

    на солнце

    На сонці масло зробить засмага рівномірним

    Масло має гіпоалергенний склад і безпечно для вагітних і годуючих жінок. Але не варто наносити його на молочні залози, як і оголяти їх надовго на сонці.

    Після нанесення на шкіру масло швидко вбирається і утворює тонку плівку. Вона не залишає жирних слідів на одязі, але одночасно захищає від шкідливих зовнішніх факторів. Кокосове масло водостійке і витримує навіть солону морську воду.

    Якщо є шкірні захворювання, можна використовувати масло, повинен вирішувати лікар. При мікробних екземах, псоріазі, грибкових ураженнях підходити до вибору косметичних засобів потрібно з особливою обережністю, щоб не нашкодити і не викликати загострення процесу.

    Як правильно використовувати масло

    Застосування масла допускається на здорові і чисті шкірні покриви. Перед нанесенням необхідно прийняти душ і обсушитись рушником. Деякі фахівці радять висохнути природним шляхом. Але краще злегка обтертися махровим рушником і переходити до нанесення сонцезахисного засобу.

    Масло при кімнатній температурі набуває щільну консистенцію. Тому воно продається в баночках з широким горлишком. Якщо не виходить отримати порцію, можна потримати упаковку деякий час під теплою водою. Але часто розтоплювати його не рекомендується. Масло наносять на відкриті ділянки тіла легкими масажними рухами. Не потрібно намагатися глибоко втерти його, воно вбереться самостійно.

    Під сонячні промені краще не виходити протягом 10-15 хвилин, а оптимальний термін – до 1 години. За цей час масло повністю вбереться і проявить свої корисні властивості.

    Якщо планується довгий відпочинок на пляжі, масло потрібно взяти з собою. Через кілька годин буде потрібно відновлення захисного шару.

    Повторно наносити склад на шкіру необхідно після декількох купань у воді. Масло водостійке, але поступово всмоктується, і його захист знижується. Можна застосовувати його як засіб для закріплення засмаги, навіть якщо воно не використовувалося перед початком прийняття сонячних ванн. Але потрібно пам’ятати, що при опіках, болючості шкіри після дії ультрафіолету, наносити маслянисті склади заборонено. Вони тільки підсилять больовий синдром і погіршать стан.

    Недоліки та протипоказання

    У кокосового масла дуже низький рівень spf-захисту. Тому воно не врятує від опіків світлошкірих дівчат, в клітинах яких виробляється дуже мало меланіну. Їм необхідно використовувати аптечні засоби з spf 30-50. Ті, хто засмагає вперше після зими, також повинні в перші дні використовувати засоби з більш високим захистом або обмежити час перебування під прямими сонячними променями.

    Кокосове масло – це хороша альтернатива косметиці, але при дотриманні правил застосування. Його можна наносити дітям і вагітним жінкам і не боятися прояви алергічних реакцій. Воно має приємну консистенцію і ароматом. При покупці потрібно уважно вивчати склад і купувати тільки засіб, в якому немає додаткових добавок.

    Читайте далі: косметичне масло какао