Чим корисно персикове масло для волосся і як його застосовувати

1090

Зміст:

  • Склад персикових кісточок
  • Як виробляють масло персика
  • Персикове масло для волосся: особливості і переваги
  • Рекомендації щодо застосування продукту
  • Як використовувати продукт проти облисіння у чоловіків
  • Рецепти масляних масок для росту волосся та інших цілей
  • Безпечно персикове масло для волосся
  • Соковиті золотисто-рожеві плоди персика багаті калієм, каротином, вітамінами С і Є. Але на цьому переваги смачного фрукта не закінчуються. З його ядер добувають маслянисту рідину, насичену цінними жирними кислотами. Це відмінний косметичний засіб проти лупи та раннього облисіння. На його основі готують домашні бальзами і маски для зволоження, харчування й оздоровлення шевелюри.

    Склад персикових кісточок

    Фруктові дерева, відомі як вид Prunus persica, ведуть своє походження з Китаю. Там рожеві плоди вважалися даром богів, здатним давати вічну молодість. Китайці вживали не тільки ароматну м’якоть фрукта, але і його тверді ядерця. Вичавлений з них жирна субстанція була основою для лікування ран і запалень, а також для косметичних процедур.

    Персикове масло для волосся володіє безліччю корисних властивостей

    Пізніше оздоровчі властивості персикового масла для волосся і шкіри стали відомі по всьому Сходу. Помаранчеву маслянисту рідину з приємним запахом додавали в притирання, мазі і засоби для укладання. У XVI столітті продукт з’явився в Європі, але його цілющі властивості були вивчені лише 400 років потому.

    У складі персикової кісточки виявлені:

  • Лінолева кислота. Блокує дію вільних радикалів, захищаючи клітини від старіння.
  • Олеїнова кислота. Відновлює пошкодження в структурі власного білка.
  • Вітамін А. Стимулює регенерацію клітин, регулює функції сальних залоз.
  • Аскорбінова кислота. Покращує кровообіг в шкірі голови, сприяє живленню волосяних фолікулів.
  • Токоферол. Постачає кисень до коренів волосся, прискорює утворення здорових клітин, стримує утворення сивини.
  • Вітаміни групи В. Забезпечують живлення коренів, зволожують і живлять волосяні стрижні.
  • Комплекс цілющих речовин робить масло універсальним засобом для догляду за будь-яким типом шевелюри — пересушеною, нормальної і жирної.

    Як виробляють масло персика

    Плід дерева Prunus persica — твердий, у товстій зморшкуватою оболонці. Всередині міститься великий насіннячко мигдалеподібної форми, що служить джерелом для отримання масла. Його отримують методом холодного віджимання, видавлюючи на потужному механічному пресі. Продукт, добутий таким способом, зберігає максимум корисних речовин.

    Щоб продовжити термін придатності маслянистої вичавки, її прогрівають до температури +220-250° C. Термічна обробка дозволяє знищити домішки, що залишилися після пресування, але при цьому руйнує частину вітамінів.

    У звичайній продажу найчастіше пропонується оброблена, прогріта есенція. Вона цілком безпечна для здоров’я і підходить для косметичних цілей. Отримати більш ефективний продукт холодного віджиму можна лише в магазинах органічних товарів.

    Персикове масло для волосся: особливості і переваги

    Якісний косметичний засіб має добре зволожувати і живити клітини, не закупорюючи пори. Жирові компоненти, що містяться в персику, повністю відповідають цим вимогам — вони швидко вбираються і змиваються, не залишаючи слідів. Засіб легко змішується з іншими корисними інгредієнтами, тому його можна включати до складу складних масок.

    Високий вміст жирних кислот визначає користь для сухого волосся. Волосяні стрижні, ослаблені частими фарбуваннями і гарячою завивкою, відновлюються після масляних масок, стають еластичними і блискучими. Зникає суха лупа і посічені кінці.

    Нормалізуючи виробництво шкірного сала, вітаміни А і Е усувають жирний блиск і швидке засолювання коренів. Застосування масок двічі на тиждень зменшує подразнення шкіри голови, свербежу і жирної себореї.

    Олійні процедури сприяють красивою укладанні. Після них найпримхливіші кучері легко розчісується і приймають потрібну форму. Є ще два корисних ефекту — захист від шкідливого впливу сонячних променів і збереження кольору як у натуральній, так і у пофарбованої шевелюри.

    Рекомендації щодо застосування продукту

    Щоб маска максимально вбралася в волосяні стрижні, склад потрібно підігріти до + 60° C. Нерозбавлене масло ватним тампоном обережно втирають у шкіру голови. Потім обробляють пасма по всій довжині, надягають поліетиленову шапочку і утеплюють зверху рушником. Процедура розрахована на 30-60 хв. Потім миють голову натуральним шампунем. При сильно пошкодженому волоссю можна залишити суміш на ніч.

    применениеМасло персика знайшло застосування в багатьох косметичних процедурах

    Оскільки продукт коштує досить дорого, його можна розводити іншими органічними есенціями — ромашки, розмарину, чайного дерева або мигдалю. Потрібно переконатися, що всі вони виготовлені шляхом холодного віджимання. Пропорція може бути будь-якою. Найбільш поширені в косметології поєднання з маслом кокоса або виноградних кісточок.

    Для помітного ефекту потрібно провести курс лікувальних процедур з 7-10 масок. Їх роблять двічі на тиждень. Профілактично можна робити масляні втирання в прикореневу зону 1-2 рази в місяць, перед душем.

    Хороший засіб для кінчиків, пересушеного феном або багаторазовим фарбуванням масляні обгортання. Перед виконанням миють голову і змащують кінці маслом, підігрітим до + 70ᵒ С. Надягають шапочку для душу і накривають її гарячим рушником. Процедуру проводять протягом години, потім змивають складу шампунем.

    Як використовувати продукт проти облисіння у чоловіків

    Чоловіча шевелюра рідіє з багатьох причин, і найважливіша з них — старіння фолікулів у шкірі голови. На місці відмерлих клітин не можуть відрости нові волоски. Антиоксиданти, що містяться в персиковому маслі, уповільнюють процес старіння.

    Чоловікам рекомендуються масляні втирання. Виконувати їх потрібно двічі на тиждень, перед миттям голови. Беруть 1-2 ч. л. олії, підігрівають до стану приємної теплоти і кінчиками пальців втирають в прикореневу зону. Обертають зверху поліетиленовою плівкою і рушником. Змивають через півгодини. Результат залежить від того, як наносити засіб.

    Якщо проводити процедури регулярно, не менше 2 місяців поспіль, втрата волосся припиниться.

    Для росту і зміцнення коренів допомагає також масаж з аромамаслами — пальмарози, розмарину, неролі, іланг-ілангу. Їх додають в пропорції 2 краплі на 1 ч. ложку персикового масла. Суміш підігрівають і втирають в шкіру голови протягом 10-15 хв. Потім склад можна змити або залишити до ранку.

    Рецепти масляних масок для росту волосся та інших цілей

    Ароматне масло використовується в якості бази для домашніх косметичних сумішей. До нього додають натуральні інгредієнти — фрукти, овочі, лікарські трави. Важливо, щоб в них, як і в персику, містилося багато вітамінів і антиоксидантів.

    для кончиковМаски для кінчиків і кореневої зони відрізняються за складом

    Ось декілька варіантів:

  • Стиглий плід авокадо, 1 невеликий банан і 1 ст. ложка олії. Всі інгредієнти з’єднують в однорідне пюре і втирають в шкіру голови і волосся. Через півгодини змивають прохолодною водою з шампунем. Маска відновлює сильно пошкоджені пасма, повертає їм блиск і пружність.
  • Сік алое, мед, настій шипшини. Беруть по 2 ч ложки кожного продукту, з’єднують з такою ж кількістю масла. Отриманий бальзам ретельно втирають у волосся і залишають на півгодини під поліетиленовою шапочкою. Потім вимийте голову м’яким шампунем. Засіб допомагає при ламкості, сухості і посічені кінці.
  • Сік з половини середнього лимона і 1 ч. ложка меду. Змішують компоненти з 1 ст. ложкою олії і втирають в прикореневу зону. Витримують 40 хв. і змивають шампунем. Процедура усуває жирну лупу та свербіж шкіри голови.
  • Щоб склади краще засвоювалися клітинами, можна попередньо підігріти їх на водяній бані.

    Безпечно персикове масло для волосся

    Будь-який продукт, вироблений з кісточкових плодів, може викликати алергічну реакцію. Особливу обережність слід проявити людям, страждаючим алергією на горіхи і квіти з сімейства розоцвітих.

    Перед використанням олійною есенції потрібно провести шкірний тест. Пару крапель продукту втирають в зап’ясті на внутрішній стороні і вичікують добу. Якщо на шкірі не виявиться висипки і почервонінь, можна без побоювання вживати масло.

    Насіння рожевого фрукта містять в невеликій кількості синильну кислоту. Це речовина отруйна і при тривалому застосуванні накопичується в організмі. Результатом може стати головний біль, прискорене серцебиття і навіть серцевий напад. Тому курси масляних процедур слід проводити з інтервалами в 2-3 місяці. Категорично забороняється вживати масло всередину.

    Оскільки токсичні ефекти продукту недостатньо вивчені в медицині, вагітним і годуючим жінкам необхідно уникати його.

    Людям з коронарною хворобою серця, хронічними мігренню і гіпертонією рекомендується проконсультуватися з лікарем. Якщо масляні маски викликають шкірний висип, почервоніння, кашель або нежить, слід негайно припинити вживання і звернутися до лікаря.

    Щоб уникнути негативних наслідків, потрібно купувати високосортний натуральний продукт. Він виробляється з сировини, вирощеної в екологічно чистому середовищі без пестицидів.

    Найкращий спосіб подбати про свою зовнішність — використання органічної косметики. Масло персика допоможе виглядати привабливо без магазинних засобів, насичених хімічними інгредієнтами. Але щоб продукт приніс користь, потрібно вивчити його властивості і нюанси вживання.

    Читайте в наступній статті: персикове масло для особи