Чи можна вживати ківі при грудному вигодовуванні?

3237

Зміст:

  • Чим корисно ківі при грудному вигодовуванні
  • Можна ківі при годуванні дитини грудьми
  • Які ще тропічні фрукти корисні
  • Ківі при грудному вигодовуванні дозволяється не завжди. Пов’язано це з тим, що екзотичний фрукт може викликати у дитини алергічні реакції і коліки. Тому вводити продукт необхідно, але робити це дуже обережно. В цілому, ківі володіє безліччю корисних вітамінів і мінералів, які необхідні для нормального формування малюка.

    Чим корисно ківі при грудному вигодовуванні

    Цей екзотичний фрукт містить величезну кількість поживних речовин. До його складу входять такі елементи, як калій, фолієва кислота, а також група вітамінів С, К, Тобто Ківі є джерелом антиоксидантів і клітковини.

    Ківі при грудному вигодовуванні дозволяється вживати тільки після консультації з лікарем

    Крім м’якого соковитого плоду, корисні і придатні для їжі чорні маленькі насіння і шкірка. Тому при грудному вигодовуванні ківі іноді все-таки дозволяється.

    Для чого фрукт може застосовуватися:

  • Астма. Вважається, що екзотичний плід допомагає знизити напади астми з-за підвищеного вмісту в своєму складі вітаміну С і антиоксидантів. Фрукт допомагає при ринітах і бронхітах, що мають алергічну форму походження.
  • Відновлення травних функцій. До складу ківі також входить особливий елемент – актинідін, який допомагає засвоювати білок. Тому їжа перетравлюється і засвоюється в кілька разів швидше.
  • Зміцнення імунної системи. Один фрукт містить близько 270% необхідної добової дози вітаміну С. Це допомагає організму справлятися з різними інфекціями і бактеріями. Корисний як для матері, так і для новонародженого.
  • Відновлення артеріального тиску. Щоденне вживання ківі допомагає запобігти розвитку інфарктів та інсультів.
  • Зниження ризику тромбів. З-за підвищеного навантаження на ноги і спину після пологів у жінки може виникнути тромбоз. Ківі допомагає справлятися з патологією і відновлювати нормальну циркуляцію крові.
  • Екзотичний фрукт є незамінним джерелом корисних речовин для годуючої мами в період після пологів, проте вживати його в їжу не завжди дозволяється.

    Можна ківі при годуванні дитини грудьми

    Раціон годуючої мами повинен бути різноманітним і багатим вітамінами. Тому фрукти і овочі обов’язкові до вживання. Однак меню може бути змінено з-за індивідуальних особливостей або непереносимості деяких компонентів малюком.

    Починати вживати фрукт можна вже в перший місяць годування. Однак перед цим жінці необхідно для початку ввести в свій раціон яблука, груші та банани, і тільки потім ківі. Починають з невеликого шматочка в день. При цьому спостерігають за реакцією малюка. Якщо у дитини виникли негативні прояви, необхідно на час відмовитися від екзотичної ягоди.

    З-за того, що травна система дитини ще не сформувалася, фрукт в перший місяць може бути протипоказаний. Думка лікарів з цього приводу розділилися порівну.

    Протипоказання до вживання фрукта в перший місяць життя малюка:

    • спадкова схильність до розвитку алергічних реакцій;
    • кишкові коліки у малюка;
    • підвищений газоутворення у жінки після вживання деяких фруктів.

    Також фрукт не вживають, якщо у матері-годувальниці є хронічні форми захворювання шлунка (виразка, гастрит).

    Екзотичну ягоду в другий місяць життя дитини вводять таким же чином, як і до цього. Починають з маленького шматочка і стежать за реакцією малюка. При цьому, якщо у мами є шлунково-кишкові розлади, фрукт попередньо рекомендується очистити від шкірки.

    Безпечним і оптимальним періодом вважається, коли дитині виповниться 3 місяці, в деяких випадках фрукт вводять, починаючи з 6 місяця життя.

    Які ще тропічні фрукти корисні

    Серед тропічних фруктів найменшу алергенність проявляє ананас. Іноді їм замінюють інший екзотичний плід, якщо у дитини спостерігається алергія на ківі. Однак ананас рекомендується вводити у свій раціон при досягненні дитиною 3-місячного віку.

    До екзотичним фруктам, які володіють підвищеною алергенність, також відноситься і хурма. Вона володіє сильним сечогінним ефектом, але протипоказана, якщо у матері або дитини спостерігається цукровий діабет.

    Вживати хурму дозволяється, коли немовляті виповниться 4 місяці.

    За вмістом вітамінів схожим складом має авокадо. Речовини ягоди допомагають зміцнювати імунну систему і бере участь у формуванні кісткової і зубної тканини. Тому фрукт є незамінним у період грудного годування. Рекомендується вводити в раціон не раніше 3-4 місяців.

    Ківі при грудному вигодовуванні дозволяється вживати, якщо у матері та дитини відсутні протипоказання. Перед вживанням фрукта рекомендується звернутися до лікаря. Найкращим періодом введення в раціон тропічних фруктів є 4-місячний вік немовляти.

    Також цікаво почитати: кориця при грудному вигодовуванні