Чи можна вживати майонез при грудному вигодовуванні

1803

Зміст:

  • Майонез після пологів: користь чи шкода
  • У чому небезпека його вживання при годуванні
  • Домашній майонез як альтернатива
  • Раціон жінки після народження малюка повністю змінюється. Всі продукти повинні бути тільки натуральними і корисними. Різноманітність страв і бажання, наприклад, на святі з’їсти трохи їжі, заправленої соусами, дуже велике. Далі розглянемо, чи є майонез при грудному вигодовуванні.Домашній майонез – найкраще рішення для годуючої дівчата

    Майонез після пологів: користь чи шкода

    У його складі присутній безліч елементів, які здатні нашкодити здоров’ю мами і малюка. До них відносять курячі яйця, вважаються сильним алергеном. Яйця в перший місяць лактації можна вживати тільки у вигляді інгредієнта з випічки.

    У цій заправці присутній гірчиця, оцет, які є забороненими продуктами при годуванні груддю. Вони впливають на кишечник, провокуючи роздратування, уповільнюють рух рідини в організмі. Наявність в інгредієнтах цього соусу ряду барвників, консервантів та інших синтетичних компонентів роблять його небезпечним для будь-якої людини. Тому задаючись питанням, чи можна його при годуванні груддю, відповідь однозначна – ні, це може негативно позначитися на здоров’ї.

    У чому небезпека його вживання при годуванні

    Чим же він такий небезпечний ? Завдяки спеціальним підсилювачів смаку, майонезний соус викликає залежність. Людина хоче його їсти все більше і більше, що призводить до набору зайвої ваги. Це особливо помітно у годуючих мам у другий місяць після народження малюка, так як їх обмін речовин ще не повернувся в норму. Шкідливі жири та консерванти накопичуються в організмі, подразнюють шлунок, що незабаром може привести до розвитку виразки або гастриту.

    В якості альтернативи в перший місяць вигодовування можна використовувати сметану або йогурт.

    Ця заправка впливає на складові грудного молока, чого не можна допустити, адже в такому випадку уникнути алергії у дитини практично неможливо.

    Домашній майонез як альтернатива

    Період годування триває в середньому 1-2 роки, і за цей час складно стримати себе, щоб не з’їсти страви з соусом. Так як магазинний продукт категорично заборонено, можна приготувати домашній варіант. Яйце курки потрібно замінити перепелиним, так як воно не викликає алергічної реакції, а замість оцту додавати сік лимона.

    Нешкідливий рецепт виглядає наступним чином: змішуємо 2 варених яйця перепілки з оливковою олією, соком лимона і спеціями в блендері до потрібної консистенції. Перед повноцінним вживанням потрібно продегустувати продукт в маленькій кількості, щоб подивитися на реакцію малюка. Якщо побічних реакцій немає – можна сміливо додавати суміш у страви.

    Магазинний майонез слід виключити з меню під час лактації для запобігання проблем.

    Читайте далі: манна каша при грудному вигодовуванні