Чи повинен чоловік допомагати з дитиною?

1045

Накипіло!.. Саме так можна охарактеризувати пост однієї з молодих мам, яка розповіла, що чоловік зовсім не допомагає їй з малюком. Хочете знати, який у відповідь на прохання про допомогу? Втім, більшість матусь він не здивує.

Мій не допомагає взагалі, спокійно спить ночами, коли дитина плаче. Ввечері спокійно вечеряє. На мої крики, у мене вже дах рве, каже, а що ти робиш? Від чого ти втомилася? — поскаржилася подругам молода матуся з ніком в Мережі Квіточку. — Вдома все прибрано, їжа наготовлена, дитина чистий, речі настираны і напрасовані. Став дозволяти обзивати мене всіма словами…

Може, я щось не так роблю? Жінка повинна мовчки все робити, а чоловік заробляє гроші?

Читайте також:Монолог мами: «Мій чоловік пішов у декретну відпустку разом зі мною»

Подруги тут же прийшли на допомогу і підтримали втомлену матусю:

Я взагалі не розумію фрази «допомагати з дитиною». Дитина загальний, значить турботи і обов’язки загальні, він не допомагає, а приймає рівну участь у житті та вихованні сина (Оленка)

Повинен. Вночі не чіпала і не чіпаю, тільки якщо вже зовсім сил не залишилося. А так — такий же батько, як і я (MrsFox)

З дитиною вдома сидіти теж не легше. Ситуація, коли чоловік приходить додому і лягає на диван, а дружина продовжує займатися дитиною і чоловіком і будинком одночасно, мені не зрозуміла. Елементарно годину посидіти з дитиною, щоб дружина морально відпочила. Укласти дитину спати або купувати. Це все посильна допомога.

У вихідні робити всі разом чи по черзі, даючи відпочинок один одному. Чоловік на майданчик з дитиною, дружина вечерю готує, наприклад.

Якщо чоловік не допомагає поки дружина в декреті, то він не буде допомагати і коли вона вийде з декрету. Але кожному своє, хтось підтримує стереотипи а-ля «не чоловіча це справа» (DiegoRamos)

З дитиною чоловік не повинен допомагати, а це його обов’язок, як і ваша, тому що він такий же батько. Якщо, щось не встигаю по дому, прошу допомогти, через раз (ледар він у мене), але робить (Анастасія)

Мій теж так каже) але все одно допомагає, з дитиною правда трохи сидить, зате по дому допомагає, посуд миє, пилососить, прибирается, гуляє з дітьми. Правда він говорить, що працює, втомився. Але я йому кажу, що теж не на дивані цілий день валяюся, я теж втомилася і хочу відпочити. У нього хоч якесь розмаїття робота-дім-спілкування на роботі. А у мене один будинок (Анастасія)

Читайте також:Як бути? Чоловік не дозволяє працювати..

Одна з матусь в Мережі запропонувала рішення:

Ви в корені всі неправильно робите. Чим більше ви тягнете на собі, тим більше мужик буде сідати на голову вам. Залиште одного чоловіка з дитиною на пару годин, нехай зрозуміє, від чого втомлюєтеся, і перестаньте тягнути на собі все, ви не ломова кінь, ви жінка! — порадила Ксюша МамаБанды.

Виявилося, що цей дієвий метод вже перевірила на власному досвіді матуся з ніком в Мережі лена покровська. Ось її історія:

Раніше теж такі питання були, поки його наодинці з ними не залишила. Потім прийшов в шоці — як ти справляєшся з ними?

А що ви порадите автору цієї історії?

Всі фото: Depositphotos