Чоловік приходить додому, лягає на диван і включає телевізор… – допомоги не дочекаєшся

734

Чоловік може допомагати в домашніх справах? Так! Але ось що дивно, чому це усвідомлюють і демонструють не всі представники сильної половини людства? А іноді буває і так, що чоловік поступово перестає виконувати ті чи інші справи по дому. І все це лягає на жіночі плечі.

Читайте також:Як бути красивою, якщо чоловік не дає грошей?

Молода матуся з ніком в Мережі Phoebe поділилася з подругами своєю історією про те, як її обранець вирішив, що з нього… досить.

Мій сміття виносить, посуд миє, чистить лоток кішки, унітаз, ванну і раковини. Раніше на ньому було годування кішки і пилосос, але плавно перетекли на мене, так як кішці часто накладає на брудну миску, а пилососить раз на тиждень, частіше відмовляється, каже, що не потрібно це, – засмучується автор історії.

Подруги в Мережі розповіли про те, як у їхніх родинах виконується домашня робота.

Робить все, що попрошу. Якщо не просити, значить, тільки з обов’язків заробити грошей. Машину заправляє і всі рахунки оплачує. Але мене це влаштовує. Посудомийка, робот-пилосос, пральна і сушильна машина є) дуже полегшують життя такі помічники. А чоловік сміття вранці виносить тільки (Альона)

Сміття виносить завжди з ранку. Всі чоловічі обов’язки виконує за необхідності. В магазин він ходить або разом. З дитиною ввечері займається, а я роблю свої справи. Може приготувати сніданок у вихідний і посуд помити і пропилососити, йому не соромно так сказати. Але так як я в декреті, сплю до 10 ранку і в принципі не втомлююся, а він працює цілими днями. Я пам’ятаю, яка я сама з роботи приходила. Вважаю, що жіночі обов’язки цілком можу робити сама (Євгенія)

У нас коли як, чіткого розподілу немає, в основному у вихідні миє посуд, плиту і у ванній, туалеті всі, іноді може прибрати і вимити підлогу, рідко. Якщо чесно, робить це він все не дуже. Я частенько переробляю і доробляю, але вважаю, що повинен допомагати, в будь-якому разі мені менше справ))ну і плюс намагається дуже з дитиною допомагати і дасть справи мені робити, провести годинку в душі ванною, можу піти з подругами погуляти поздненько повернутися, він погодує, помиє, спати вкладе))це теж нечасто, може раз в місяць-два, але все ж, для мене дуже цінно (Яна)

Готую тільки я, а все інше робить, лоток і годівля двох кішок тільки на ньому (Ляля)

У чоловіка обов’язки дві… це заняття з дітьми, так як я впевнена, що хлопцям потрібен тато, і не важливо вони удари тренують або малюють, і виносити сміття… Це саме його обов’язки. Все інше як піде. Наприклад, я приїжджаю з роботи пізніше, ніж він. І я не хочу суп або котлети, він тоді мені готує Може прибрати, помити дітей. Немає такого, що саме його ось це… а все інше моє (Margarita)

Ходить в магазин тільки він, сміття щодня виносить, чоловічі справи — полагодити, підкрутити. Коли була в лікарні він і пилососив, і є готував, і за дитиною повністю стежив. Не виникає питання: «Чому я?» (Еlmira)

Читайте також:Порада дня: як і коли залучати дитину до прибирання

Однак був і сумний відповідь. Вероніка поділилася своєю історією:

Мій не допомагає. У його родині все робила тільки мама. Тому і він такий: прийшов з роботи, поїв і на диван відпочивати, дивитися телевізор. Він втомився, а я вдома. Звичайно, я ж з дітьми я не втомлююся.

У своїй більшості матусі відзначили, що чіткого поділу обов’язків у них не існує. Проте зізналися, що чоловіки найчастіше починають виконувати роботу, коли їх про це попросять.

А ваш чоловік допомагає в домашніх справах?

Всі фото: Depositphotos