Чому великі соски у жінок

2710

Зміст:

  • Причини
  • Що можна зробити
  • Зовнішній вигляд має велике значення для більшості дівчат. Всім хочеться, щоб у тілі все було ідеально. Тому у деяких жінок, які мають нестандартний розмір ареол, виникає питання, чому великі соски, і чи можна з цим щось зробити.Чому великі соски? Це питання часто турбує підлітків.

    Причини

    Великий ореол навколо сосків утворюється з кількох причин:

  • Подібна особливість часто передається у спадок. Проявляється вона не відразу, а тільки після того, як у дівчини повністю сформуються грудні залози. Кожен організм має індивідуальні особливості. У зв’язку з цим остаточний вигляд груди знаходить у різний час, у одних до 18 років, в інших-до 25. Тому у деяких жінок може викликати здивування її раптове перетворення. З цієї ж причини утворюються великі соски і у чоловіка.
  • Під час очікування малюка жіночий організм зазнає серйозні зміни. Під дією гормонів грудні залози перебудовуються і готуються до вигодовування новонародженого. У вагітних збільшення сосків абсолютно нормально. Крім того, по краю ореолу можуть виростати окремі волоски і утворюватися пігментні плями. Це може псувати зовнішній вигляд і настрій майбутньої мами. Але засмучуватися не варто, після пологів гормональний фон відновиться, і всі ці симптоми дуже швидко пройдуть.
  • Ареола стає дуже великою після тривалого грудного вигодовування. Груди сильно набухає в моменти припливу молока і поступово розтягується. Запобігти це явище, на жаль, неможливо. Молодим мамам залишається тільки змиритися і чекати закінчення грудного вигодовування, щоб привести груди в порядок.
  • Ще однією причиною збільшення сосків у дівчинки або хлопчика є перехідний вік. Під впливом усе тих же гормонів у чотирнадцять років у районі ареол можуть утворюватися ущільнення, почервоніння. Дотики до цих місцях можуть викликати дискомфорт і больові відчуття. Така ситуація не є патологією, але звернутися до гінеколога або терапевта все ж варто. Лікар випише спеціальну мазь, яка зніме біль і прибере припухлість.

    Що можна зробити

    В першу чергу, жінка повинна усвідомити, що великі соски — не патологія, а індивідуальна особливість. Багато чоловіки вважають їх більш привабливими і сексуальними, ніж невеликі. Перш ніж щось в собі міняти, задумайтеся про це.

    Якщо юної пані прикрити верхню частину тіла не складе праці, то у хлопця це може викликати певні труднощі. Саме представники сильної статі найчастіше шукають способи зменшення ареол. Це може спровокувати появу комплексів, замкнутості у підлітка.

    Існує ряд спеціальних вправ, які покликані зменшити розмір ареоли. На практиці їх ефективність не доведена.

    Єдиним способом зменшення сосків на сьогоднішній день є втручання пластичного хірурга. Операція вважається безпечною. Вона проводиться під місцевою анестезією і займає за часом не більше години. Молочні залози не ушкоджуються, жінка зберігає здатність годувати грудьми. Чутливість сосків залишається колишньою. Із-за невеликого ефекту ліфтингу груди стає більш пружною і підтягнутою. Головне, знайти досвідченого хірурга, який зробить свою справу якісно і не завдасть шкоди здоров’ю.

    Молоді люди надають великого значення зовнішньому вигляду. Будь-які відхилення від норми сприймаються вороже. Перед тим, як почати змінювати в собі щось, необхідно постаратися прийняти свої особливості і побачити в них переваги. Якщо цього зробити не вийшло, то таку проблему, як великі соски, можна легко виправити хірургічним шляхом.

    Також цікаво почитати: сечовипускання після інтимних стосунків