Чому виплати малозабезпеченим, а не всім мамам в декреті?

532

Після виходу у декретну відпустку матеріальне становище сім’ї змінюється, так як молода матуся вже не отримує заробітну плату. Якщо раніше у неї була офіційна робота, щомісяця надходять виплати від роботодавця. Якщо матуся безробітна, вона отримує соціальну допомогу. Одна з молодих мам міркує на цю тему.

Жінка працювала і отримувала зп 40 000 рублів. А чому в декреті вона повинна отримувати менше? Де логіка тоді? З появою дитини навпаки витрати збільшуються! Так ще і до 1,5 років платять, а потім живи, як хочеш! Нехай один чоловік вас тягне, взагалі вважай на одну зп.

Хоча жінка на декрет має законне право, і якщо можна до 3 років сидіти нехай і платять нормально до 3!👿 Про виплату в 50 р після 1,5 років взагалі мовчу, – міркує матуся з ніком в Мережі Juli. – І ще саме несправедливе, чому виплати від держави тільки малозабезпеченим??? Я працюю податки плачу, а мені від держави нічого.

А безробітним, будь ласка, і путінські виплати…. Що за заохочення безробіття? Я все розумію, мені є на що жити) але просто якось неправильно.

Цей пост викликав бурхливе обговорення. Матусі як підтримали думку автора, так і були проти. Багато поділилися своєю точкою зору:

Ви виклали мої думки😬 а ще держава платить не тільки малозабезпеченим, а тим хто приховує свої доходи і прикидається бідним 😬😑 ось це насправді злить. Ледве стримую емоції (Ольга)

Від роботи посібник 40% від зп, на які цілі цікаво, б запитати у тих, хто це придумав! І на що жити тим, у кого нема чоловіка? (Нюша)

Чтооооо? А з чого це раптом держава вам повинно платити декретні розміром з зп??? Вони вас особисто просили народжувати???? Ви захотіли з чоловіком дитину народили, так і думайте самі, як тягнути його тепер, держава, тут зовсім не причому. Зп ви отримували за те, що працювали, а зараз ви вдома з дитиною, не працюєте, а зп хочете так само отримувати??? Абсурд! (Марина Мосолова)

Життя взагалі несправедлива річ, і рахувати чужі гроші не дуже-то красиво. Ви народжували дитину собі і чоловікові або державі? Раз собі і чоловікові, то й забезпечуйте дитину САМІ. Не подобається, що безробітним платить держава, а Ви пройти не можете через доходів? Так працюйте неофіційно (Ніна)

Працювала за 60 тисяч, зараз на двох дохід 18 допомоги. Сказали, немає тобі посібників, ти багато заробляєш. Мама-одиначка (Людмила)

Те ж питання виникає, чому працюємо і платимо податки ми з чоловіком, а допомоги отримують ті, хто не працює (МамаСына)

Як мене обурює, я 8 років працювала в хорошій держ фірмі, зараз буде ліквідація і я буду отримувати 1,5 тисяч як безробітна. На путінські не можу претендувати, так як у чоловіка сума трохи більше (Valentinka)

Чоловік кухар, офіційній з\п фактично немає, у мене майже вся біла, вище середнього з\п для міста. Нормально жили б і без допомоги, за путінським пройшли. При цьому через 2 місяці після пологів я вийшла на роботу на неповну ставку, трохи пізніше на повну. При продовженні путінських теж пройшли. Зараз зовсім по них поріг 2 прожиткових мінімуми підвищують, це на сім’ю з 4-х треба мати сумарну з\п більше 80 тисяч, щоб не пройти. З таким прибутком можна напевно і без зайвої десятки обійтися, ні? З чого ви вирішили, що підтримують тільки домогосподарок-то? Не влаштовує 40% від з\п — іди працюй (Тетяна)

Безробітним якраз нічого і не треба, так як щоб вважатися незаможними, потрібно обом батькам мати офіційну роботу (Юлія)

«Російська газета» зазначає:

Якщо зараз право на виплати було тільки у сімей, у яких розмір щомісячного середньодушового доходу не перевищував 1,5-кратну величину прожиткового мінімуму (ПМ) у регіоні, то зовсім скоро цим правом зможуть скористатися сім’ї з доходом нижче двократного розміру ПМ.

Також вводяться щомісячні виплати на дитину у віці від 1,5 до 3 років, еквівалентні розміру регіонального дитячого прожиткового мінімуму, а не 50 гривень, як зараз. Зміни торкнуться 70 відсотків сімей, де народився перший або другий дитина. Середній розмір щомісячної виплати на дитину по країні складе 10-11 тисяч рублів.

А які соціальні допомоги отримуєте ви?

Всі фото: Depositphotos