Чому проходить любов у жінок і чоловіків

428

Зміст:

  • Що таке любов
  • Стадії кохання
  • Любов – це саме сильне і прекрасне почуття, яке дано пережити людині. Не дивно, що всі прагнуть відчути, випробувати, розчинитися в ньому повною мірою і бояться втратити, коли вона приходить. Але час йде, почуття холонуть. Чоловік або хлопець вже не такий уважний, ввічливий, як раніше, а інтимна близькість не викликає бурю емоцій. Щоб уникнути цього, необхідно знати, чому проходить любов і як повернути колишню пристрасть, якщо почуття почали згасати.Любов не проходить, вона просто змінюється

    Часто буває так, що виникла любов, яка захоплює, буквально окрилює людину і робить його самим щасливим на світі, поступово стихає і зовсім зникає. Подібний сценарій розвитку подій однаковий у жінок і чоловіків. Людина не може сам повірити, що міг так шаленіти, хвилюватися і переживати. Він уже не тільки не відчуває подібних почуттів, але й дивується як, а головне, за кого він так несамовито страждав.

    Що таке любов

    Любов — найскладніше і бажане відчуття. Часто за кохання приймають те, що в принципі нею не є: подяка, дружнє участь. Важливо розуміти, що це не статичний стан, а постійно розвивається і весь час змінюється гама почуттів. Вона розвивається за своїми законами, які пов’язані з принципами психології і фізіології.

    Різні психологічні школи виділяють різну кількість стадій любові, але принцип їх розподілу дотримується у всіх. Автори підкреслюють, що не має значення, у шлюбі чи поза ним розвивається почуття.

    Стадії кохання

    Перша стадія характеризується палкою закоханістю, вона в свою чергу поділяється на:

  • Тяжіння – часто носить фізичний характер, закоханих тягне один до одного, навіть кілька годин проведених нарізно здаються нескінченними.
  • Пізнання – це перший період любові, потребує такту і терпіння, причини деякого протверезіння в тому, що починаються проявлятися не найкращі риси коханого і приходить усвідомлення того, що ідеальних людей не буває. Але на цьому етапі розвитку відносин, ще легко зрозуміти, пробачити, виправдати всі вчинки, тому зберігається і навіть збільшується потяг до чоловіка або жінки.
  • Наступний етап деякі автори називають божевіллям романтики. Закохані не хочуть помічати у своєму другу тих рис, які їм не подобаються. Вони повністю поглинені своїм почуттям, нерідко заради коханого здійснюють не зовсім адекватні вчинки.
  • Останній етап першої стадії – безумовне прийняття. Люди розуміють, що люблять один одного і що вони повинні бути разом. Саме в цей час полягає більшість шлюбів. Але вже на цьому етапі починаються перші серйозні конфлікти. Закохані починають пред’являти один до одного претензії, ставити умови.
  • Відносини розвиваються, і настає друга стадія. Головною її рисою є спад романтичних почуттів. Люди постають друг перед іншому в звичайному вигляді без романтичного глянцю. У деяких виникає бажання повернути своє світле холостяцьке минуле. Виникає багато скандалів і сварок на ґрунті дрібних побутових пригод. На цей період сімейного життя припадає перша хвиля розлучень.

    Якщо пара пережила важку другу стадію, то їх відносини переходять у не менш складну, але більш продуктивну стадію терпіння і служіння. Основні характеристики поведінки:

    • люди прагнуть, як зрозуміти партнера, так і виправити щось у собі на благо сім’ї;
    • намагаються вдосконалити старі буденні відносини;
    • починають знову робити один одному подарунки;
    • чоловіки намагаються взяти на себе частину жіночих гендерних обов’язків.

    Передостання стадія – стадія справжньої дружби, побудованої на довірі й взаємній прихильності. Тут немає місця взаємних звинувачень і докорів. Самодостатні і серйозні люди ставляться один до одного з увагою і турботою.

    Остання стадія – це справжня любов. Любов дається не всім, її заслуговують тільки самі терплячі, вірні і витримані. Це особлива форма свідомості, коли ставлення до чоловіка або дружини невіддільне від ставлення до себе.

    Коли люди задаються питанням, чому і як проходить гаряча любов, вони навіть не можуть собі уявити, що любов нікуди не дівається, просто вона постійно змінюється, набуваючи все нові й нові якості, а любовні стосунки переходять на більш високий рівень.

    Читайте далі: ознаки закоханого чоловіка