Порада дня: використовуйте 7 правил у вихованні дитини старшого

1209

Коли в сім’ї одна дитина, все батьківське увагу дістається йому. Але з появою другого малюка тато і мама ризикують потрапити в пастку. Яку? Первісток відразу здається їм таким дорослим… А він все той же маленький дитина, яким був і до поїздки мами в пологовий будинок.

Читайте також:Психолог пояснила, чому батьки по-різному ставляться до старшим і молодшим дітям

Психолог Марина Бабуріна перераховує зміни, які відбуваються в житті первістка. Фахівець відзначає і помилки, які можуть допустити щасливі батьки новонародженої:

Їй (дитині) довелося пережити і повалення його з позиції єдиного.

Тепер йому доводиться ділити з молодшим увагу і любов батьків.

Батьки хочуть бачити в старшому дитині більше відповідальності і серйозності.

Фахівець також зазначає, що у старших дітей мами частіше воліють бачити якості притаманні дівчаткам (незалежно від статі) — допомога в прибиранні іграшок та по дому, допомога в приготуванні їжі та миття посуду. І тим більше з первістками.

© Instagram @malinsarbacken

Матусі-користувачці Мережі зізналися, що після народження другої дитини у багатьох з них дійсно змінилося ставлення до старшій дитині.

Вже 3 роки старша доводить до істерики і мене і чоловіка, вважаємо себе поганими батьками. Вона потребує любові, але любити вічно пакостничающего дитини дуже складно. Веде себе добре і в нас любов, тільки коли ми виїжджаємо на природу.

Більше ніжності я відчуваю зараз до молодшого, звичайно. І намагаюся, начебто, стримувати себе, але зриваюся сильно, кричу на неї, хоча раніше такого не було.

Я боялася, що старшу дочку більше не люблю, старша теж шуміла, не слухалася.

Читайте також:Порада дня: якщо після народження дитини молодшого вас дратує старший, зважитеся на один сміливий крок

Якщо ви побачили в цьому себе, є шанс все виправити. Психолог склала корисні поради, які допоможуть батькам змінити мікроклімат у родині після народження другої дитини.

Покладайте на старшу дитину таку відповідальність, яка йому по плечу в його віці. Відповідати за молодшого дитини — це і для батьків досить складне завдання, з нею не кожен дорослий впорається.

Допоможіть старшому залишатися дитиною і не купувати завчасно дорослі риси поведінки.

Частіше говоріть старшій дитині, що ви любите!

Виключіть зайву вимогливість, строгість і не пригнічуйте волю старшого дитини. Це лише викличе у нього почуття незахищеності.

Проявляйте терпіння, пояснюючи неправоту поведінки старшого дитини. Він сам все зрозуміє з часом.

Якщо ви помітили негативні риси в своєму старшому дитині, не поспішайте виходити на стежку війти». Цілком ймовірно, це ваші недоліки проявляються в дитині!

Будьте послідовні у вихованні дитини старшого!

© Instagram @morewithmary

Підводячи підсумок цієї важливої і непростої теми, відзначимо: продовжуйте бачити в первістка того самого малюка, яким він і є. Частіше демонструйте любов, ласку, теплоту. Не втрачайте емоційний зв’язок!

А як ви виховували старшої дитини після народження другого малюка?

Фото на анонс: Instagram @arasztar, @charmingclicksphotography