Чому після тренування вага у дівчини збільшується, про що варто знати

1716

Зміст:

  • Чому після тренування вага збільшується або зменшується
  • Можливі причини збільшення ваги у дівчини і чоловіки
  • Як зробити тренування ефективними
  • Типова ситуація, коли ви вирішуєте, що для схуднення недостатньо лише правильного харчування, і приступаєте до занять спортом, але взвешиваетесь на наступний ранок і розумієте, що стали трохи важче. Перше, що потрібно зробити – це перестати панікувати.

    Чому після тренування вага збільшується або зменшується

    Коли людина худне, його вага не може постійно знижуватися. Будуть періоди, коли він буде стояти на місці або навіть зростати, але будь-які скачки все одно потихеньку наближають до заповітного ідеальної ваги.

    Якщо після тренування вага у дівчини збільшується, причина криється в особливостях організму

    Зазвичай маса тіла зростає після силового тренування, і це не означає, що заняття спортом вам шкодять. М’язи новачків ще не звикли до таких навантажень, тому вони затримують воду, збільшуючись в об’ємі. Цю воду людина і бачить на вагах – вона не має нічого спільного з зайвим жиром або зростанням м’язів.

    Іноді початківці спортсмени бояться перекачати м’язи і виглядати як культурист. Це неможливо, оскільки скупчення води і ріст м’язів – це абсолютно різні процеси. Щоб вони дійсно росли і з’являвся виражений рельєф, потрібно не тільки посилено займатися і стежити за харчуванням, але і приймати різні добавки. Від звичайних занять 2-4 рази в тиждень тіло стане струнким і підтягнутим, але м’язи не перекачаються.

    Кардіо-тренування теж може сприяти скупченню води, але зазвичай менше, ніж силова.

    Не кидайте займатися спортом, адже через кілька тижнів м’язи звикнуть до навантаження, вода піде, а вага почне знижуватися. Однак не забувайте стежити за харчуванням і не споживати більше калорій, ніж вам потрібно.

    Можливі причини збільшення ваги у дівчини і чоловіки

    У нормі маса тіла протягом перших тижнів зростає, а потім зменшується. Якщо цього не відбувається, можливо, людина витрачає більше калорій, ніж споживає. Потрібно контролювати свій раціон, а в ідеалі рахувати калорії. Купіть блокнот або скачайте спеціальний мобільний додаток, щоб це було простіше робити.

    Потрібно виключити з меню деякі продукти:

    • солодощі;
    • копченості;
    • жирну і смажену їжу;
    • продукти швидкого харчування;
    • магазинні газованої води і соки.

    Якщо ви не зміните шкідливі харчові звички, спорт не приведе вас до ідеального тіла. Крім того, часто новачки починають несвідомо споживати набагато більше калорій, ніж зазвичай, оскільки заняття спортом їх спалюють, і організм намагається заповнити втрачене. На перших порах може виникати сильне почуття голоду, яке потрібно навчитися контролювати. З часом ви звикнете до нового ритму, і він не буде доставляти вам дискомфорту.

    Як зробити тренування ефективними

    Щоб зробити процес схуднення максимально ефективним, необхідно розуміти, що і для чого ви робите. Наприклад, ви правильно харчуєтеся і займаєтеся кардіо-тренуваннями для спалювання жиру, а качаєте м’язи, щоб зробити тіло красивим і підтягнутим. Також не забувайте про рекомендації:

  • Не потрібно зважуватися кожен день. Звичайно, зменшення ваги буде стимулювати до нових звершень, але його збільшення сильно демотивує. Досить зважуватися раз в тиждень.
  • Вважайте калорії, але без фанатичности. Вам повинно вистачати енергії на активне життя і на заняття спортом.
  • Після тренування робіть якісну розтяжку – вона сприяє появі красивого рельєфу.
  • Щоб оцінити прогрес, користуйтеся сантиметровою стрічкою, а також робіть фотографії свого тіла.
  • Збільшення ваги після тренування – це не рідкість, а норма, з-за цього не варто засмучуватися. Не кидайте спорт, візьміть себе в руки і почекайте пару тижнів. Зовсім скоро ви помітите, що ситуація стабілізувалася.

    Читайте в наступній статті: як скинути десять кг за місяць