Чому чоловіки зраджують і що робити при цьому жінці

1224

Зміст:

  • Чому чоловіки зраджують дружинам: основні причини
  • Психологія зради
  • Міфи про чоловічі зради
  • Що робити, якщо чоловік постійно змінює
  • Згідно зі статистикою, чоловіча зрада є однією з найпопулярніших причин розпаду пар. Але стосунки на стороні – це зазвичай наслідок яких-небудь подій. Тому перш ніж розривати союзу, необхідно зрозуміти, чому одружені дозволяють собі зраджувати своїм половинкам.

    Чому чоловіки зраджують дружинам: основні причини

    Чому чоловіки зраджують, залежить від конкретної ситуації і від атмосфери, яка панує у відносинах. Причини можуть бути зовсім різними, але все ж можна виділити найбільш поширені, з-за яких розпадається понад 90% пар.

    Чому чоловіки зраджують, залежить від різних причин

    Жінка схильна оцінювати чоловічу зраду як бажання свого чоловіка піти з сім’ї. Насправді лише 10% чоловіків одружуються на своїх коханок, інші ж воліють жити з дружиною, заводячи романи на стороні. Якщо б чоловік хотів піти, він би це зробив незалежно від наявності коханки. Тому така причина якщо і має місце, то дуже рідко.

    Справжні передумови зради ховаються в голові людини:

    • Якщо чоловік не бачить, що його дружина щиро захоплюється ним або хоча б поважає його, він буде шукати ці відчуття на стороні. Особливо недолік уваги відчувають чоловіки, у яких вже є діти, так як більша частина часу коханої дружини дістається їм.
    • Основна трудність в тривалих відносинах – відсутність емоційної близькості. Чоловікові потрібно спілкування не менше, ніж жінці. Якщо замість цього він отримує постійні вказівки і повчання, рано чи пізно у відносинах з’явиться третій.
    • Тактильні контакти потрібні кожній людині, і якщо жінка може їх отримати, обіймаючи подругу, то в чоловічому колі спілкування обійми рідко вважаються чимось нормальним, і в цьому випадку коханка здається кращим виходом.
    • Є категорія чоловіків, для яких постійна зміна жінок є ознакою статусності. Таке мислення поміняти досить важко, як і позбутися від постійних походів улюбленого наліво.

    Під справжньою загрозою виявляється сім’я, в якій хоча б одна людина відчуває себе так, ніби знаходиться у в’язниці. Відсутність свободи і постійне почуття обтяження рано чи пізно призведуть до того, що сім’я розпадеться, і виною тому буде не коханка, а закінчення запасу чоловічого терпіння.

    Психологія зради

    Якщо дивитися на зради з боку психології, можна зрозуміти, що передумовою в більшості випадків стає не дружина, а внутрішній світ чоловіка, його переживання. Якщо чоловік вирішується піти до психолога на консультацію, він розповідає про чесних причини свого бажання змінювати, і ось які історії звучать найчастіше:

    • Пара разом вже досить давно, але жінка при цьому зосереджена на сім’ї та побуті, а чоловік – на кар’єрі і розвитку. З часом поряд з чоловіком з’являються успішні бізнес-леді, йому стає нудно з дружиною, і він щиро не розуміє, як можна сидіти вдома і практично нічим не захоплюватися.
    • Жінка настільки боїться втратити чоловіка, що звинувачує його в трапилися і неслучившихся зради, не упускає можливості нагадати, який він поганий. В атмосфері постійного тиску рано чи пізно приходить думка сходити на бік.
    • Жінка стає чоловікові «матусею», і коли у нього з’являється коханка, прагне в що б те не стало «врятувати» коханого. Вона розглядає появу іншої дівчини як загрозу для чоловіка, але не для сім’ї, чим більше і більше дратує чоловіка.
    • Дружина змушує чоловіка постійно відчувати почуття провини. Під час інтимної близькості вона веде себе так, ніби робить послугу, а коли готує сніданок – ніби на ній і тільки на ній тримається сім’я. У такій обстановці у чоловіка знижується самооцінка, і він починає її підіймати на стороні.

    Поведінка дівчини, як і чоловіки, у всіх цих випадках обумовлено не діями партнера, а власними установками, закладеними ще в дитинстві. Непорозуміння, неувага або зайва турбота з боку батьків змушує уникати подібних проявів вже у дорослому віці.

    Якщо жінка, будучи ще дівчинкою, не отримувала достатньо уваги від батька, вона буде шукати його в чоловікові. А чоловік, який отримав занадто багато уваги від батьків, буде всіляко уникати нав’язливого поведінки дружини. Такий конфлікт інтересів призводить до недомовкам і сварок, що може спричинити за собою зраду, і справа не в партнері, а у внутрішньому світі кожного члена сім’ї.

    Міфи про чоловічі зради

    Найпоширеніший міф в цьому питанні – «всі чоловіки заводять коханок». Насправді, не все. І справа не тільки в психологічному стані, але і в вихованні. Для деяких представників сильної статі зрада неприйнятна.

    Ще одна помилка – «чоловікам від коханок потрібен тільки секс». Вони шукають на стороні те, чого не отримують в сім’ї, чи то секс, любов, ніжність або якісна їжа.

    женамНе всі чоловіки зраджують дружинам

    Поширена помилка жінок – «ми з чоловіком належимо тільки один одному». Це думка з часом призводить до тотального контролю партнера. Кожна людина належить тільки собі, і він вправі вирішувати, чи підходить йому його партнер чи ні.

    Що робити, якщо чоловік постійно змінює

    Найкращий варіант – це відверта розмова з партнером – без криків, погроз і маніпуляцій. Потрібно з’ясувати, чому сталася така ситуація, і вже після цього приймати рішення з приводу майбутнього ваших відносин. Психологічний конфлікт інтересів, про який було сказано вище, можна вирішити шляхом спільного походу до психолога. Головне – в результаті повинні бути зацікавлені обидва партнера, інакше терапія нічого не дасть.

    Якщо чоловік вважає, що зрада – це нормально, і не хоче нічого змінювати, жінка сама повинна вирішити, чи потрібні їй такі відносини.

    Егоїзм партнера викорінити вкрай важко, а без бажання самого чоловіка – неможливо. Відносини – це компроміс, а якщо один з партнерів не хоче на нього йти, вони, на жаль, приречені на розрив.

    Чоловічі зради трапляються з різних причин, і саме від них залежить, що робити в кожному конкретному випадку. Практично завжди найкращий варіант – це відверта розмова, який може розставити всі крапки над «і» і допомогти прийняти рішення щодо продовження відносин.

    Дивіться далі: як зрозуміти, що чоловік зраджує