Шкідливо або корисно: дієтолог розвінчав міфи про вживання кефіру та сиру перед сном

482

Існує думка, що якщо перед сном з’їсти сир або кефір, шкоди для фігури це не принесе. Навпаки, навіть корисно. Однак є й противники цієї думки. У підсумку користь такого вечірнього перекусу під питанням… В ньому розбирається дієтолог-ендокринолог Альбіна Комісарова.

Читайте також:Дієтолог розповіла, скільки цукру насправді міститься в ПП-продуктах

Альбіна Комісарова відхиляє доводи про те, що у сиру і кефіру високий інсуліновий індекс.

Поняття інсулінового індексу не використовується в доказовій медицині в якості контролю за харчуванням, тому що не має достатньої ефективності та наукової бази, — впевнений фахівець. — Більш того, навіть глікемічний індекс останнім часом не визнаний кращим методом контролю у хворих на цукровий діабет, швидше, краще орієнтуватися на хлібні одиниці або зовсім на харчування в цілому.

Дієтолог-ендокринолог Альбіна Комісарова не згодна і думкою, що сир і кефір викликають бродіння.

Почну з того, що бродіння — природний і не небезпечний для нас процес, — пояснює доктор. — Бродіння викликає хліб, сир, бобові, всі овочі в сирому вигляді, фрукти і ягоди. Але це не означає, що цих продуктів потрібно уникати!

Якщо після вживання кефіру у вас здуття — не пийте його багато. 150 г сиру 300 мл кефіру в день — оптимальна порція.

А ось ще один міф, який спростовує фахівець: від кефіру та сиру на ніч поправляються.

Немає такого продукту, від якого поправляються або худнуть, — заявляє Альбіна Комісарова. — Ви навіть можете з’їсти печиво на вечерю! Справа в кількості і балансі протягом дня. Якщо ви переїдаєте і на ніч ще їсте кефір з сиром, то ви будете набирати вагу, але не від кефіру, а від переїдання. Тому їжте на здоров’я, якщо хочеться!

Читайте також:Їжте кожні 15 хвилин: дієтолог назвала спосіб не тільки схуднути, але і вилікувати безпліддя

Підводячи підсумок питанню про те, чи можна їсти на ніч кефір і сир, дієтолог-ендокринолог Альбіна Комісарова звернулася до користувачів Мережі із закликом:

Не створюйте собі помилкових заборон і не вірте необґрунтованим вигаданим міфам! Чим більше часу ми витрачаємо на незрозумілі правила, тим менше часу ми приділяємо якості їжі.

Всі фото: Depositphotos