А ви дозволяєте дитині забиратися з ногами на лавки, гойдалки, гірку?

1511

Маленькі і вже дорослі діти часом ведуть себе так, що виникає питання: а як їх виховують? Приміром, залазять з ногами на лавки в громадських місцях і транспорті, зачіпають людей, які знаходяться поблизу.

Про це пост однієї з матусь, який сколихнув Мережу.

Шановні мами! Чому ви дозволяєте своїм дітям будь-якого віку) влазити ногами на гойдалки, лавку і, найулюбленіше, забиратися на гірку з гірки?! Чому мій/інший дитина повинна збирати бруд за вашими дітьми?! Очевидно, що там сидять 5-ю точкою. Будь ласка, навчіть своїх дітей елементарним правилам. Періодично я роблю зауваження, особливо коли розумники в дощ/бруд починають так робити. Але цим повинні займатися батьки, – завершила своє звернення Інга.

Читайте також:Монолог мами: «Я навчилася правильно реагувати на зауваження моїй дитині»

Матусі в Мережі взяли активну участь в обговоренні цієї теми. Думки розділилися на підтримку і проти:

У вас не всі вдома) на майданчиках спеціально для таких, як ви, є стенд з правилами експлуатації. Так от, правила, що забороняє ходити, лазити, повзати в взуття — не існує!) розслабтеся, видихніть, візьміть з собою вологі серветки і паперові та одягайте дитину відповідно (Яна)

Ну посидить дитина на чистій гойдалки і з’їде з чистою гірки, а потім свій ідеально чистою попою сяде в пісочницю (Ronnie Di)

Я не дозволяю ногами влазити. Але він все одно так робить. Бачить як інші лізе. Самій неприємно коли вона брудна і дитина на ній катається ( особливо брудна час року). Коли осінь, не дозволяю лізти ногами. Влітку я можу босоніж дозволити. Йому ж хочеться дізнатися свої сили і залізти старші (Оленька)

Я на лавці не даю повзати ногами, але в гірці я нічого такого не бачу. Та й на вулиці адже в принципі не чисто, навіть і без дітей все пилом забруднюється (Світлана Хльобова)

У нас в районі новий парк з дитячим майданчиком облаштовують. Зробили майданчики, поставили лавочки, доріжки виклали. Так вже всі лавки в цій грязюці. На 5 лавках метрів по 3-5-кожна дощечка загиджені! Бісять! А ще хочуть облаштованості та благоустрою, а самі, як свині, ще й дітей до цього привчають! (Ольга)

Читайте також:Чому тата на дитячому майданчику не бачать те, що очевидно для мам?

Згодна, своєї дитини треба виховувати з дитинства, інакше як йому зрозуміти, що бути свинею — погано? З них потім виростають нечистоплотні дорослі, які так само ведуть себе в суспільстві (Izabella)

Бісять ці невиховані. Вчора тільки на 5 хвилин вийшли, і в підсумку штани сьогодні викинула. Теж хотіла написати… Так не стала. Я свою дочку, вчу завжди, що ногами не можна вставати (Простою)

Я одна не звертаю увагу на це? Якщо гірка брудна, ми підемо з сином і знайдемо іншу. Часто бачу, як діти піднімаються по гірці ногами і що? Це дитинство, а я здатна випрати одежу свою дитину після прогулянки і вже точно нікого виховувати як радянська бабця не збираюся. Я стежу за своїм (Інга)

Читаю коменти і жахаюся, як деякі матусі готові виправдати невихованість своїх дітей. «це ж вулиця, там і так брудно». Гірка так влаштована, що у неї є драбинка ( це там де дітки забираються ніжками), і сама гірка (де дітки їдуть попою). Невже складно пояснити це дитині. Не дивно, що потім такі діти і на лавку з ногами полізуть:» це вулиця, так і тут вже до нас забруднили» (Віка)

На майданчику є: лавки — призначені щоб сидіти. Є ігрове обладнання, гірки, гойдалки, каруселі та інше — щоб грати. І правила безпеки. Так ось де — щоб сидіти, там не можна ногами. Де щоб грати — там діти самі вирішують, як грати. Окрема тема про безпеку — рішення дітей «як грати» закінчується там, де це небезпечно для самої дитини чи оточуючих (кидання піском, наприклад) Олена

А як ви реагуєте на те, коли діти порушують правила поведінки в громадському місці?

Всі фото: Depositphotos