Щаслива дата: одразу три королівські сімї відзначили річниці весілля

1436

19 червня — воістину незвичайний і щасливий день: сьогодні річниці весілля святкують три королівські сім’ї: король Швеції Карл XVI Густав і королева Сільвія, принц Едвард і графиня Вессекська Софі Рис Джонс, кронпринцеса Вікторія і Даніель Вестлінг.

Карл XVI Густав і Сільвія

Незважаючи на те, що традиції шведської корони протягом довгих століть дозволяли тільки шлюби з представниками королівського роду, заради щастя з коханою жінкою король Швеції Карл XVI Густав вирішив змінити правила, дозволивши чинним королям шлюби з представниками простих прізвищ.

Сільвія і Карл XVI Густав одружилися 19 червня 1976 року. На королеві було сукні від Dior зі шлейфом, який несли два лакея, а на голові — діадема, що належить раніше матері короля.

Варто відзначити, що королева не тільки внесла зміни до традиції монаршої родини, але і наблизила її до народу, завоювавши любов своїх підданих.

© Instagram @eugeniagaravani

Принц Едвард і Софі Рис Джонс

Принц Едвард, молодший дитина Королеви і герцога Единбурзького, і Софі Рис Джонс зв’язали себе узами шлюбу 19 червня 1999 року в Віндзорському замку, на відміну від більш пишних весільних церемоній старших братів Едварда, які проводилися у Вестмінстерському абатстві або Соборі Святого Павла. Для торжества наречена вибрала скромну білу сукню зі шлейфом і взяла став популярним після весілля принцеси Діани каскадний букет.

© Instagram @eugeniagaravani

Слід зазначити, що історія Едварда і Софі представляється ідеальною: граф Уэссекский — єдина дитина Королеви, який не розлучився з дружиною. А друзі королівської сім’ї відзначають, що з роками їх любов тільки посилюється.

View this post on Instagram

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag) on Jun 19, 2019 at 12:12am PDT

Вікторія і Даніель Вестлінг

Королівське весілля між кронпринцессой Швеції Вікторією і Даніелем Вестлінгом відбулася 19 червня 2010 року в Стокгольмському соборі. На той момент вона була визнана найшикарнішому королівською весіллям у світі – зрозуміло, після одруження принца Чарльза і Діани в 1981 році. Організація церемонії обійшлася в 2,5 мільйона доларів!

Варто нагадати, що спочатку Вікторія планувала вийти заміж за свою першу шкільну любов – Даніеля Коллерта, відомого кінопродюсера. Однак сам Даніель про роман з Вікторією говорив рідко: слава бойфренда принцеси не влаштовувала амбизиозного юнака. На жаль, цим відносинам настав кінець, але Вікторія зустріла ще одного Даніеля, який був особистим тренером кронпринцеси і згодом став її чоловіком.

Заручини Вікторії і Вестлінга відбулася 24 лютого 2009 року, а їх одруження – 19 червня 2010 року.

© Instagram @eugeniagaravani

Весільна сукня який з королівських особливо вам сподобалися найбільше?

Читайте також:

  • Про що говорять квіти, весільні букети королівських наречених
  • Квіткові феї: дівчатка на королівських весіллях
  • Сама серйозність і пустощі: хлопчики-пажі на королівських весіллях
Фото на анонос: Instagram @malfanti_studio, @royal.addicted, @the_house_of_windsor, @, @eugeniagaravani