Що краще — шугарінг або віск

1445

Зміст:

  • Особливості шугарінга
  • Особливості воску
  • Безпека процедури
  • Безболісність процедури
  • Тривалість процедури
  • Економічність процедури
  • Протипоказання до воскової епіляції
  • Протипоказання до шугарінгу
  • Існує чимало способів видалення небажаного волосся на тілі. Шугарінг і воскова епіляція мають багато спільного. У обох процедур є свої переваги і недоліки, які варто вивчити, щоб зрозуміти, що краще: шугарінг або віск.

    Особливості шугарінга

    Воскова та цукрова епіляція мають як відмінності, так і схожі ознаки. Цукрова епіляція або шугарінг – видалення волосків за допомогою суміші на основі води і цукру. Цукрова паста розкочується по шкірі, після чого косметолог її різко сдергивает разом з волосками.

    Що краще — шугарінг або віск можна визначити за сукупністю ознак

    Ефективність шугарінга полягає в тому, що після нього не просто шкіра стає гладкою, але і практично ніколи не буває врослих волосків. Паста легко змивається з допомогою води, оскільки вона складається тільки з натуральних безпечних компонентів.

    При бажанні можна навчитися робити цукрову пасту в домашніх умовах. Але доведеться попрацювати над технікою, оскільки неправильне виконання процедури ставить під сумнів її ефективність.

    Шугарінг має не тільки плюси, але й мінуси: процедура досить болюча і іноді сприяє руйнуванню клітин в місцях видалення волосся.

    Якщо ви віддаєте перевагу шугарінгу, подбайте про пошук хорошого досвідченого майстра – так ви зведете до мінімуму будь-які негативні наслідки.

    Особливості воску

    Воскова епіляція здійснюється з допомогою липкого воску, який наноситься на шкіру, після чого косметолог з допомогою спеціальної смужки вириває волосся з коренем. Процедура може здійснюватися гарячим, холодним і теплим воском – існує безліч технік, кожна з яких володіє однаковою ефективністю.

    Віск здатний захопити і видалити з коренем навіть найкоротші волоски, а при регулярному проведенні процедури вони стають більш тонкими і ростуть повільніше.

    Мінуси є і у воску: при неправильній техніці можна обпалити шкіру, а в домашніх умовах провести процедуру проблематично з-за липкості суміші.

    Якщо ви віддали перевагу воску, особливо важливо знайти майстра, який неухильно дотримується техніці проведення процедури. Від цього залежить не тільки результат епіляції, але і безпеку жінки.

    Безпека процедури

    Безпека – це мінімальна травматичність і відсутність шкідливих компонентів у складі застосовуваного засобу. Що стосується безпеки, в цьому пункті лідирує шугарінг, оскільки:

    • Паста для цукрової епіляції складається виключно з натуральних інгредієнтів. Єдиний можливий ризик – алергія на один з компонентів, але це легко перевіряється перед процедурою.
    • Під час воскової епіляції використовується віск, який не відрізняється екологічною чистотою. Якщо процедура здійснюється за допомогою гарячого воску, є ризик отримати опік, особливо, якщо її проводить недосвідчений майстер.

    При виборі будь-якої з цих процедур попередньо необхідно пройти алергічний тест – нанести на згин ліктя трохи засоби і почекати кілька годин. Якщо симптоми алергії – почервоніння, подразнення, свербіж, печіння – не проявилися, можна приступати до епіляції.

    Безболісність процедури

    При видаленні волосся воском майстер захоплює великі області, із-за чого виникають хворобливі відчуття. При використанні цукрової пасти зони захоплення набагато менше, завдяки чому неприємні відчуття зводяться до мінімуму.

    механизм действия воскаМеханізм дії воску схожий з шугарингом

    Однак механізм дії воску більш сильний, тому жорсткі волоски можна якісно видалити тільки з його допомогою. А в чутливих зонах, наприклад, бікіні, рекомендується використовувати шугарінг, так як він доставляє менше дискомфорту.

    Якщо у жінки підвищений больовий поріг чи вона вагітна, воскову епіляцію взагалі не використовують, тому що процедура може спровокувати больовий шок. Проте біль під час процедури залежить не тільки від виду епіляції, але і від інших факторів, які варто враховувати:

    • Фаза менструального циклу сильно впливає на больовий поріг. Різні жінки сильніше відчувають біль і слабше в різні періоди циклу. Щоб знизити больові відчуття, призначайте похід до майстра тоді, коли вам найбільш легко переносити дискомфорт.
    • Добові цикли впливають так: вранці біль відчувається сильніше, ніж увечері. Але деякі жінки, навпаки, найбільш чутливі у вечірній час – все індивідуально.
    • Поганий емоційний стан може посилити больові відчуття. Якщо за день ви пережили багато стресів, у вас поганий настрій чи емоційне виснаження, будьте готові до дискомфортною процедурою.
    • Особистий настрій грає важливу роль: чим більше ви боїтеся, тим болючіше буде.
    • Перед епіляцією косметологи не рекомендують вживати алкоголь, оскільки він може спровокувати збільшення болю. Такий же ефект дає прийом деяких лікарських препаратів.
    • Якщо перед епіляцією ви розпарювали шкіру або робили скрабування, може бути трохи болючіше.
    • На відчуття під час процедури впливає склад, за допомогою якого видаляють волоски. Досвідчені косметологи знають, якої фірми засоби найбільш комфортні як для клієнта, так і для майстра.

    Нарешті, найбільшу роль у відчуттях під час епіляції грає техніка майстра і його досвід. Чим більш відповідальний, кваліфікований та досвідчений майстер проводить процедуру, тим більше вона буде комфортною.

    Зазвичай доводиться звернутися не до одного майстра, щоб вибрати найбільш підходящого. Щоб мінімізувати можливість розчарування після візиту, ще на етапі запису задайте майстру всі ваші питання щодо безпеки, комфортності та вартості процедури.

    Тривалість процедури

    Оскільки при воскової епіляції захоплюються великі ділянки, така процедура відбувається в рази швидше. Шугарінг – більш тривалий видалення волосків, тому що цукровою пастою захоплюються лише невеликі ділянки. До того ж, для приготування її теж потрібен час.

    Економічність процедури

    Схожість процедур шугарінга і воску в чому полягає в вартості, оскільки вона приблизно однакова. Але в деяких салонах шугарінг може обійтися дорожче із-за дорожнечі самої цукрової пасти, тривалості видалення волосків і необхідність високої кваліфікації майстра.

    Вибирати салон потрібно, спираючись не на вартість епіляції, а на професіоналізм майстра. При неправильному виконанні процедура може бути дуже болючою та небезпечною.

    Протипоказання до воскової епіляції

    У деяких випадках воскове видалення волосків не використовується із-за наявності протипоказань:

    • проходження лікування у дерматолога;
    • вовчак або СНІД;
    • проходження лікування від онкологічного захворювання;
    • тривале перебування під сонячними променями;
    • вагітність.

    Також воском не можна користуватися, якщо напередодні перед процедурою ви пили алкоголь.

    Протипоказання до шугарінгу

    Незважаючи на комфортність шугарінга, він теж має протипоказання:

    • наявність сонячних опіків і роздратованих ран;
    • алергія на один з компонентів складу цукрової пасти;
    • наявність об’ємних родимок.

    Також шугарінг не роблять, якщо напередодні жінка робила глибинний пілінг, проходила процедуру лазерної шліфовки шкіри або піддавалася дермабразії.

    Незважаючи на наявність відмінностей між процедурами, однозначної відповіді з приводу того, яка з них краще, не існує. Кожен вид епіляції має свої переваги і недоліки, а вибір потрібно робити на підставі власних відчуттів і переваг.

    Читайте далі: скраб для губ