Що подарувати хлопчику на 6 років: поради щодо вибору подарунка

1944

Зміст:

  • Особливості психології хлопчика в шість років
  • Іграшки
  • Подарунки, розвивають пам’ять та логічне мислення у дитини
  • Спортивний інвентар
  • Дорогі електронні подарунки
  • Висновки
  • День народження для будь-якого хлопчика або дівчинки – це завжди довгоочікуваний, що належить тільки йому свято. Тому діти задовго до настання знаменного дня планують, як проведуть його, кого запросять, а головне мріють про найкращий в світі подарунок. Дуже добре, якщо є можливість придбати дорогі іграшки, але далеко не всяка, навіть найдорожча річ може зробити щасливим або навіть просто зацікавити дитину.Що подарувати хлопчику, залежить від фінансових можливостей батьків і психологічних особливостей дитини

    Щоб не сталося розчарування у малюка, а у дорослого прихованої образи на дитячу невдячність, важливо знати, що найбільше хоче хлопчик. Вибрати подарунок так, щоб малюк міг довго їм насолоджуватися. Дуже добре, якщо підібраний подарунок, який здатний розвивати навички та якості, які батьки хочуть бачити у своєму хлопчика. Головне, щоб подарована на день народження річ була обрана з любов’ю і увагою до маленької особистості.

    Особливості психології хлопчика в шість років

    Особливістю даного віку є те, що дитина вступає в першу фазу підліткового дорослішання. Починається період формування характеру, поглядів на життя, він вперше починає замислюватися над тим, що хоче він сам, а не його батьки.

    Саме в цьому віці хлопчик:

    • починає відчувати свою статеву приналежність, орієнтуватися на чоловічу лінію поведінки, починає цікавитися машинами, спортом, іграми в героїв і розвідників, війну;
    • йому стає важливо відчувати свою унікальність і значимість, він хоче краще однолітків бігати, стрибати, кататися на велосипеді, розбиратися в техніці.

    Шестирічні діти нестримні фантазери, здатні створювати в уяві цілі світи. Якщо їх щось по-справжньому цікавить, вони можуть довгий час проводити за цим заняттям.

    Все це необхідно враховувати, задаючись питанням, що подарувати хлопчику на шість років.

    Іграшки

    Хлопчики 6 років завжди раді поповнити свій іграшковий автопарк. Добре підійдуть іграшки з ряду спеціального транспорту:

    • пожежники і поліцейські машини;
    • танки, бронетранспортери, всюдиходи;
    • вантажівки, автонавантажувачі, крани.

    Дуже добре, якщо у машинок відкриваються двері, висуваються сходи, кузов піднімається. Тут важливо, щоб такий машини ще не було б у малюка. Дуже спірне питання, чи потрібно дарувати шестирічному хлопчику дорогі колекційні моделі машин. Йому необхідно маніпулювати подарованої іграшкою, а не збирати її в колекцію.

    Радіокеровані моделі завжди викликають захоплення у їх володарів, будь то вертольоти, літаки, машини. Фантазія дитини при цьому працює безупинно. Грати з такими іграшками можна як вдома, так і на вулиці.

    Конструктори і трансформери також відносяться до числа найбільш бажаних подарунків. Якщо малюк не знайомий з цим видом ігор, то розібратися в них повинні допомогти дорослі.

    Різного роду іграшкову зброю, пістолети, автомати, рушниці, можуть бути бажаними для хлопчиків шести років, особливо якщо в його оточенні прийняті ігри у війну, шпигунів, розбійників. Це вічні хлоп’ячі ігри, на яких виросли багато поколінь. Самі по собі вони ніякої агресії не викликають, навпаки виховують почуття колективізму, стратегічні і чисто спортивні навички.

    на день рожденияНа день народження можна подарувати іграшки, ігри, спортивний інвентар

    Подарунки, розвивають пам’ять та логічне мислення у дитини

    Це особливого роду ігри, коли дорослі повинні зацікавити малюка, давши йому первинну інформацію і спочатку погравши з ним разом.

    До таких подарунків відносяться різні настільні ігри з історичної, літературної, економічною спрямованістю. Звичайно, це вимагає від дорослих зусиль і знань, але і окупається сторицею.

    Різні спеціалізовані набори, такі як юний хімік, юний біолог, також вимагають участі дорослих на перших порах. Дитині слід пояснити, що таке хімія або біологія, чим вони цікаві. Тільки тоді можна зацікавити малюка.

    Комп’ютерні симулятори сприяють розвитку окоміру, координації рухів у дитини.

    Ігрові симулятори, здатні перетворити екран комп’ютера в панель керування літаком або машини, більш простий варіант для батьків, діти в цьому віці люблять такі ігри.

    Спортивний інвентар

    Такі подарунки завжди викликають у хлопчиків захват і ентузіазм. Головне, щоб подарунок відповідав пори року. Подаровані в розпал літа лижі або ковзани не викличуть у маляти очікуваної радості, адже щоб їх випробувати потрібно довго чекати, а для шестирічних дітей це неприйнятно.

    Тому влітку краще дарувати футбольний м’яч, роликові ковзани, двоколісний велосипед. Взимку підійдуть ковзани, лижі, хокейна ключка.

    Дорогі електронні подарунки

    Не знаючи, що подарувати хлопчику на шість років, дорослі зупиняють вибір на дорогих електронних іграшках. Але і тут, як у випадку з розвиваючими іграми, дорослі повинні навчити хлопчика користуватися грою і зацікавити дитину. До таких цікавих електронним розвиваючим іграм відноситься інтерактивний глобус, здатний познайомити малюка з усіма куточками нашої планети, показати йому все розмаїття флори і фауни Землі. Можливо і групове участь у грі з проведенням різних вікторин.

    До цього ж розряду ігор відноситься електронний конструктор, за допомогою якого можна своїми руками створити електронну іграшку – всюдихід, робота, машину. Але зробити це своїми силами дитина в шість років навряд чи зможе. Якщо ж він буде збирати конструктор разом з батьками, радість від подарунка подвоїться.

    Висновки

    Вибираючи, який подарунок зробити шестирічному хлопчику, необхідно виходити з його бажань і психологічних вікових особливостей. Якщо Ви подарували дитині розвиваючу гру, в якій йому важко самостійно розібратися, перш за все, його необхідно зацікавити, а потім допомогти дитині, погравши з ним разом.

    Також рекомендуємо почитати: що подарувати хлопцеві на півроку відносин