Що робити, якщо волосся ламаються на кінцях і по всій довжині

1929

Зміст:

  • Причини ламкості волосся
  • Відновлення пасом після освітлення
  • Вітаміни від випадіння волосся
  • Масляні маски проти ламкості волосся
  • Салонні методи
  • Здорові волосся гладеньким, блискучим, шовковистим. Але часте фарбування, несприятливий вплив навколишнього середовища та інші фактори псують їх. Замислюючись над питанням, що робити, коли ламаються волосся, потрібно розібратися в причинах проблеми, правильно підібрати комплексний догляд для відновлення локонів.

    Причини ламкості волосся

    Існує безліч причин, за яких пасма стають бляклими, сухими, посіченими, обламуються на кінцях. Одна з найбільш поширених – систематичне негативний вплив на волосся фени, праски для волосся, термобігудів, плойки для завивки. Під впливом гарячих температур структура волосся розшаровується, пасма стають крихкими, пористими.

    Коли волосся січеться, вони часто обламуються на кінцях

    Інші причини:

    • Брак поживних речовин в організмі. Для здоров’я волосся необхідний повноцінний раціон харчування, багатий вітамінами, мінералами, мікроелементами, жирними кислотами. Не отримуючи достатньої кількості цих поживних речовин локони втрачають свою силу і випадають.
    • Збої в організмі. Ослаблення імунітету, хронічна перевтома, ендокринні захворювання, гормональний дисбаланс при вагітності, хронічні хвороби внутрішніх органів – негативно позначаються на роботі всього організму, в тому числі і на стані локонів.
    • Перехідний вік. У підлітковому віці в організмі відбувається перебудова, з-за чого у дитини можуть виникнути деякі проблеми з шкірою, нігтями і волоссям. Засмучуватися не варто, рік-два і проблеми зникнуть самі собою.
    • Використання неякісних аксесуарів для волосся. Жорсткі гребінці, залізні шпильки, синтетичні гумки – при регулярному використанні сильно травмують пасма.
    • Косметичні процедури, такі як фарбування, мелірування, повне висвітлення, хімічна завивка псують стан шевелюри.

    Розібравшись в причинах підвищеної ламкості локонів, можна приступати до підбору процедур по їх відновленню.

    Відновлення пасом після освітлення

    Знебарвлення сильно травмує волосся, робить їх ламкими і неслухняними. Оздоровити пасма можна з допомогою наступних масок, приготованих в домашніх умовах:

    • Пакетик желатину висипають у воду, ставлять її на водяну баню, постійно помішуючи до повного розчинення желатину. Після чого туди додають 10 мл мигдалевого масла. Отриману суміш рівномірно розподіляють по всій довжині локонів, залишають на 30 хвилин, після чого змивають теплою водою і шампунем.
    • 2 ст. л. касторової олії змішують з такою ж кількістю масла реп’яхової. Додають туди 1 збитий яєчний жовток, 2 ст. л. жирної сметани. Отриману масу наносять рівномірно на пасма, закутують їх у рушник або поліетиленовий пакет на 30-40 хвилин. Голову промивають теплою водою з використанням шампуню.
    • 2 ч. л. гліцерину змішують з 1 збитим яйцем, 2 ст. л. оливкової олії, 1/2 ч. л. оцту. Цю суміш наносять на волосся по всій довжині, залишають на 20-30 хвилин, ретельно промивають водою з використанням шампуню.

    на концахЗапаяти посічені лусочки на кінцях можна гарячими ножицями

    Якщо навіть після використання масок локони все одно сильно січеться, можна спробувати підстригти кінчики гарячими ножицями. Це запаяет волосяні лусочки, запобіжить подальше переріз пасм.

    Вітаміни від випадіння волосся

    Щоб оживити локони, наситити їх біля коріння, використовують маску з рідкими вітамінами A і Е. До 1 ст. л. гліцерину додають по ½ ч. л. вітаміну A і вітаміну Е. У даний склад вмішують 1 ч. л. магазинного бальзаму, щоб суміш легко було змити з волосся. Отриману масу втирають масажними рухами в шкіру голови, решту розподіляють на 5-7 см по довжині локонів. Через 40-50 хвилин голову промивають теплою водою з використанням шампуню.

    Масляні маски проти ламкості волосся

    Регулярне використання масляних масок дозволить створити в домашніх умовах ефект ламінування волосся. Масло склеїть волосяні лусочки, відновить їх структуру.

    Найбільш ефективні наступні рецепти:

    • Рецепт 1. Беруть по 3 ст. л. касторової, реп’яхової і кокосового масла, змішують їх в блендері з половиною банана і 1 яйцем. Отриману масу рівномірно розподіляють по локонам, голову утеплюють рушником, залишають на 1-2 години. Потім волосся промивають теплою водою з шампунем.
    • Рецепт 2. У рівних пропорціях змішують оливкова, мигдальне, реп’яхову і персикове масло. Спочатку отриману суміш втирають в коріння, потім розподіляють по всій поверхні локонів. Замотують Голову рушником, залишають на 3-4 години. Волосся миють теплою водою з рясною кількістю шампуню. Якщо масляна суміш не вымоется відразу, може знадобитися повторне промивання.
    • Рецепт 3. В 3 ст. л. оливкової олії вмішують 1 ч. л. меду, 1 ст. л. касторової олії. Дану суміш втирають в шкіру голови, розподіляють по довжині локонів на 5-6 див.

    Щоб оживити волосяні цибулини, запобігти випадання волосся, в масляну основу додають 1-2 краплі ефірного масла м’яти.

    Салонні методи

    Якщо не допомагає народна медицина, відновити локони можна з допомогою спеціальних лікувально-косметичних процедур:

    • Кератинування — гаряча обробка волосся кератиновым складом.
    • Ламінування – це нанесення на локони лікувального складу, який склеює розрізнені лусочки, покриває захисною плівкою пошкоджені локони.
    • Мезотерапія – ін’єкційне і безинъекционное введення в шкіру голови препаратів, що зупиняють випадання і перетин волосся.

    Перед проведенням цих процедур необхідно попередньо вивчити всі їх переваги і недоліки.

    Якщо волосся ламаються, потрібно вжити заходів. На додаток до косметичного догляду для оздоровлення локонів п’ють вітамінний комплекс, вводять в раціон продукти, багаті омега-жирами.

    Також рекомендуємо почитати: як приймати фолієву кислоту для волосся