Які школи обрали для своїх дітей Кейт Міддлтон, королева Летісія і інші мами з королівських сімей

511

В той час, як російські школярі вчаться вже два тижні, дітвора початкової школи багатьох європейських держав лише звикає до того, що літні канікули позаду. А де отримують знання найбільш популярних королівських персон?

Першими з учнів в королівських династіях шкільний дзвінок у приватній школі Thomas’s Battersea почули діти принца Вільяма і Кейт Міддлтон принц Джордж (6) пішов у третій клас, а принцеса Шарлотта (4) – в перший.

Читайте також:Здрастуй, школа: принцеса Шарлотта стала першокласницею

Нагадаємо, дітвору в перший навчальний день в школу проводжали тато і мама. Герцогиня несла ранець дочки, а принц Вільям допоміг синові. Як відзначають самі наглядові закордонні журналісти, Кейт Міддлтон шепнула Джорджу, щоб він показав молодшої сестрички все, що є в школі.

© Instagram @kensingtonroyal

View this post on Instagram

A post shared by Chris Ship (@chris.ship.royal) on Sep 5, 2019 at 1:26до PDT

View this post on Instagram

A post shared by Kensington Palace (@kensingtonroyal) on Sep 5, 2019 at 1:19am PDT

Зазначимо, що юні Кембриджі – єдині представники Віндзорів, місце навчання яких відомо. Наприклад, старша внучка королеви Зара Філліпс вирішила приховати, де навчається її старша дочка Мія. Що стосується спадкоємців молодшого сина королеви принца Едварда, його дочка, леді Луїза Віндзор, імовірно навчається в школі Святої Марії в Аскоті. А її молодший брат Джеймс, віконт Северн – у школі Святого Георгія, яка розташована по сусідству з Виндзорским замком.

Іспанські принцеси Леонор (13) і Софія (12) навчаються в тій же школі Санта Марія де лос Росалес (Santa María de los Rosales), де раніше отримував знання їх титулований тато. У перший шкільний день дочок разом проводжали і король Іспанії Філіп VI з дружиною Летисией.

Зазначимо, закон про систему освіти в Іспанії встановлює наступні етапи предуниверситетского освіти: дошкільна, початкова та середня. Дочки короля зараз проходять курс середньої освіти (ESO), який охоплює період з 12 до 16 років і складається з чотирьох академічних курсів. Леонор приступила до третього, а її молодша сестра – до першого.

У перший шкільний день дівчата відправилися в школу з повними об’ємними рюкзаками. Зазначимо, що спадкоємиця престолу Леонор носить в школу рюкзак, дизайн якого був розроблений для іспанських спортсменів – учасників Літніх Олімпійських ігор 2016 року.

Читайте також:Дрес-код: у чому ходять в школу принц Джордж, принцеса Шарлотта й інші монархи

Мила деталь: королева Іспанії Летісія, проводжаючи дівчаток в школу, допомагала їм нести змінне взуття у спеціальних сумках. А щоб в школі змінку не переплутали, кожна з сумок була підписана.

© Instagram @royal.addicted

Князь і княгиня Монако також проводили дітей в школу. Чотирирічні Жак і Габріелла вперше вирушили в державну школі Stella. Нагадаємо, малюки перш відвідували підготовче освітнє установа La Petite Ecole. Зазначимо, діти князя Монако єдині з усієї королівської дітвори отримують знання у державному навчальному закладі.

© Instagram @miss_nostalgiamc

Нагадаємо, що в перший навчальний день дітвори їх титулована мама опублікувала в особистому блозі кумедне фото з дитячими рюкзаками і милим коментарем:

Зайняті в школі.

© Instagram @hshprincesscharlene

Шведська принцеса Вікторія у цьому році стала мамою першокласниці. Її старша дочка Естель вирушила в перший клас. Дівчинка в минулому році також проходила навчання, але так званому підготовчому класі.

© Instagram @crownprincess.victoria

Естель вчиться в кампусі Маніла. Це одне з найпрестижніших навчальних закладів Стокгольма. Кампус Маніла, розташований на стокгольмському острові Юргорден, був заснований магнатом Батогом Паусеттом в 2013 році на кошти приватних спонсорів. Школа популярна серед привілейованих сімей столиці.

Фото на анонс: Instagram @kensingtonroyal, Thomas-s.co.uk