Як бути? Чоловік не дозволяє працювати..

497

Дівчата, які пробігли очима пост матусі з ніком МамаЛУЧШИХмальчишек, практично одностайні висловлювали своє обурення думкою чоловіка.

А приводом для негативної реакції став цей пост:

Як же я хочу працювати ( чоловік не дозволяє навіть вдома шити… Просто один раз був випадок коли я шила всю ніч, тому що було багато замовлень ( я шию бортики), а на ранок ми посварилися з чоловіком і я сказала фразу я і так не спала всю ніч… тепер він причепився до цієї фрази і каже щас почнеш шити і ми почнемо лаятися, краще виховуй наших дітей і потіш мене їжею… ще не з ким дітей залишати коли їду за закупом, свекруха вже з небажанням сидить (Але я так втомилася від цієї рутини ( хочу заробляти, а в ідеалі хочеться вже вийти на роботу, щоб дома не бути ( – розповідає дівчина.

Читайте також:Мама в декреті: 10 затребуваних варіантів підробки

Відзначимо, що подібна ситуація знайома багатьом. Тривалий декрет, особливо, якщо діти – погодки, стомлює більшість активних матусь. Особливо сумують рукодільниці, їм хочеться застосувати свої вміння і фантазії.

Ця історія розділила матусь в Мережі. Одних обурило висловлювання чоловіки.

Скажіть, що ви самі маєте право вирішувати, що і коли вам займатися. А виховувати дітей — ця ваша загальна обов’язок — його і ваша. Якщо хоче, щоб його балували їжею — нехай оплачує послуги кухаря або їсть в ресторані (Татьяна555)

Поясніть, що лаятися ви скоро почнете з-за того, що домогосподаркою вас зробили без вашої волі. Чоловік повинен зрозуміти, що роль домогосподарки не для вас. А так можна перетворитися на вічно незадоволену і ворчащую бабу (Юлія)

А потім почали прояснюватися подробиці. Автор поста розповіла, що звертається за допомогою до чоловіка, щоб той їй допоміг з доставкою зшитих виробів. А так як в даний момент в сім’ї немає автомобіля, той звертається з проханням до друзів-автомобілістів. На це подруги порадили дівчині подумати над способом доставки, щоб виключити з цього процесу участь чоловіка. А роботу в декреті підтримали. Проте порадили не жертвувати нічним відпочинком, так як це дійсно позначається на стані здоров’я.

Інтернет-користувачка під ніком Весела зазначила:

Чоловік не причепився, а запам’ятав цю фразу. Природно, в ній немає нічого хорошого. Ти не спала всю ніч, а день повинна присвятити малюкам і це дуже відповідально, а концентрація та увага на нулі. Він переживає за дітей і тебе. Адже і для здоров’я це погано. Вважаю, що улюбленою справою потрібно займатися трохи пізніше. Коли діти підуть в сад. Адже ти сама вирішила, і усвідомлено народили другу дитину, і знала, на що йшла. Інша справа, якщо ти висипаєшся вночі (обов’язково вночі треба спати, нехай це буде вашим умовою) і днем залишається вільний час, то можна зайнятися улюбленою справою.

Єлизавета порадила обговорити з чоловіком роботу і знайти компроміс: «Не робіть тільки це в таємниці, а то ще гірше буде сварка, краще обговоріть всі з чоловіком. Думаю, він все зрозуміє, і дозволить вам займатися улюбленою справою».

Схожа історія, коли чоловік забороняв працювати в декреті, була і у мами під ніком Stanislava Shell.

Я кондитер, починала після других пологів, у мене погодки. І скандали були, і тістечка в стіну літали. Але любов до тортів сильніше, ніж до чоловіка, — зізналася авторка. — Пройшло 3 роки, у мене свій кондитерський цех, магазин скоро відкрию, точніше вже все готово, чекаю працівників. А чоловік як був незадоволений, так і є. Будинки пекла — не подобалося. Тепер мене немає вдома — не подобається. А я давно в нього грошей не прошу. З першого мого робочого місяця у нас роздільний бюджет.

Ось такі історії… А ви що думаєте, хто прав?

Читайте також:

  • Мами обговорюють чоловіче виховання хлопчиків: «Це правильно? Або я чогось не розумію?»
  • Порада дня: не переносите свої образи на ставлення дитини до папи
  • Накипіло! Анфіса Чехова розповіла, що від вихідних з сином втомлюється більше, ніж від роботи
Фото на анонс: © Depositphotos