Як зменшити талію: перевірені методи

757

Зміст:

  • ТОП-7 ворогів тонкої талії
  • Гарна фігура і раціон харчування
  • Вакуум живота
  • Корисні звички
  • Фізичні вправи
  • Незважаючи на поширену думку, краса жіночого тіла не вимірюється в кілограмах, але залежить від витончених вигинів фігури, вдалого поєднання пропорцій. Жіночність пишних форм вдало підкреслює тонка талія, вона ж є головним достоїнством у власниць модельної зовнішності. Питання, як зменшити талію, стає особливо актуальним з наближенням весни і літа, коли настає пора обтягуючого одягу і купальників.

    ТОП-7 ворогів тонкої талії

    Витончений перехід між стегнами і грудьми залежить в першу чергу від спадковості жінки, ширини її кістки і інших особливостей будови тіла. Однак крім вроджених даних, на красу талії впливають також зовнішні умови.

    Прибрати жир з живота можна досить швидко в домашніх умовах

    Негативно позначаються на цій області тіла наступні фактори:

    • Порушення в роботі шлунково-кишкового тракту. Метеоризм, захворювання печінки, запори — візуально збільшують область живота, його розпирає від надлишку газів, шлаків і токсинів.
    • Сидяча робота. Середня тривалість робочого дня – 8 годин. Протягом усього цього часу пережимається область живота, що сприяє скупченню підшкірного жиру.
    • Гормональний дисбаланс. В умовах надлишку, як і нестачі гормонів, організм відчуває сильний стрес, починає посилено набирати зайву вагу. Дізнатися про нестачі або надлишку гормонів жінці можна, тільки здавши кров.
    • Сутула спина. Спотворена постава розслаблює м’язи живота, з-за чого він поступово «розпливається», збільшується у розмірах.
    • Неправильне харчування. Переїдання, вживання трансжирів, газованих напоїв, борошняних продуктів — сприяють ожирінню, порушенню обміну речовин, виникненню проблем зі здоров’ям. Все це негайно збільшує обсяги тіла.
    • Зневоднення організму. Рекомендована норма споживання чистої води в день – 2,5-3 літри. При цьому чай, компот, кава, газовані напої її не замінять. Організм, відчуваючи брак води, включає особливий режим, утримує вологу в тілі. В результаті все тіло, включаючи область талії, набрякає, роздувається від надлишку вологи.
    • Стрес. Недосипання, нервова робота, стан пригніченості, депресії провокують на поїдання солодкого вуглеводної їжі. Вживання калорійної їжі в короткі терміни відбивається на зовнішності, збільшує обсяг різних частин тіла.

    Отже, щоб зробити талію тонкою, потрібно скорегувати харчування, режим дня, знайти корисні звички, дати собі регулярні фізичні навантаження. Розглянемо кожен з цих пунктів докладніше.

    Гарна фігура і раціон харчування

    Щоб знищити зайві сантиметри, потрібно зменшити кількість щодня споживаних калорій. Доведеться відмовитися від частих перекусів між обідом, сніданком і вечерею у вигляді чаю з печивом і цукерками. Слід звернути увагу на кількість їжі, що з’їдається за один прийом. При переїданні організм не встигає переробити велику кількість їжі, і вона відкладається в області талії.

    быстроНадлишок жирів і вуглеводів швидко відкладається на животі

    Проте дотримуватися жорсткої дієти не варто. Швидко позбувшись від зайвої ваги, організм відчуває стрес, захоче відновити втрачені запаси, відкласти їх на «чорний день». Тваринники знають цей ефект і перед забоєм, щоб тварина швидше набирали вагу, влаштовують йому кілька голодних днів, а потім знову дають їжу. Таким чином, спрацьовує захисний механізм організму. Він у подвійній кількості відкладає жири.

    Якщо прибрати зі свого раціону трансжири — швидкість втрати ваги збільшиться на 30%. І вже через 2-3 місяці це буде новий розмір одягу, на 10 см менше попереднього.

    Трансжири порушують обмін речовин, сприяють розвитку захворювань серця, судин, викликають цукровий діабет і ожиріння. В першу чергу вони містяться в таких продуктах: маргарині, рафінованій рослинній олії, пальмової олії, картоплі фрі і чіпси, крекерах, попкорні, магазинному вершковому маслі, тістечок, шоколаді, в більшості напівфабрикатів.

    Зменшити жирові відкладення в області живота дівчині допоможе нормалізація роботи шлунково-кишкового тракту. Для цього збільшують щоденне вживання продуктів багатих на клітковину, п’ють не менше 2,5 літрів чистої води. Також в раціоні збільшують частку свіжої зелені, салатів, фруктів і сирих овочів – моркви, капусти, кореня селери.

    Вакуум живота

    Підкачати прес можна без відвідування тренажерного залу з допомогою простої методики: живіт максимально втягується всередину, залишається в такому положенні 5-10 секунд і потім розслабляється. Втягування живота напружує м’язи торсу, формує витончений силует, званий «пісочний годинник».

    Корисні звички

    В схудненні допоможуть корисні звички:

    • Повільне пережовування їжі дозволяє шлунку відчути себе ситим і задоволеним, оскільки йому потрібен тривалий час для насичення.
    • Сон з 9 вечора до 6 ранку – сприяє виробленню організмом потрібних йому гормонів, включаючи гормон щастя. В результаті протягом дня знижується апетит, що дозволяє скинути вагу без додаткових зусиль в домашніх умовах.
    • Рухова активність через 10 хвилин після їжі полегшить перетравлення їжі, не дасть відкластися зайвим калоріях в області торсу і стегон.

    Купуючи корисні, непогано також позбутися від шкідливих звичок: вживання алкоголю, «заїдання стресу», вживання солодких газованих вод.

    Фізичні вправи

    Регулярні тренування, напруга м’язів торса, різні види кардионагрузок сприяють придбанню витонченої талії.

    упражненияВправи для преса потрібно робити не менше 3 разів на тиждень

    Тренування для середньої частини тіла:

    • Махи ногами. Потрібно лягти на правий бік, витягнувши в одну лінію руки і ноги. Зігнутою правою рукою впираються в підлогу, лівою ногою роблять махи паралельно підлозі. Нога при цьому не згинається, носочок тягнеться вгору. Після 45 махов перевертаються на лівий бік і проробляють теж вправу з правою ногою. Всього потрібно зробити 3 підходи.
    • Полумостик. У вихідному положенні потрібно лягти на спину на підлогу, закинувши ноги до середини гомілки на стоїть поруч диван. Кут, утворений колінами повинен становити 90 градусів. Упираючись руками в підлогу, торс і попу максимально піднімають вгору, відчуваючи при цьому сильне напруження м’язів. Цей рух повторюють 20-25 разів по 3 підходи.
    • Нахили з гантелями. Потрібно стати рівно, взяти гантель вагою 2-3 кг Ноги мають трохи ширше ширини плечей. Виробляють нахили вперед з гантеллю так, щоб відчувалося максимальна напруга в області торсу і сідниць. Всього роблять 25 нахилів по 3 підходи.

    Щоб назавжди прибрати жир, позбавиться від «рятувального кола» в області торсу, в регулярні звички включають щотижневі кардионагрузки: біг підтюпцем, плавання або стрибки на скакалці. Досить їх проводити 2-4 рази на тиждень, тоді ефект від схуднення буде стійким, тривалим.

    Біг підтюпцем за 1 годину спалює близько 600-700 калорій. Тому перші результати проявляться вже за тиждень. Темп бігу підбирають нешвидкий, досить комфортний. За час пробіжки випивають до 500 мл води, дрібними ковтками, щоб допомогти організму очиститися від шлаків і токсинів, вивести їх через піт.

    Стрибки на скакалці сприяють позбавленню від целюліту, добре підтягують торс і стегна. Але їх тривалість повинна бути як мінімум 25-35 хвилин. За цей час організм втратить близько 400-450 калорій.

    Плавання спалює від 300 до 650 калорій на годину. Тренує м’язи тазу і живота, виправляє поставу, зміцнює прес.

    Задаючись питанням, як зменшити талію, потрібно бути готовою до зміни раціону харчування, щоденним фізичним навантаженням, придбання корисних звичок. Косметичні заходи в цьому випадку не допоможуть, потрібна тривала робота над собою.

    Читайте в наступній статті: як зменшити ікри на ногах