Як відростити вії в домашніх умовах

1091

Зміст:

  • Здоров’я вій
  • Чому випадають вії
  • Методи догляду за віями
  • Засоби догляду
  • Велика частина представниць слабкої статі мріє про виразний погляд, очах, оточених довгими і пухнастими віями. Але частіше це короткі, тонкі, слабо помітні волоски. Однак якщо розібратися, як відростити вії і правильно доглядати за ними, можна досягти вражаючих результатів.

    Здоров’я вій

    Вія — це звичайний волосся, що росте з фолікула і захищає око. На верхньому столітті нараховується від 150 до 250 вій, при цьому вони більш довгі. На нижньому столітті їх в два рази менше. Колір залежить від вмісту меланіну і може змінюватися у відповідності з коливаннями гормонального фону. Кількість вій і їх розмір закладені генетично і передаються спадково. Тому зробити їх довшими, ніж визначила природа, неможливо.

    Вії неможливо зробити набагато довше, ніж закладено природою

    Третя частина фолікулів, з яких ростуть вії, знаходиться в сплячому стані, інші активні. Тривалість життя кожного волоска ділиться на фази і становить близько 3 місяців:

    • активний ріст триває від 14 до 20 днів;
    • фаза спокою триває до 56 днів;
    • інший період – це відмирання старого волосся і підготовка до росту нового.

    Розмір волоска близько сантиметра. Подовжити їх на 2-3 мм можливо в стадії активного зростання навіть у домашніх умовах. Способи догляду базуються на зміні тривалості певної фази розвитку. А ось продовжити життя вій, збільшити їх кількість за тиждень неможливо.

    Чому випадають вії

    Зміна вій відбувається непомітно. Між активними і сплячими фолікулами підтримується певна закономірність – новий волосок готовий замінити випав. Якщо співвідношення порушується, вії стають ламкими, рідшають, випадають. Причини такого явища такі:

    • Механічні травми та опіки. Фаза відторгнення подовжується, а нова вія не з’являється в належний їй термін.
    • Хвороби, при яких порушується живлення фолікулів. Сповільнюється фаза зростання, велика частина цибулин стає «сплячими».
    • Стреси, які призводять до нестачі кисню.
    • Алопеція після нарощування вій.

    На стан вій впливає сон з макіяжем, неякісна косметика, часте використання щипчики для завивки, надлишок ультрафіолетових променів, погана екологія. Якщо пошкоджений тільки стрижень вії, становище можна виправити. Коли загинули фолікули, незворотній процес.

    Самою шкідливою для вій вважається водостійка туш. Для її видалення потрібні агресивні розчинники. Використовувати її потрібно в разі крайньої необхідності.

    Методи догляду за віями

    Швидко волоски можна тільки наростити. Щоб вони були пухнастими і красивими, потрібно ретельно і систематично доглядати за віями і століттями. Для догляду можна використовувати готові косметичні препарати, а також народні кошти.

    Щоб зрозуміти, що засіб підходить, буде потрібно час. Іноді ефект проявляється через кілька тижнів або навіть місяців. Все дуже індивідуально. Що добре для однієї людини, може викликати негативну реакцію у іншого і процес доведеться починати з нуля.

    быстроДогляд за віями за допомогою масел

    Поряд з використанням косметики вії необхідно розчісувати. Щіткою з м’якою щетиною потрібно змастити вазеліном або краплею вітаміну Е. Маніпуляція стимулює приплив крові і доставку поживних речовин до фолікулу. Крім цього, допомагає позбутися від дрібних забруднень, часточок пилу, які можуть закупорити пори.

    Щоб зміцнити вії, потрібно робити масаж повік. Його виконують по лінії росту вій легкими круговими рухами, кінчиком пальця. Масаж краще робити без масел, щоб уникнути попадання засобу в очі. Для сеансу достатньо 5-7 хвилин два рази на день.

    Безперервний курс – до трьох місяців.

    Нерідко, причиною ослаблення і випадання волосків стає необережне поводження. Це можуть бути жорсткі дії під час зняття макіяжу або розтирання століття.

    Засоби догляду

    Крім професійних косметичних засобів, можна поліпшити стан, густоту і зростання вій за допомогою масел. Вони містять поживні речовини і вітаміни. Їх можна комбінувати, створюючи свої власні рецепти.

    Реп’яхова олія стимулює активність сплячих фолікулів. Воно обволікає вії, додає їм шовковистість і блиск. Зберігає всередині волосини вологу, повертає еластичність. Наносять м’якою щіточкою щодня протягом місяця.

    Рицинову олію використовують таким же чином. Після обробки вій залишки засобу слід видалити. Воно важке і може потрапити на слизову оболонку ока, викликавши роздратування. Засіб наносять тонким шаром за допомогою щіточки або ватного диска на 15-20 хвилин.

    Для процедури можна використовувати оливкове, мигдальне, масло обліпихи, а також масляні розчини вітамінів A і E.

    Поліпшити ріст вій і зняти запалення століття допоможуть компреси. Квітки ромашки і волошки, по 1 столовій ложці, заливають склянкою окропу, настоюють близько години. Змочені в теплому відварі ватні тампони накладають на очі, витримують 20 хвилин. Можна використовувати інший склад: квітки волошки, календули і зелений чай.

    Важливо підібрати свій рецепт, який дасть ефект і не викликає алергію. Перед використанням краще порадитися з фахівцем. Він розповість, як відростити вії правильно, щоб не нашкодити зору. Запорука успіху – це систематично виконуються за всіма правилами процедури.

    Читайте в наступній статті: що робити, якщо випадають вії?