Як відростити густі брови за допомогою домашніх засобів

1246

Зміст:

  • Як отримати густі брови
  • Як відростити волосся там, де вони не ростуть
  • Як відростити брови без спеціальних засобів
  • Відновлення та відрощування брів в домашніх умовах
  • Мода на тонкі брови в минулому. Зараз у тренді густі, натуральні на вигляд, тому надмірно захопившись одного разу корекцією, доводиться замислюватися над тим, як відростити брови. При правильному підході це можливо зробити в максимально короткий термін.

    Як отримати густі брови

    Для початку варто забути про корекції форми. Нехай брови ростуть так, як захочуть. Єдине, що допускається — видалення волосків в ділянці перенісся. Зрощені брови виглядають не естетично.

    Трихолог підкаже, як відростити брови

    Щоб отримати бажану густоту, можна вдатися до таких способів:

    • використання скрабів. Шкіру під бровами потрібно очищення. Скупчилася бруд і мертві клітини заважають нормальному росту волосків. Досить проводити пілінг 2-3 рази в тиждень, щодня його робити не варто;
    • фарбування хною. З її допомогою можна не тільки отримати бажаний колір брів, але і прискорити їх зростання. На відміну від фарби хна зміцнює волосяні фолікули, а не руйнує їх;
    • зміцнення волосків за допомогою масел. У цих цілях підійде рицинова, реп’яхову, мигдальне, виноградних або абрикосових кісточок. Кілька крапель олії необхідно втирати у волосся і шкіру на ніч.

    Швидко отримати бажану густоту допоможуть спеціальні сироватки для зростання брів і вітамінні комплекси. З їх допомогою можна відростити волосся досить швидко. Продаються такі засоби в аптеках і магазинах косметики.

    Щоб повернути густоту і природне здоров’я бровам, потрібно відмовитися від фарбування та декоративної косметики, яка містить хімічні компоненти. Такі кошти пошкоджують коріння і сприяють випаданню волосся.

    Як відростити волосся там, де вони не ростуть

    Отримати красиві брови там, де відсутні волосяні фолікули, неможливо. Тому вище лінії росту волосків бути не може. Ніякі стимулятори або вітамінні препарати не допоможуть.

    Густые брови

    Щоб отримати густі брови, необхідно нормалізувати гормональний фон

    Інша справа, якщо брови відсутні уздовж лінії зростання. Необхідно зрозуміти причину, а їх може бути кілька:

    • надмірно вищипані брови. Якщо занадто захоплюватися корекцією, то з часом фолікули пошкоджуються і волоски випадають. Утворюються лисини, які важко зарастить;
    • часте фарбування, застосування неякісної декоративної косметики для брів;
    • генетична схильність. Якщо у родичів тонкі брови, які погано ростуть, то відростити їх буде проблематично;
    • незбалансоване харчування, дефіцит вітамінів. Для росту волосків важливо харчування зсередини. При дефіциті корисних речовин брови почнуть рідшати.

    Для початку необхідно усунути провокуючий фактор, а потім вдаватися безпосередньо до лікування постраждалих волосяних цибулин. Важливо заповнити нестачу вітамінів і мінералів, необхідних для нормального росту брів. Слід пропити курс вітамінних препаратів, у складі яких буде кальцій, токоферол, ретинол, рибофлавін, біотин, ніацин і фолієва кислота.

    Поки брови не галузі, можна замаскувати прогалини за допомогою олівця або лайнера. Відрослі маленькі волоски будуть стирчати в різні боки. Виправити цю проблему можна, змастивши їх гелем.

    Як відростити брови без спеціальних засобів

    Для прискорення росту волосся підійде масаж. Він сприяє притоку крові, а відповідно прискорює обмінні процеси та живлення. Виростають Волоски швидше.

    Досить робити масаж 3 рази в тиждень по 2-3 хв. Ефект буде помітний через 1-2 місяці. А якщо робити масаж з реп’яховою або касторовою олією, то ефективність процедури посилюється.

    Для очищення від пилу, декоративної косметики та продукції сальних залоз необхідно вмиватися з милом вранці і ввечері.

    Відновлення та відрощування брів в домашніх умовах

    Брови значно втрачають густоту, тьмяніють і погано відростають після татуажу. У цьому випадку важливий комплексний підхід. Необхідно поєднувати масаж, вітамінні препарати, народні методики та спеціальну магазинну косметику.

    После татуажа

    Після татуажу потрібно зміцнювати брови

    В домашніх умовах на допомогу прийдуть такі кошти:

    • масляний складу. Можна наносити окремо рицинова, реп’яхову та інші олії, або ж спробувати їх суміш, яка в рази ефективніше. Вже через 2 тижні буде помітний результат. Знадобиться по 1 ч. л. касторової і реп’яхової олії, 0,5 ч. л. олії авокадо, по 1 краплі розмаринового і кедрового масел. Перед нанесенням отриману суміш бажано підігріти на водяній бані. Втирати в шкіру і волосся перед сном. Після використання масел вранці потрібно ретельно очистити шкіру, щоб не забивалися пори;
    • вазелін. Він також прискорює ріст, бажано поєднувати нанесення з масажем. Але щоб отримати користь, а не шкоду, необхідно купувати тільки якісний косметичний вазелін;
    • маска-активатор росту. Її можна приготувати вдома. Знадобиться 1 ч. л. меду, 5 крапель лимонного соку і 2 краплі лавандового масла. Необхідно нанести на брови масажними рухами на 15 хв, після акуратно змити теплою водою;
    • вітамінно-овочева суміш. Знадобиться 2 краплі ретинолу і 1 ст. л. свіжовіджатого соку моркви. Отриману суміш потрібно використовувати для примочок на брови за 20 хв.

    Якщо народні засоби виявилися безсилими, то на допомогу прийдуть медикаменти та професійна косметика.

    Для стимуляції росту підходять такі препарати:

    • настоянка червоного перцю. Вона підсилює кровообіг, активізує волосяні цибулини. Перед застосуванням слід провести тест на чутливість;
    • препарати на основі диметилсульфоксиду. Їх бажано застосовувати у комплексі з маслами і вітамінами. Диметилсульфоксид покращує проникність епідермісу, доставляє живильні речовини в глибокі шари;
    • професійні стимулятори росту. Це сироватки, бальзами й емульсії, що містять активні біодобавки і поживні речовини.

    Якщо і ці кошти виявилися малодейственными, то після консультації з фахівцем можна вдатися до гормональних препаратів. Вони ефективні, однак володіють більшим переліком протипоказань і побічних ефектів.

    Після того, як брови галузі, не варто поспішати з вищипуванням. Краще кілька разів обдумати прийняте рішення, щоб не довелося відрощувати заново.

    Також цікаво почитати: як відбілити шкіру