Як відіпрати траву з джинсів

1007

Зміст:

  • Як відіпрати траву з джинсів
  • Зелені плями від трави та інші забруднення соком, що містить хлорофіл, вважаються складні, особливо якщо забруднена товста, добре вбирає бавовняна тканина. Зелений пігмент рослин легко і міцно осідає у волокнах тканини.Існує безліч ефективних способів відіпрати плями зелені з джинсів.

    Перш ніж відіпрати забруднення від натурального зеленого пігменту, необхідно знати:

    • щоб добитися максимального ефекту, потрібно діяти швидко: як тільки забруднення виявлено, необхідно відразу ж приступити до його знищення. Відомо, що свіже забруднення виводиться значно легше, ніж старе пляма;
    • під забруднену ділянку покладіть целофан або інший непромокальний матеріал;
    • не можна терти забруднене місце, при терті сік зелені тільки глибше проникне в тканину, і осередок забруднення збільшиться;
    • холодна вода не здатна впоратися з даним видом забруднень.

    Дія будь-якого методу треба перевіряти, використовуючи невидимий ділянку речі, наприклад, на подвороте.

    Як відіпрати траву з джинсів

    Існує безліч способів відіпрати траву з джинсів. Вони прості і легко застосовні в домашніх умовах.

    • Окріп. Розтягнути забруднену тканину і обдати її окропом. Під впливом гарячої температури хлорофилловые забруднення зникнуть. Після прати в машинці при максимальному температурному режимі.
    • Видалення плям хлорофілу з допомогою перекису водню. На забруднене місце налити трохи пероксиду водню, протерти серветкою або м’якою щіткою. Перекис водню — досить агресивна засіб і легко знебарвлює тканина, тому цей спосіб підійде для виведення плям зі світлих або білих джинсів. Потім виріб прати в машинці.
    • Виведення плям від зелені з допомогою аміаку. У 200 мл води розчинити 15-18 г аміаку, отриманим розчином протерти забруднену матерію, через годину прати в гарячій воді. Якщо джинси світлі, нашатирний спирт розводити не треба.
    • За допомогою оцту виводяться багато видів плям. Забруднену ділянку одягу слід просочити оцтом, а через годину випрати і прополоскати в гарячій воді. Машинне прання краще.
    • В домашніх умовах часто універсальним засобом для виведення плям служить етанол. Просочити етанолом забруднену частину одягу, а потім натерти її простим милом, через півгодини всю річ прати в машинці.

    Якщо зелень не отстиралась в машинка, необхідно скористатися засобами домашньої хімії. Але гранульований порошок може пошкодити тканину, тому краще використовувати гелі і рідини.

    Досить ефективно вітчизняне засіб «Анитипятин». Він добре справляється з багатьма видами забруднень, в тому числі плямами від соку трави. Брудну річ потрібно вручну обробити засобом, а потім випрати в гарячій воді з додаванням засобу для виведення плям.

    Ефективні в боротьбі з плямами від хлорофілу і зарубіжні дорогі плямовивідники. Такі як «Амвей» і його аналоги. Особливо зручно використовувати порційні пакетики. Вміст пакетика наноситься на забруднене місце, потім річ потрібно випрати повністю.

    Ще один пакетик плямовивідника додається в барабан машини.

    Застосовується як плямовивідник і пральний капсулированный гель. При застарілому плямі капсулу з гелем розкривають і наносять його на забруднення, потім річ простирывается повністю, краще в машині, в барабан додається ще одна капсула гелю.

    При існуючому різноманітті засобів боротьби із забрудненнями від соку рослин нескладно врятувати зручну і улюблену річ. Головне, діяти відразу. Ніж свіжа пляма, тим легше від нього позбавитися.

    Також цікаво почитати: як самостійно відіпрати ручку з одягу