Як ефективно позбутися від горбинки на носі

2103

Зміст:

  • Що викликає появу горбинки на носі
  • Операція – кардинальне рішення проблеми
  • Можна прибрати в домашніх умовах горбочок на носі
  • Як прибрати горбочок за допомогою фізіотерапії
  • Гімнастика для випрямлення нерівності
  • Горбинка на носі є приводом для хвилювання, адже через неї риси обличчя здаються грубіше і втрачають привабливість, зате набувають своєрідний шарм. Причин у цього недоліку може бути багато. Тим не менше, існують різноманітні способи, з допомогою яких можна від нього позбутися.

    Що викликає появу горбинки на носі

    Ця особливість може бути вродженою і передаватися у спадок. Горбик характерна для деяких національностей. Вона вважається гідністю і основним ознакою. Якщо виникає бажання позбавитися від неї, не вдасться обійтися без операції.

    Ніс без горбинки більше відповідає класичному уявленню про красу

    Набагато більше можливостей впоратися з цією неприємністю, якщо вона з’явилася за певних обставин. До основних причин відносяться:

    • Травма. Ніжна хрящова тканина носа при ударі або переломі починає розростатися і утворює шишку. Вона істотно змінює зовнішність, утруднює дихання, стає причиною гаймориту та інших нездужань.
    • Патологія. Зміни хрящової тканини іноді викликають захворювання або внутрішні порушення.
    • Фізичний вплив. Горбик може з’явитися з-за тривалого впливу зовнішнього фактора. Часто буває причиною тривале носіння окулярів у важкою і незручною оправі, яка тисне на ніс.

    Часто ця неприємність не впливає на здоров’я, але викликає у дівчини комплекси, які призводять до проблем в особистому житті. Якщо зміни відбуваються на рівні структури тканин, впоратися з ними може тільки хірург. Але існує кілька способів згладити невелику нерівність і зробити її візуально непомітною.

    Операція – кардинальне рішення проблеми

    Хірургічне втручання – основний спосіб, який застосовується незалежно від причини появи наросту. Звертатися слід тільки до досвідчених і добре зарекомендували себе хірургів, так як втручання досить складна і відповідальна, вимагає високої кваліфікації і знань.

    Ринопластика виконується повнолітнім пацієнткам у віці до 40 років, коли кісткові тканини вже сформувалися, а шкіра ще еластична і легко приймає потрібну форму. При підготовці враховуються багато факторів, проводиться обстеження, що мінімізує ризик розвитку ускладнень оперативного втручання.

    Пластика носа проходить у кілька етапів. Вона починається з комп’ютерного моделювання, що дає уявлення про форму, яка вийде в результаті.

    Операція виконується під загальним наркозом. Хірург видаляє частину хряща. Це дозволяє домогтися бажаної форми носа. Пов’язка накладається на 8-10 днів. Помітний результат можна побачити тільки через 2 тижні, коли спаде післяопераційний набряк. Цей метод підходить далеко не всім. До протипоказань відноситься ряд хронічних і психічних захворювань, алергія на препарати.

    Можна прибрати в домашніх умовах горбочок на носі

    Враховуючи, що цей недолік пов’язаний з фізіологічними змінами, самостійно з нею впоратися неможливо. Тим не менш маленька горбинка може бути захована під шаром косметики. Не потрібно накладати товсту маску з гриму, достатньо правильно використовувати колірні ефекти і тіні. При наявності певних навичок з цим зможе впорається будь-яка дівчина.

    Затемнення наносяться на бічні поверхні носа, передня частина виділяється світлими тонами. Для цього використовуйте пудру декількох відтінків і рум’яна, фінішний шар зробіть матовим. У результаті не буде потрібно спеціальна корекція. Візуально нерівності не будуть помітні. Придбавши навик і потренувавшись, можна навчитися наносити такий макіяж за кілька хвилин перед виходом на вулицю.

    Як прибрати горбочок за допомогою фізіотерапії

    Менш швидкий у порівнянні з хірургічним втручанням, але ефективний спосіб передбачає тривалий вплив на хрящову і кісткову тканини, поступово змінює форму носа. Можна самостійно робити масаж, виконуючи дії в такій послідовності:

    • Розігрійте перенісся. Для цього додайте до неї пропрасованою гарячою праскою хустку і потримайте його 2-3 хвилини.
    • Впливайте на опуклість. Повільно, ритмічно, вважаючи вголос до 30, натискайте на неї середнім пальцем правої руки, відпускаючи і притискаючи сильніше, чергуючи величину зусилля від легкого до більш сильного.

    Виконайте до 6 підходів. Хрящ поступово піддасться, горбинка на носі стане менш помітною. Таке рішення косметологи рекомендують, вважаючи його вдалою альтернативою лікування в клініці.

    Гімнастика для випрямлення нерівності

    Поліпшити форму носа допомагає спеціальний комплекс, розроблений американкою Керол Мэджио. У нього входять вправи, що впливають на всі органи, що формують овал обличчя, зміцнюють самопочуття. Основні маніпуляції для носа включають стиснення великим і вказівним пальцями з боків і підйом кінчика вгору. При цьому губи опускаються, випрямляються або натягаються.

    как убратьПри операції вдається повністю прибрати горбочок

    Для дівчат ця гімнастика вважається найбільш дієвою. Робити її потрібно регулярно вранці і ввечері, повторюючи кожне рух по 35 разів. Немає жорстких вимог з приводу пози, допускається виконувати маніпуляції навіть під час ходьби. Але підходить такий спосіб, якщо наріст зачіпає тільки хрящову тканину, на кістки він не діє. В цьому випадку потрібно майстерність хірурга або ін’єкції філлеров, вирівнюють рельєф.

    Правильно вибравши метод, можна вирішити проблему з мінімальними зусиллями. Додатково допомагає самоаналіз і допомога психолога. Подивіться уважно в дзеркало, подивіться на оригінальний профіль. Можливо, отримавши ідеальний прямий ніс, ви втратите частину шарму та індивідуальності.

    Читайте в наступній статті: як візуально зменшити ніс