Як застосовувати масло чорного кмину для волосся

866

Зміст:

  • Лікувальні властивості плодів чорного кмину
  • Як застосовувати продукт для оздоровлення шевелюри
  • Косметика з кминної олії для чоловіків
  • Передчасне облисіння можна сповільнити і повністю зупинити, використовуючи натуральні зміцнюючі засоби. Відмінний ефект дає олійна есенція із зерен чорного кмину. Приготована з неї косметика зміцнює і живить волосяні коріння, позбавляє від лупи і шкірних запалень.

    Лікувальні властивості плодів чорного кмину

    У Східній Європі, Середній Азії та на Близькому Сході більше 2500 років культивується пряна трава «чорнушка посівна». Вона відома також під назвами «калінджі», «сейдана» або «чорний кмин». Зерна рослини служать спецією, ліками і сировиною для косметики. Масляний екстракт чорнушки зарекомендував себе як дієвий засіб для зміцнення волосся.

    Застосування масла чорного кмину для зміцнює коріння волосся і відновлює кінчики

    Продукт насичений тимохиноном — речовиною, активно знищує грибки та мікроби. Завдяки цьому прикоренева зона очищається від лупи, усуваються запалення.

    Ось ще 3 цінних переваги масла:

  • Живлення волосяних коренів. Тімохінон багатий білками, які активують фолікули.
  • Відновлення клітин. Антиоксиданти, що містяться в чернушке, попереджають пошкодження тканин вільними радикалами. В результаті шкіра голови омолоджується, в неї швидше протікають обмінні процеси.
  • Збагачення вітамінами. Корисні речовини прискорюють ріст шевелюри, роблять її більш пружною та сяючою.
  • Регулярні олійні процедури усувають сухість, відновлює посічені кінчики, попереджають ранню сивину.

    Як застосовувати продукт для оздоровлення шевелюри

    Найбільш простий спосіб використання — масляний масаж. Його виконують двічі на тиждень, до миття голови. На долоні наносять 1 ст. ложку масла і ретельно втирають в прикореневу зону. Особливу увагу потрібно приділити ділянок, на яких шевелюра починає рідшати.

    семянОлія з насіння чорного кмину можна застосовувати для масажу шкіри голови

    Обробивши коріння, беруть 1 ст. ложку масла і розподіляють по пасмам з допомогою широкого гребеня. Залишають під поліетиленовою шапочкою на півгодини, потім змивають бессульфатным шампунем.

    Екстракт чорного кмину ефективний у поєднанні з іншими корисними продуктами (медом, лікарськими травами, олійними вичавками інших горіхів і зерен).

    Ось ефективні рецепти сумішей для уходових процедур:

  • Зміцнюючий масаж. Для приготування беруть по 1 ст. ложці масляних екстрактів чорнушки і кокоса. Інгредієнти змішують і підігрівають до температури +50ᵒ С. Втирають в шкіру голови протягом 15 хв. Залишком суміші покривають пасма до кінчиків і залишають на півгодини. Змивають теплою водою з м’яким шампунем. Процедуру слід повторювати 2-3 рази в тиждень. Вона активно зміцнює коріння, сприяє росту волосся.
  • Засіб від сухої лупи. Змішують по 1 ст. ложці касторової і кминної олії. Всі компоненти злегка підігрівають і втирають в прикореневу зону. Потім змащують кінчики і надягають поліетиленову шапочку. Витримавши півгодини, змивають з бессульфатным шампунем.
  • Зміцнююча маска. Беруть по 1 ст. ложці рідкого меду, масляних екстрактів кокоса і чорнушки. Змішують компоненти до однорідності. Отриману масу втирають в шкіру голови, накривають шапочкою і підігрітим рушником. Через 20 хв змивають шампунем.
  • Ці кошти заслужили схвальні відгуки людей з різними типами шевелюри — сухий, редеющей, пошкодженої перукарнями процедурами. Оздоровчий ефект помітний вже після 2-3 нансений масок. Фото демонструють появу нових волосків на місці колишніх залисин, підвищення густоти шевелюри на 40-50%.

    Косметика з кминної олії для чоловіків

    Головна причина чоловічого облисіння — гормон простагландин, що пригнічує розвиток волосяних цибулин. Дія цієї речовини нейтралізує тімохінон, що міститься в зернах чорнушки. Регулярне застосування продукту протягом півроку скорочує залисини на 70% і збільшує щільність волосяних стрижнів.

    Склад для зміцнення коренів роблять з 1 склянки масляного екстракту кокоса, 50 г касторки, 1 ст. ложки плодів пажитника і такої ж кількості насіння чорнушки.

    Порядок приготування наступний:

  • Перемолоти обидва види зерен на м’ясорубці.
  • З’єднати всі інгредієнти в скляній пляшці.
  • Поставити пляшку на підвіконня, так, щоб на неї максимально потрапляло сонячне світло.
  • Суміш збовтувати кожні 2 дні.
  • Через 3 тижні процідити склад.
  • Готовий засіб наносять на прикореневу зону в області залисин. Найбільша користь досягається при щоденному втиранні на ніч.

    Перш ніж почати використовувати масло чорного кмину для волосся, потрібно з’ясувати, чи не викликає продукт алергії. Для цього варто нанести кілька крапель екстракту на зап’ясті за добу до першого використання. Якщо з’явиться висип або свербіж, від масла доведеться відмовитися.

    Також рекомендуємо почитати: масло чорного кмину для обличчя