Можна протирати обличчя перекисом водню

1527

Зміст:

  • Лікувальні властивості перекису водню
  • Можна протирати обличчя перекисом водню
  • Застосування перекису водню
  • Обробляючи окремі частини обличчя за допомогою перекису водню, легко усунути такі косметичні проблеми, як пігментні плями і прищики. Однак важливо пам’ятати, що перекис водню – це досить агресивна антисептичний засіб, яке здатне істотно пошкодити здорові тканини.Тому перед початком її використання в косметичних цілях потрібно ознайомитися з властивостями речовини і правилами його використання.

    Лікувальні властивості перекису водню

    Перекис або пероксид водню – це сильне антисептичний засіб. Потрапляючи на тканини, рідина окислюється, руйнуючи при цьому контактують з нею мікроорганізми і клітини.

    У розведеному вигляді при нетривалому контакті з тканинами пероксид водню сприяє зниженню концентрації меланіну в шкірі. Завдяки цьому за допомогою рідини можна усунути таку косметичну проблему, як підвищена пігментація особи, і відбілити його.

    Перекис водню для відбілювання обличчя

    Використовуючи для особи перекис водню з низькою концентрацією, легко очистити пори від скупчилися ороговілих клітин і підшкірного жиру. Також засіб рекомендується використовувати в таких випадках:

    • присутність на обличчі запальних процесів різної тяжкості. Використовуючи перекис водню для обличчя, можна зупинити розвиток гнійних процесів у ранах;
    • необхідність виведення чорних точок, прищів і вугрів. На відміну від стандартних способів чищення особи, з допомогою пероксиду на ці косметичні дефекти легко впливати точково. Це дозволяє прибрати проблему з мінімальною травматизацією капілярів і оточуючих клітин;
    • помітні пігментні плями, значно погіршують естетичний зовнішній вигляд людини і заважають йому;

    Перекис водню для обличчя можна використовувати і при великій кількості небажаних волосся. Обробка волосків не тільки видаляє меланін, але і робить їх значно тонше.

    Можна протирати обличчя перекисом водню

    В якості косметичного засобу перекис водню має і протипоказання до використання. До них відносяться:

    • чутлива і суха шкіра особи;
    • набряклість тканин;
    • період хвороби, що супроводжується підвищенням температури тіла та зневоднюванням організму;
    • нестача вітамінів, що призводить до лущення шкіри;
    • алергія на пероксиди.

    Також неприпустимо використовувати рідину протягом 3-7 днів після застосування пілінгів. При цьому перерва між використанням кислотного пілінгу і перекису повинен становити не менше 7 днів.

    Не рекомендується використовувати пероксид для шкіри, генетично схильною до ранньої появи зморшок і швидкого старіння. При впливі на такі клітини під час окислювальних процесів істотно пошкоджуються мітохондрії.

    В результаті шкіра набагато швидше втрачає пружність. З цієї ж причини не можна протирати перекисом кожен день навіть обличчя людини з підвищеним виробленням шкірного сала. Від подібних процедур не тільки раніше утворюються зморшки, але і жиру стане виділятися більше.

    Застосування перекису водню

    Принципи боротьби з різними косметологічними проблемами різні. Проте всі вони мають підвищений ризик травмування перекисом здорових тканин. Тому для проведення будь-якої з процедур важливо дотримуватися рецептів та правил їх виконання.

    можно ли протиратьПерекисом водню прибираються пігментні плями

    Щоб відбілювати обличчя за допомогою пероксиду водню, можна використовувати такі рецепти:

    • Маска. Для її приготування треба 1 ст. л. жирної сметани або густого натурального йогурту без барвників додати ½ ч. л. харчової соди і 4 краплі пероксиду. Інгредієнти перемішати. Маска для обличчя наноситься рівномірним шаром і витримують 5 хвилин. Потім її потрібно змити теплою проточною водою.
    • Приготувати 2 скляних або керамічних ємності. У першій ємності змішати 1 ст. л. горілки або спирту, розведеного до 40% міцності, з 3,5 ст. л. яблучного оцту і 100 грамами лимонного соку. В другу ємність налити 1 ст. л. перекису водню і додати в нього розтерту в порошок таблетку аспірину. Перелити рідину з першої ємності у посуд з пероксидом і ретельно перемішати. Отриманою сумішшю просочити кілька ватних дисків, і рівномірно протирати ними обличчя протягом 2,5–3 хвилин. Після процедури зволожити обличчя за допомогою крему.

    Щоб позбутися від пігментних плям, рекомендується перемішати в скляному посуді мед, перекис водню і свіжовичавлений сік алое в пропорціях 1:1:1. Просочити сумішшю невеликі шматочки вати, прикладати їх точково до пігментних плям. Вату потримати на обличчі 5 хвилин, після чого прибрати і обполоснути обличчя прохолодною проточною водою.

    Позбутися від прищів допоможуть такі засоби на основі пероксиду водню:

    • у 4 мл перекису водню додати 1 ст. л. крему або піни для гоління. В отриману суміш капнути 4 краплі нашатирного спирту. Отриманий засіб потрібно наносити рівномірно на все обличчя і витримати 3-4 хвилини. По закінченні часу змивати маску прохолодною водою;
    • 2 ч. л. сухого дріжджового порошку додати перекис водню до отримання консистенції густої сметани. Приготоване засіб точково наноситься на прищі і витримується 5-7 хвилин. Після закінчення часу треба вмити обличчя прохолодною водою;
    • в дитячу присипку додати пероксид і перемішати до однорідного стану густої сметани. Отриману суміш наносити на прищики на 4-5 хвилин. Після умити обличчя теплою проточною водою.

    За допомогою перекису водню можна позбавитися від зморшок. Для цього потрібно з’єднати і ретельно перемішати порошок бодяги і пероксид. Замішувати засіб потрібно до утворення піни. Відразу по готовності маска рівномірно наноситься і витримується 10-15 хвилин. Під час використання маски на обличчі може відчуватися незначне печіння. Після особа рекомендується умити прохолодною проточною водою і зволожити за допомогою крему або декількох крапель оливкової олії.

    При використанні перекису в косметичних цілях важливо не застосовувати розчини з концентрацією вище 3%. В іншому випадку висока ймовірність пошкодження великих ділянок шкіри. Також вплив пероксиду на тканини робить їх більш вразливими до сонячних променів. Тому протягом 12-15 годин після процедур потрібно захищати шкіру від ультрафіолету за допомогою сонцезахисних засобів або відповідних елементів одягу.

    Читайте далі: маска для обличчя з банана