Як зробити волосся більш гладкими: основні способи і рецепти

1212

Зміст:

  • Основні моменти
  • Ефективні рецепти краси
  • Косметичні засоби
  • Техніка «Тога»
  • Масляне зволоження
  • Желатинові обгортання
  • Зовнішній вигляд волосся відображає стан здоров’я людини. Салонні процедури дозволяють домогтися приголомшливого, але нетривалого ефекту, вимагають постійних вкладень. Існує цілий ряд способів, які можуть зміцнити структуру, розгладити волосся по всій довжині. Як зробити волосся більш гладкими і поліпшити їх зовнішній вигляд?

    Основні моменти

    Гладкість залежить від структури, спадковості, наявних захворювань, способу життя і віку людини. Існує безліч типів волосся: тонкі, прямі, жорсткі, кучеряве, кучеряве, товсті, але кожному типу шевелюри можна надати красу, поряд зі стрижкою або укладанням.

    Як зробити волосся більш гладкими будинку – існують ефективні методи, рецепти і салонні процедури

    Незалежно від типу волосся існує ряд типових рекомендацій, які допоможуть поліпшити зовнішній вигляд, запобігти ламкість і випадання:

    • Інтенсивне зволоження. Найчастіше складності з зачіскою виникають у жінок з сухими ламким волоссям. Рішення проблеми полягає в активному зволоженні кінчиків волосся. Підійдуть косметичні препарати: масла, зволожуючі пінки, сироватки, емульсії. Зволожені волосся добре розчісується, блищать, неважкі і випрямляються під власною вагою. Чим густіше волосся, тим інтенсивнішим має бути зволоження.
    • Гігієна волосся. Щоденне миття і краса волосся – не закономірність. Часте миття із застосуванням мильних засобів іссушівает волосся, сприяє посиленню функції сальних залоз і зворотного ефекту – волосся забруднюються ще більше. Гігієна потрібно у міру забруднення, а засіб вибирають у відповідності з типом, структурою волоса.
    • Температура води. Мити волосся слід теплою водою 35-40 °С. Гаряча вода стимулюють активність сальних залоз, вироблення підшкірного сала. Після миття корисно обполіскувати волосся прохолодною водою – так лусочки закриваються, забезпечуючи гладкість по всій довжині.
    • Догляд за волоссям. Після миття не можна розчісувати мокре волосся. Гребінця повинні бути з якісного пластику, дерева. Важливо виключити металеві щітки. Ідеально розчісувати ледь вологе волосся, так як пересушені травмуються ще більше. Перед розчісуванням рекомендується нанести на волосся трохи масла, рідини для догляду за ослабленим волоссям. Сушити волосся важливо природним шляхом, без використання фена, гарячих плойок, прасок.
    • Підрізання. Регулярне підрізання посічених кінчиків допомагає поліпшити зовнішній вигляд волосся, попередити ламкість. Проводити регулярну обробку кінчиків рекомендується тільки у професіоналів.
    • Захист. Крім щоденного догляду, волосся слід берегти від впливу несприятливих зовнішніх факторів. В холодну пору року і в спеку слід носити головний убір, уникати охолодження або впливу прямих сонячних променів. При впливі сонця волосся стає сухим, тьмяним, як солома.

    Жінкам з ослабленими пересушеним волоссям неприпустимо робити хімічну завивку, фарбувати агресивними сполуками, піддавати термічній дії.

    Ефективні рецепти краси

    Існує маса способів, щоб полегшити щоденний догляд за волоссям, поліпшити їх зовнішній вигляд, структуру. Багато з них призначені для застосування в домашніх умовах без істотних фінансових витрат.

    Косметичні засоби

    Для полегшення догляду за волоссям та надання їм необхідної краси існує ціла лінійка засобів: креми, масла, сироватки, пінки, емульсії, аерозолі для гладкості. Наносити такі кошти просто, досить слідувати інструкції. Спреї для вирівнювання наносять на вологе або сухе волосся для полегшення розчісування. У складі спрею доглядають і захисні компоненти.

    в домашних условияхПеред тим, як поліпшити стан волосся в домашніх умовах, важливо виключити всі негативні фактори

    Завдяки регулярному застосування спреїв і косметичних засобів, можна попередити розтин, ламкість, випадання і сухість волосся. Фахівці рекомендують вибирати засоби без вмісту силікону. Це речовина накопичується у волоссі, руйнує їх структуру, часто містить домішки.

    Техніка «Тога»

    Секрет прямих, гладеньких волосся пропонують жінки з Латинської Америки. Щоб впоратися з довгими неслухняними волоссям і додати їм блиск, після миття трохи вологе волосся розчісують з додаванням олії, обмотують навколо голови, закріплюючи невидимками.

    Красиву хвилю можна створити, якщо обмотувати волосся, попередньо скрутивши їх джгутом. При необхідності волосся можна прогріти феном через вафельний рушник.

    Масляне зволоження

    Блиску і максимального зволоження можна добитися, якщо регулярно використовувати маски з натуральних масел. Особливо ефективними для краси волосся є реп’яхову, оливкова, арганова олія. Існує кілька способів застосування масляних масок:

    • Лляну олію розігрівають на водяній бані, наносять на чисті вологі волосся, уникаючи коріння. Голову покривають поліетиленом, гарячим рушником, носять складу протягом години. Після знімають, розчісують, укладають.
    • Використання реп’яхової олії. На брудні волосся за кілька годин до миття на корені та на кінчики волосся наносять реп’яхову олію. Для зручності можна одягти на голову поліетиленову шапочку, укутати рушником. Реп’яхову олію добре поєднується з іншими рослинними маслами.
    • Засіб №1 для краси. 10 крапель масляного вітаміну Е, А, 1 яєчний жовток старанно збивають. Після додають по 1 ст. ложці меду, лляної олії, ефірної олії авокадо, соку алое. Склад трохи підігрівають до комфортної температури, наносять по всій довжині волосся, уникаючи коріння, фіксують теплим рушником.

    Всі маски будинку слід робити не рідше 1-2 разів на тиждень. Для полегшення змивання масляного складу після миття звичайним шампунем слід обполоснути волосся прохолодною водою з лимонним соком. Масляний склад добре поєднується з коньяком, медом, прополісом, відваром ромашки.

    Желатинові обгортання

    Існує ще один метод, як зробити волосся важкими і гладкими, – желатинові маски. Вплив желатину на волосся схоже з салонним ламінуванням, кератиновым обгортанням. Желатин обважнює волосся, створює захисну оболонку, знижує агресивний вплив зовнішніх факторів. Регулярне застосування і поєднання різних рецептів допомагають «приборкати» навіть пишні волосся.

    гладкими и блестящимиЗробити волосся гладким і блискучим можна в домашніх умовах

    Щоб зробити волосся гладким і блискучим допомогою домашнього ламінування, потрібно дотримуватися такої інструкції:

    • 1 пакетик желатину висипати в тару, замочити в холодній воді згідно з інструкцією (на 25 м, потрібно 100 мл води);
    • після розбухання желатину його підігрівають до повного розчинення грудочок;
    • у склад додають звичайну маску для волосся (необов’язковий етап);
    • наносять на чисті вологі волосся, обгортають поліетиленовою шапочкою, теплим рушником.

    Густими і гладкими волосся можна зробити без особливих вкладень, дотримуючись регулярність і системність в обробці лікувальними сумішами. Домашні рецепти можна поєднувати з салонними лікувальними процедурами, використанням косметичних засобів з професійних салонів.

    Довге волосся вимагають особливого догляду. Для додання їм гладкості рекомендується частіше розчісуватися, наносити лікувальні засоби. Важливим аспектом для краси волосся є стан здоров’я людини, спосіб життя. Правильне харчування, якісний сон, прийом вітамінів і гарний настрій позитивно позначаються на зовнішньому вигляді і на волоссі.

    Дивіться далі: як правильно сушити волосся феном