Як зробити волосся товщі, правила догляду за волоссям в домашніх умовах

2103

Зміст:

  • Правильне харчування
  • Правила догляду за волоссям
  • Зміцнення волосся, потребують обсязі
  • Рецепти ефективним масок і компресів для волосся
  • Салонні процедури по збільшенню об’єму і товщини волосся
  • Густі сяючі волосся є однієї з найпривабливіших частин жіночого образу. Але не кожна може похвалитися густотою волосся від природи: власникам рідкісних і тонких волосся варто проконсультуватися у професіоналів і дізнатися про те, як зробити волосся товщі.Одним з важливих факторів густих і здорових волосся є збалансоване харчування

    Густі і здорові волосся можуть дати багато інформації про їх власниці – про те, як вона харчується, її звички і як вона доглядає за волоссям.

    Правильне харчування

    Різноманітний і збалансований раціон, багатий вітамінами і мінералами, у тому числі корисними для інтенсивного росту і блиску волосся вважається одним з основоположних чинників здорового волосся.

    Багато дівчат, особливо молодого віку, намагаються дотримуватися суворі дієти, щоб мати стрункою фігурою, що вкрай небажано позначається на всьому організмі і, зокрема, на волоссі. Навіть густі від природи волосся можуть порідшати з-за нестачі білка або вітаміну Ст. В таких випадках однозначно показана вітамінотерапія.

    При щоденному вживанні якісних протеїнів і корекції меню можна добитися значних поліпшень стану волосся:

    • Рослинні протеїни (горіхи, насіння льону, квасоля, сочевиця);
    • Протеїни тваринного походження (риба, птиця);
    • Мінерали (залізо, цинк та інші);

    На стан волосся добре впливає прийом препаратів Омега 3, але попередньо рекомендується проконсультуватися з лікарем. У випадках, коли є протипоказання до вітамінотерапії, більше уваги необхідно приділити різноманітності щоденного меню, виключити шкідливі продукти такі як трансжири, рафіновані продукти.

    Правила догляду за волоссям

    Густота волосся залежить від багатьох факторів, в тому числі від расового чинника, спадковості, віку людини. Найбільш густим волоссям вважаються волосся шатенок, натуральні блондинки завжди ламали голову над тим, як зробити волосся густим. Найтонші волосся у новонароджених дітей.

    Негативними факторами, що впливають на густоту волосся, є:

    • захворювання ендокринної системи людини;
    • зловживання дієтами;
    • перенесені захворювання і, відповідно, прийом лікарських препаратів;
    • постійні стресові ситуації, безсоння, нервове напруження;
    • патологія травної системи;
    • миючі засоби низької якості;
    • часті фарбування і використання фена, прасування та плойки для укладання волосся;
    • погана екологія в регіоні.

    Все це справляє величезний вплив на густоту, блиск і сяйво волосся. Крім негативних факторів, необхідно правильно доглядати за волоссям в домашніх умовах.

    Фахівці радять відмовитися від частого миття голови і скоротити тепловий вплив на волосся до двох разів на тиждень. Щодня перед сном рекомендується розчісувати волосся, тим самим покращуючи кровопостачання волосяних фолікулів. Відповісти на питання, як зробити волосся товщі у жінок, допоможе лікар-трихолог. Після спеціального дослідження фахівець може визначити причину зменшення об’єму волосся або погіршення їх стану (якщо це не обумовлено спадковістю) і розповість про способи лікування.

    Тонкі волосся від природи не є патологією, але доставляють чимало турбот їх власникам – недостатньо об’ємні зачіски, швидко стають тьмяними і жирними, вимагають частого миття.

    Зміцнення волосся, потребують обсязі

    Існує кілька способів зміцнити тонкі волосся. Рекомендується користуватися спеціальними засобами, що збільшують обсяг і зволожують волосся. Необхідно дотримуватися питний режим і стежити за харчуванням. Можна використовувати спеціальні ароматичні масла для масажу голови.

    Стилісти радять виконувати деякі загальні рекомендації для досягнення збільшення обсягу тонких і тьмяного волосся:

    • при митті волосся не наносити шампунь безпосередньо на волосся, потрібно попередньо спінити в долонях і нанести на волосся;
    • наносити шампунь необхідно два рази;
    • можна використовувати для ополіскування лікувальні трав’яні відвари;
    • не застосовувати уходовые засоби, що містять силікон, – він обтяжує волосся і сприяє випаданню тонких волосся;
    • використовувати тільки якісну косметику для укладання.

    Способи збільшення об’єму і товщини волосся бувають різні. Хороший ефект надають лікувальні і зміцнюючі маски, компреси і обгортання для волосся.

    Рецепти ефективним масок і компресів для волосся

    Застосування домашніх масок і компресів рекомендується не рідше, ніж 2 рази в тиждень.

    При сухих і ламких волоссі вдалим виявиться масляний компрес, який допоможе пом’якшити пошкоджене волосся, забезпечить харчування і міцність тонких волосся. Для цього необхідно взяти 35 мл підігрітого на водяній бані реп’яхової або оливкової олії. Ватним тампоном нанести масло на шкіру голови і помасажувати. Укутати голову поліетиленом і тримати компрес 40-60 хвилин. Далі промити голову шампунем і висушити волосся.

    как сделать волосы толщеОсновним завданням масок є зміцнення цибулин і стимуляція росту волосся

    Кефірну маску можна використовувати навіть при наявних залысинах – через деякий час після застосування маски з’являється пушок. Це той вдалий варіант, який дасть відповідь на питання, як зробити волосся товщі у чоловіків. Втерти невелику кількість кефіру в коріння волосся, залишити на 20 хвилин і добре змити.

    Мигдальний маска також надасть стимулюючий вплив на волосяні фолікули. Для цього необхідно перемолоти півсклянки солодкого мигдалю і змішати з невеликою порцією молока до консистенції кашки. Після нанесення тримати суміш 1.5–2 години і потім змити.

    У холодну погоду обов’язково користуватися головним убором і берегти волосся від впливу низьких температур.

    Ще одним дієвим методом зміцнення тонкого волосся є нанесення безбарвної хни. Залити дві столові ложки хни окропом, додати 1 ложку рослинного масла, все перемішати і теплу суміш наносити на волосся. Закрити голову поліетиленом і укутати махровим рушником, тримати 40 хвилин і потім змити хну.

    Салонні процедури по збільшенню об’єму і товщини волосся

    У випадку, коли потрібно домогтися явно вираженого збільшення обсягу і густоти волосся, можна вдатися до салонним технікам.

    Миттєвого ефекту можна домогтися нарощуванням волосся. В даному випадку можна самому вибрати довжину, товщину і колір волосся. Головною умовою є вибір висококласного майстра. Єдиним мінусом даного методу вважається його висока ціна.

    Процедура по відновленню структури волосся називається биоламинированием. Під час даної процедури кожна волосинка огортається целюлозної плівкою, крізь яку волосся продовжують дихати, а стрижень волосини надійно захищений від шкідливих зовнішніх впливів.

    Рекомендується підстригати тонкі волосся раз в 2-3 місяці, постійно їх оновлюючи.

    Сприятливий вплив робить на ріст волосся застосування деяких фізіотерапевтичних методів – мікрострумова терапія, дарсонваль, діадинамотерапія. Фізіотерапевтичне вплив на шкіру голови, стимулює ріст волосся, запобігає старінню клітин.

    Ін’єкційні методики також популярні для бажаючих володіти розкішними густими волоссям. Дана косметологічна процедура полягає у введенні вітамінних коктейлів підшкірно в місця росту волосся. Як правило, до складу таких коктейлів входять корисні вітаміни та мікроелементи – мідь, магній, вітаміни А, Е, В, гіалуронова кислота та інші.

    Читайте в наступній статті: як зробити волосся більш гладкими