Як зробити вії густими

476

Зміст:

  • Щоденний догляд за бровами
  • Масаж брів
  • Маски і компреси для брів
  • Бажаючи слідувати модним тенденціям останніх кількох років багато жінок замислюється про те, як зробити вії густими. Деякі вдаються до засобів народної медицини і намагаються самостійно відростити волосся для створення природної лінії. Інші використовують більш радикальні методи, наприклад, татуаж брів.

    Щоденний догляд за бровами

    З фізіологічної сторони волоски в області надбрівної дуги захищають очі від попадання в них пилу і вологи. Тому їх густота це не тільки віяння моди, але і спосіб захистити органи зору від механічних пошкоджень.

    Щоб зробити вії більш густими, необхідно щодня розчісувати по напрямку росту волосся і у зворотний бік

    Щоб брови виглядали природно і привабливо, а також могли повноцінно виконувати свої функції, слід:

    • Ретельно знімати декоративну косметику мицеллярной водою і щодня вмиватися зі спеціальними засобами догляду за шкірою обличчя. Це допомагає очистити пори і поліпшити аэрационную функцію.
    • Давати щотижневий відпочинок бровам від декоративної косметики.
    • При повному виснаженні волосків рекомендується відмовитися від макіяжу на деякий час. Надати форму і зробити їх темніше можна за допомогою хни, вона безпечна і корисна для росту волосся.
    • Відмовитися від використання ножиць для надання форми – таку пораду дають всі фахівці б’юті-індустрії. А щоб зафіксувати неслухняні волоски, варто використовувати спеціальні фіксатори, які можна придбати в спеціалізованих магазинах.
    • Зрідка використовувати живильний крем, який наситить шкіру в області надбрівної дуги необхідними речовинами і вологою.

    Важливим етапом у догляді за волосками є їх щоденне правильне розчісування, яке допоможе не тільки надати форму, але і відростити брови. Для цього достатньо придбати спеціальний пензлик. Замість неї можна використовувати ретельно вимиту пензлик від старої туші або м’яку зубну щітку. Процедуру рекомендується проводити 1-2 рази в день після ретельного очищення обличчя від пилу, косметики і поту.

    Спочатку волоски зачісуються проти росту волосся, потім за напрямом зростання вгору до волосся і вниз до ока. По закінченню брови укладаються по росту волосся. У ході процедури відбувається стимуляція кровообігу і очищення шкіри від ороговілих клітин завдяки легким масажних рухів. Доповнити розчісування можна оліями рослинного походження (касторове, кукурудзяна, мигдальне, реп’яхову).

    Масаж брів

    Масаж в домашніх умовах активізує кровообіг, покращує ріст волосся, знімає напругу з очей. Масажні рухи виконуються по зростанню волосся вздовж по надбрівної дуги від перенісся до скроневої області, навколо надбрівних дуг. Всі рухи виконуються за годинниковою стрілкою і повинні мати точковий характер з легким натисканням, поплескуванням, пощипування.

    Маски і компреси для брів

    в домашних условияхВідростити брови в домашніх умовах можна за допомогою масок, основу яких роблять з рослинних масел

    Відпустити рідкісні брови можна за допомогою спеціальних масок, які рекомендується проводити щотижня. Приготувати їх можна самостійно, а побачити бажаний результат вже через 3-4 місяці. Ось кілька рецептів, які допоможуть зробити бровки широкими:

    • Маска з рідкими вітамінами А і Е, які змішуються по одній капсулі і розлучаються з 1 чайною ложкою будь-якого базового масла рослинного походження. Готова маска наноситься на волоски пензликом і змивається через 30 хвилин ватним диском.
    • Маска з камфорою. Для її приготування знадобиться 3 краплі камфори на 1 чайну ложку базового масла. Засіб наноситься на 30 хвилин, після чого видаляється за допомогою ватного диска.
    • Маска з морквою. Для її створення необхідна 1 чайна ложка кашки з овоча і 1 чайна ложка рослинної олії. Інгредієнти змішуються і наносяться на волоски на 10-20 хвилин. При використанні даного рецепту слід бути обережним, так як морква може пофарбувати шкіру.
    • Маска з реп’яховою маслом і медом. Для створення зілля необхідно змішати компоненти в рівних пропорціях і нанести на бровную дугу на 20 хвилин. Потім змити теплою водою.
    • Масляна маска. Змішати масло мигдалю, персикових кісточок, арахісу, льону, оливи та касторки в рівних пропорціях. Нанести на волосся і зафіксувати ватним диском на 15 хвилин. Очистити шкіру від маски чистим ватяним диском.
    • Маска з інжиром і молоком. Відварити в молоці ягоду, остудити і довести до кашеподобного стану. Отриману суміш покласти в марлю і накласти на бровные дуги на 20 хвилин.
    • Маска з алое. Лист лікарської рослини подрібнити і віджати сік. 1 чайну ложку соку розвести з будь-яким базовим рослинним маслом і накласти на півгодини.

    Компоненти масок стимулюють кровообіг, живлять шкіру в області бровных дуг, що необхідно для повноцінного росту волосся.

    Зробити брови густими можна за допомогою регулярного догляду. У цьому допоможе масаж, натуральні маски і регулярне розчісування волосся. Бровисты рекомендують дівчатам з тонкими і негустими бровами для фарбування використовувати тільки натуральну хну, яка не тільки допоможе надати потрібну форму і колір волоскам, але і прискорить їх зростання.

    Читайте далі: як користуватися воском для брів