Як зробити справжній котячий будинок: ідеї та лайфхаки

1131

У кожного члена сім’ї є своє улюблене місце в будинку, в якому приємно посидіти відпочити або почитати книгу. І це стосується не тільки людей, але і тварин. Наші вусаті друзі вибирають для відпочинку різні місця: комусь подобається згорнутися калачиком у теплій ковдрі, а комусь- залізти на самий високий шафа і спостерігати звідти в напівдрімоті за господарями.

Ми поділимося лайфхаками і порадами ветеринарів про те, як правильно організувати затишне містечко для вашого улюбленця.

Читайте також:Мяу-мяу: знаменитості та їхні улюблені кішки

Перше, з чого варто почати, – це вибір місця. Правильно його підібрати вам допоможуть знання і спостереження за вусатим іншому.

Ветеринари радять враховувати:

  • характер
  • звички
  • вага
  • стан здоров’я
  • вік кішки.

Наприклад, якщо ваш вихованець любить забиратися в шафу і спати між речей, швидше за все, йому підійде м’який закритий будиночок. Вгодований кастрований кіт навряд чи буде забиратися на високу нестійку конструкцію краще всього зробити для неї будиночок на підлозі.

© Instagram @lizaveta_shaitura

Після вибору місця вам необхідно визначити, який тип котячого притулку вам підійде.

Котодома бувають:

  • підлоговими
  • настінними
  • розміщеними під стелею
  • самостійними конструкціями.

Тепер переходимо до вибору матеріалу для котячого містечка. І тут зовсім не обов’язково купувати дорогі спеціальні конструкції. Будинок для свого вихованця ви цілком можете зробити самі з підручних матеріалів і старих речей. Тоді кішці не доведеться звикати до нового запаху.

Читайте також:Пухнаста милота: якби котики були людьми

Ми зробили для вас підбірку найкрасивіших котодомиков з різних матеріалів, дивіться і вибирайте, який підходить саме вам.

© Instagram @yarina_yara

Картон

Найпоширеніший і доступний матеріал для створення притулку для вашого вихованця. Потрібен канцелярський ніж, скотч і уяву. Всередині не забудьте постелити м’який плед або покласти подушку.

© Instagram @_benji_store_

Тканина

Тканинні лежанки, дбайливо зшиті і набиті м’яким наповнювачем – чудовий варіант для теплолюбний кішок. Для створення такого затишного містечка можна використовувати будь-яку тканину і будь-який наповнювач.

© Instagram @elena_valdemarovna_tslv

МДФ

Використовується як каркас будиночка, який оббивають м’яким поролоном або іншим наповнювачем, а зверху обшивають тканиною. Такий будиночок може виконувати не тільки функцію притулку кота, але і предмета меблів.

© Instagram @soft_seat

ДСП

З цього матеріалу можна зробити і закритий будинок, і відкритий міні-диванчик для кішки, все залежить від вашого бажання.

© Instagram @murmodul

Канат, мотузка

З товстої мотузки можна зробити прекрасний будиночок для пухнастих любителів згорнутися калачиком і солодко спати.

© Instagram @kotognezdishko

Також це важливий елемент для пазуристих лапок, який використовується в будь-яких моделях будиночків. З мотузки роблять когтеточки різних форм і розмірів.

© Instagram @kogteto4kin

Дерево

Природний матеріал з характерним запахом напевно гідно оцінить ваш кіт. Його оббивають м’яким матеріалом і, звичайно, доповнюють когтеточку.

© Instagram @kogtetochki_mint, @michaelsymba

Трубочки з паперу

Відмінний варіант для любителів екологічних матеріалів. Будиночок може бути будь-якого розміру, навіть двоповерховий: внизу закрите притулок, нагорі – спостережний пункт.

© Instagram @elenapozdeeva21

Ротанг

Плетений будиночок з ротанга може бути закритим або відкритим, в залежності від звичок вашого котика. Додайте м’яку подушку або ковдру – і ваш котейко буде задоволений.

© Instagram @bbr_garden

Трикотаж

Чудовий будиночок вийде з трикотажної пряжі. Ваша кішка буде з задоволенням відпочивати в подібному тепленькому містечку. Пряжа підійде будь-яка, розмір робіть підходящий для вашого вихованця. Йому не повинно бути тісно, але в той же час межі повинні бути відчутними.

© Instagram @mama__vikka

Валіза

Не поспішайте викидати старий чемодан, адже з нього вийде прекрасний будиночок для вашого вусатого вихованця. Додайте трохи м’якості – плед або подушки – і вийде стильна вінтажна лежанка.

© Instagram @petsbeds_vintage

Пластик

Цей матеріал використовують в основному для створення дорожніх і переносних будиночків. Виглядають вони дуже стильно, і ваш усатік може подорожувати з комфортом.

© Instagram @cosmopet_cat

Найчастіше зустрічаються комбіновані з декількох матеріалів будинки для кішок. Вони поєднують у собі кілька функцій: місце для сну, активного дозвілля зі стрибками і, звичайно, для безкарного відточування кігтів.

© Instagram @kogtetochki_mysnoopy
Фото на анонс: Depositphotos