Як прибрати жир з колін в домашніх умовах

1141

Зміст:

  • Як прибрати жир з колін за допомогою дієти
  • Кардіотренування проти жирових відкладень
  • Прості вправи, які можна виконувати вдома
  • Масаж для колін в домашніх умовах
  • Жир на колінах виглядає негарно і може псувати зовнішній вигляд ніг жінки. Така проблема може виникнути навіть у худих жінок. Тому питання, як прибрати жир з колін, є актуальним. Щоб досягти швидкого ефекту, вимагається комплексний підхід.

    Як прибрати жир з колін за допомогою дієти

    Однією з причин відкладень жиру в області колін є неправильне харчування. Через це зайва вага може з’явитися і на інших частинах тіла – животі, сідницях, руках і стегнах.

    Прибрати жир з колін допоможе комплекс спеціальних вправ

    Щоб нормалізувати вагу, необхідно скорегувати харчування. При цьому потрібно враховувати такі рекомендації:

    • Не слід дотримуватися жорстких дієт. Так організм отримує стрес, а після повернення до звичного харчування може початися посилене відкладення жиру. Тому вага буде набиратися ще інтенсивніше. Потрібно дотримуватися здорового харчування, відмовитися від жирної і шкідливої їжі. В раціон рекомендується включати свіжі фрукти і овочі, рибу, нежирні сорти м’яса.
    • Звернути увагу на випиваються напої. Газована солодка вода і покупні соки містять багато калорій. Краще вживати тільки очищену воду – вона необхідна для нормального обміну речовин.
    • Харчуватися невеликими порціями кожні 2-3 години. Дробове харчування сприяє швидкому засвоєнню корисних елементів з продуктів харчування.

    Необхідно прагнути до своєї ідеальної маси тіла. Для жінок вона дорівнює зросту мінус 110, а для чоловіків – зріст мінус 100. Наприклад, якщо жінка має зріст 175 см, її ідеальна вага становить 65 кг.

    Кардіотренування проти жирових відкладень

    Такі тренування корисні для серця і допомагають швидко позбутися від зайвих кілограмів. Вони включають в себе наступне:

    • Ходьба в швидкому темпі. Рекомендується гуляти по горбистій місцевості, за рахунок чого збільшується навантаження на м’язи. Також можна чергувати швидку і повільну ходьбу – це корисно для дихальної системи.
    • Біг. Можна бігати на великі і короткі дистанції, чергувати біг з ходьбою. Через кілька тижнів регулярних тренувань можна використовувати обважнювачі. Це збільшить навантаження на м’язи і прискорить процес схуднення.
    • Заняття на біговій доріжці або велотренажері. Спочатку на тренажері необхідно вказувати невеликі дистанції – 800-1000 м, з кожним днем їх збільшуючи.

    Проводити кардіотренування рекомендується не рідше 3 разів на тиждень.

    с внутренней стороныНайчастіше жир відкладається з внутрішньої сторони коліна

    Прості вправи, які можна виконувати вдома

    Прибрати жир на колінах можна за допомогою такого комплексу вправ:

  • Ходьба на колінах. І. п. сидячи на колінах. Ходити вперед-назад, вправо-вліво. При цьому спина повинна бути рівною. У перші рази коліна можуть швидко втомлюватися, можливі болі. Тому спочатку необхідно виконувати ходьбу протягом хвилини, поступово збільшуючи цей час до 10-15 хвилин.
  • Велосипед. Відбувається згинання-розгинання колінного суглоба, за рахунок чого опрацьовуються м’язи, які його підтримують. І. п. лежачи на спині. Покласти руки за голову, злегка підняти плечі, щоб з’явилося напруження в них. Зігнути ноги в колінах і рухати ними, як ніби їдете на велосипеді. Повторити 20 разів.
  • Присідання. Вони ефективні для м’язів сідниць, стегон і навіть колін. І. п. – стоячи, ноги на ширині плечей, руки на поясі. Виконувати присідання, при цьому спина повинна бути рівною, коліна з’єднані і розташовані паралельно підлозі. Починати з 15 повторів, поступово збільшуючи до 45-50.
  • Зашагивание на платформу. Використовувати платформу висотою 35-40 див. Спочатку підняти на неї праву ногу, а потім відштовхнутися від підлоги і різко підняти ліву ногу, при цьому намагаючись утримувати рівновагу. Повторити 20 разів. Через кілька днів можна почати використовувати гантелі. За рахунок цього буде надаватися велике навантаження на м’язи.
  • Під час такої гімнастики опрацьовуються всі м’язи з зовнішньої і з внутрішньої сторони стегон і колін. Тому з її допомогою можна буде прибрати жир на колінах за короткі терміни.

    Масаж для колін в домашніх умовах

    Масаж рекомендується проводити у ванній і поєднувати з косметичними процедурами. Розтерти коліна мочалкою, що поліпшить кровообіг в області них. Потім взяти будь скраб і почати масажувати ним коліна. Виконувати кругові рухи від центру. Після масажу можна нанести антицелюлітний крем, який також допоможе позбутися від відкладень жиру.

    Також корисно робити маски для поліпшення стану шкіри колін. Наприклад, ефективна маска з блакитною глиною. Розвести глину водою до консистенції густої каші, нанести на коліна і укутати плівкою. Проходити так 2-3 години, потім змити теплою водою. Блакитна глина підвищує тонус шкіри, робить її більш пружною і повертає здоровий вигляд.

    Позбутися від жирових відкладень на колінах можна різними способами. Притому дієта і вправи корисні для всього організму.

    Читайте далі: як прибрати міжбровну зморшку