Як зробити тонік для обличчя в домашніх умовах

1979

Зміст:

  • Основні вимоги до тонік для обличчя
  • Тонік для сухої шкіри обличчя
  • Тонік для жирної шкіри обличчя
  • Тонік для чутливої шкіри
  • Правильний догляд за шкірою в домашніх умовах повинен бути комплексним, тобто спрямованим на харчування, зволоження й відновлення. З цим завданням чудово впорається тонік для обличчя, приготований власноруч.

    Основні вимоги до тонік для обличчя

     

    Прийнято вважати, що це косметичний засіб необхідно виключно для очищення перед нанесенням «основних» кремів, сироваток і масок. Але спектр дії тоніка набагато ширше, і для того, щоб він повною мірою виконав свої функції, важливо враховувати кожен аспект при його приготуванні.

    Тонік для обличчя можна приготувати з доступних продуктів

     

    До основних вимог належать такі:

    • відповідність типу шкіри. Наприклад, засіб, незамінний і корисне для сухої шкіри — тонкої, ніжної, із зниженим саловиділенням — з високим ступенем ймовірності зашкодить жирної і проблемної шкіри. Воно посилить продукцію шкірного сала, спровокує утворення комедонів і акне. Це ж відноситься і до інших типів шкіри;
    • висока ступінь очищення. Для того, щоб крем або сироватка добре проникали в шкіру, важливо видалити з неї залишки декоративної косметики, пил та інші забруднення;
    • антисептичну дію. Шкіра постійно піддається микроповреждениям — непомітним неозброєним поглядом, але здатним стати вхідними воротами для інфекції. У тоніка повинно бути м’яке антисептичну дію, при якому мікроскопічні ранки знезаражуються;
    • хімічно нейтральний склад. В тоніці не повинно бути хімічно-активних інгредієнтів, які можуть вступити в реакцію з речовинами, що входять до складу кремів та інших уходових коштів. В іншому випадку дія останніх буде нейтралізовано і вони виявляться марними.
    • простий склад. Не можна «перенавантажувати» рецепти великою кількістю складових — отримане засіб має готувати шкіру до подальшого догляду, а не замінювати його.

    Якщо при приготуванні тоніка врахувати перераховані нюанси, це засіб набагато підвищить зволожуючий, живильний або інший ефект кремів і масок, якими ви користуєтеся.

    Для очищення, зволоження, живлення і омолодження слід використовувати базові склади, в які потім можна додати будь-які інгредієнти з «дозволеного» списку.

    Тонік для сухої шкіри обличчя

     

    Для сухої шкіри візьміть 100 г вівсяної крупи, подрібненої в кавомолці до стану борошна. Залийте отриманий порошок 100 мл кип’яченої холодної води і поставте в холодильник на ніч. Вранці процідіть і готовим молочком протирайте обличчя.

    Якщо на сухій шкірі вже спостерігаються сліди зів’янення, в вівсяне молочко слід додати будь-який з наступних компонентів:

    • 1 ст. л. жирних вершків;
    • розім’яту в пюре м’якоть 1/3 банана;
    • половину яєчного жовтка;
    • 1 ст. л. меду.

    На виході повинно вийти близько 50-70 мл тоніка, яким слід користуватися вранці і ввечері, перед нанесенням основного косметичного засобу.

    Для чутливої шкіри, схильної до подразнення, рекомендується нанесення готового кошти на кілька хвилин, після чого його слід змити чистою прохолодною водою. І тільки після цього застосовувати креми.

    Тонік для жирної шкіри обличчя

     

    Для жирної і проблемної шкіри важливо підібрати склад, надає регулюючу дію на саловиділення, глибоко очищає пори і з вираженим антисептичним ефектом.

    в домашних условиях

    Готувати тонік домашніх умовах потрібно з ретельним дотриманням правил гігієни

     

    За основу такого тоніку можна взяти якісне сухе вино, свіжовичавлений сік лимона або грейпфрута або трав’яний настій в обсязі 100 мл. Для настою можна використовувати кору дуба, календулу, ромашку аптечну, шавлія або звіробій — 1 ст. л. сухої сировини на 200 мл окропу.

    Основу можна використовувати як самостійний засіб для очищення шкіри, але можна додати в нього один з наступних компонентів:

    • 2-3 краплі ефірного масла лаванди, герані, ялиці — перед кожним застосуванням тонік слід добре збовтувати;
    • 1/3 ч. л. морської солі;
    • 5 мл спиртової настоянки прополісу, а якщо тонік готується на вині — 2 г чистого прополісу.

    При комбінованій шкірі всі готується так само, але отриману суміш слід розбавити дистильованою водою в пропорції 1:1.

    Тонік для чутливої шкіри

     

    Для чутливої шкіри складніше всього підбирати косметичні засоби, так як вона здатна реагувати роздратуванням, почервонінням і лущенням у відповідь на самі нешкідливі речовини.

    Тому попередній догляд за чутливою шкірою рекомендується обмежити протиранням особи мінеральної або рожевою водою. У другому випадку слід взяти 1 склянку свіжих пелюсток троянди, бажано світлих відтінків — у них менше пігментів, здатних викликати роздратування. Залийте пелюстки 200 мл холодної води і поставте ємність на водяну баню. Довівши до кипіння, підтримуйте його на самому маленькому вогні до тих пір, поки вода не зменшиться в об’ємі вдвічі. Залиште до повного охолодження і процідіть.

     

    Домашні тоніки не підлягають тривалому зберіганню. Засоби без вмісту спирту можна застосовувати не довше 2 днів, після чого слід готувати свіжі.

     

    Перераховані поради допоможуть зробити корисне засіб, що підходить саме вам, так і виключити вплив на шкіру небажаних речовин, що входять до складу тоніків промислового виготовлення.

    Слідкуйте за реакцією шкіри на приготоване засіб, кожні 2 тижні міняйте «допоміжний» склад, щоб шкіра не звикала до одних і тих же речовин, і не забувайте про комплексний догляд, необхідний для підтримки молодості і свіжості.

    Читайте також: пілінг для обличчя