Як можна не помітити вагітність на великому терміні? А ось можна!

882

Іноді новинні видання розповідають про те, що жінка звернулася до лікаря зі скаргою на різь у животі. І виявилося, що все у неї в порядку з шлунково-кишковим трактом. А ось різь (точніше, біль) – це ворушіння майбутньої дитини.

Користувачка Мережі з ніком Крістін Сібі зізналася, вона не вірить у подібні історії:

Як таке можливо??? Живота не було, ніяких рухів не відчувала. Як так?? Адже це не відповідає фізіології. Не розумію я.

Читайте також:Як відповідати на безтактні питання про вагітність

Виявилося, що у багатьох користувачів в Мережі були колеги, подруги і сусідки по пологовому будинку, які дізнавалися про вагітність на пізньому терміні. Так що це не вигадка!

Що ж таке прихована вагітність? – пояснила матуся з ніком Helena. – Це вагітність, що протікає без типових зовнішніх ознак. У жінки тривають менструації (вони просто можуть стати більш мізерними або нерегулярними), не змінюється (або зовсім незначно збільшується) вага і окружність талії, майбутня мама не відчуває рухів малюка або приймає їх за газоутворення в кишечнику. Найчастіше цікаве положення нічим не видає себе на терміні до 20 тижнів, а іноді й довше. Такі випадки, за статистикою, зустрічаються в середньому у 1 з 500 майбутніх мам.

А ось і реальні історії, коли майбутні матусі дізнавалися про своє становище:

У мене колишня одногрупниця на 7 місяці дізналася, що вагітна. Там малюк вже щосили возився, а вона скаржилася, що у неї живіт болить (Таня Тішман)

Я коли на збереженні лежала, до нас в палату поступила дівчина з великим животом. Це була її 4 вагітність і вона поняття не мала який термін. Просто пішла кров і вирішила лягти на збереження. Вона жодного разу не ходила до гінеколога. Сказала, що у неї 4 або 5 місяць начебто пішов (Marla)

Скільки при мені приходило дівчат в реєстратуру, кажуть, мені б на ХГЛ здати. Питають, який день затримки? А вона: «три Місяці вже» (Anfisa)

У нас випадок у селищі був. Жила пара років 10, лікувалися, але не було дітей. Вони змирилися і набрали з дитбудинків хворих дітей. Забирали й лікували .У жінки живіт почав рости. А узд тоді була рідкість. А у жінки з жіночим органам — біда. І раніше затримки були. Ну її подивилися — міома. Клімакс. Їй тоді 42 вже було. Запропонували вирізати, відмовилася, адже вдома 5 дітей. А міома ворушиться. І місяців через 3 у неї різко живіт захворів. Її в райцентр на операцію. Глянули, а у неї пологи. Пацан здоровий, 4500 г (ЮкА)

Я лежала з жінкою 45 років. Вона була повна, з солідною жировим прошарком на животі, з-за цього живіт помітний не був. коли у неї припинилися місячні, вона вирішила, що це ранній клімакс. Коли звернулася до лікаря, виявилося, що їй народжувати скоро (Анастасія)

Читайте також:Чи буває так, що фігура після пологів стає краще?

По задній стінці ворушіння добре відчуваються, по передній майже немає. З другою вагітністю ворушінь я не відчувала взагалі практично ( Їжачок)

У мене знайома зрозуміла тільки на 5 місяці, що вагітна (Віоріка)

А ви на якому терміні вагітності зрозуміли, що чекаєте малюка?

Всі фото: Depositphotos, Instagram @boomommyy