Як освітлити брови в домашніх умовах

2315

Зміст:

  • Кому потрібна процедура освітлення брів
  • Способи освітлення в домашніх умовах
  • Процедура освітлення з допомогою хімічних засобів і препаратів
  • Можна зробити брови світліше народними засобами
  • Питання, як освітлити брови, можна вирішити різними способами. Фахівці рекомендують використовувати хімічні препарати і натуральні засоби для цієї процедури. В обох випадках їх можна використовувати удома самостійно.

    Кому потрібна процедура освітлення брів

    Якщо вам пофарбували брови в неприродний чорний колір, невдало зробили татуаж або ви з шатенки перевтілилися в золотоволосу блондинку, то освітлення допоможе створити гармонійний образ.

    Освітлити брови можна хімічними препаратами і натуральними засобами.

    Фарбувати в коричневий колір брів не підходить:

    • блондинкам;
    • рудоволосим;
    • дівчатам з блідою шкірою.

    У цих випадках темні брови будуть неприродно виділятися на обличчі, тому їх краще освітлити.

    Якщо у вас від природи смаглява шкіра, чорний і коричневий колір волосся, то брови не варто освітлювати. Щоб виглядати природно, відтінок брів повинен бути на один тон темніше, ніж колір локонів.

    Якщо ви любите засмагати або регулярно відвідуєте солярій, краще не варто робити освітлюючі процедури на бровах. Під впливом ультрафіолету колір може змінитися в несподівану сторону.

    Способи освітлення в домашніх умовах

    Зробити брови світліше можна в салоні краси або самостійно. В останньому випадку використовуються такі засоби:

    • готові хімічні препарати;
    • перекис водню;
    • відвари трав;
    • лимон;
    • хна;
    • йод;
    • декоративна косметика для брів.

    Готові препарати мають найбільший освітлюючий ефект.

    Покупні освітлюючі засоби виробляють у вигляді:

    • крему
    • капсул;
    • гелю;
    • перманентної фарби.

    Остання вважається найбільш ефективною.

    Перед тим як застосовувати радикальні методи, спробуйте використовувати тіні для брів або спеціальний олівець світлого відтінку. Так ви побачите, який відтінок брів вам підійде.

    Процедура освітлення з допомогою хімічних засобів і препаратів

    Перед використанням будь-якого засобу нанесіть його попередньо на лінію вилиць та зачекайте 5 хв. Якщо не з’явилася алергічна реакція, засіб можна використовувати і на бровах. Крем для освітлення або перекис – це хімічні речовини. Тому уникайте їх попадання на слизову.

    Освітлення брів за допомогою готових препаратів проводиться поетапно. На початку змийте з брів бруд або макіяж і зачешіть брови за допомогою спеціальної щіточки наверх.

    Нанесіть навколо брів зволожуючий крем. Він захистить шкіру від впливу хімічних складів. Вазелін також надійно прикриє ніжні ділянки. Якщо він потрапить на волоски, то освітлення не вийде.

    В домашних условияхВ домашніх умовах знімайте оствелитель дисками, змоченими в молоці або теплій воді.

    Засіб для освітлення приготуйте в скляній ємності. Так ви уникнете окислення компонентів. Як правило, 2 мл засобу змішують з 8-10 краплями окислювача. Дивіться спосіб розведення, який пропонує виробник. Швидко нанесіть засіб на брови за допомогою пензлика. Витримайте зазначений час і видаліть з допомогою ватних тампонів, змочених у теплій воді або молоці. В кінці процедури нанесіть на шкіру заспокійливу сироватку або крем.

    Якщо освітлюючий речовина потрапить в око, то промийте його великою кількістю прохолодної води.

    Краще всього наносити освітлювач після фарбування в кілька підходів. Після витримки на бровах протягом 1 хв, препарат змийте і оцініть результат. Якщо ви вважаєте, що колір вийшов недостатньо світлий, нанесіть засіб на одну хвилину і змийте. Опрацюйте спочатку одну брову, а потім іншу. При цьому враховуйте, скільки підходів ви зробили і протягом якого часу витримували препарат.

    Після фарбування брів у неприродний чорний колір осветляйте їх перекисом водню. У цьому випадку волоски повинні бути сухими. Для приготування розчину змішайте ½ ч. л. перекису з 200 мл води. Наносьте його за допомогою ватної палички або диска. Час освітлення коливається від 4 до 7 хв. Засіб змийте. Якщо волосся не посвітлішали, то нанесіть засіб її раз, почекайте 5 хвилин і змийте.

    Якщо ви виводите з допомогою перекису невдалий тату-макіяж, то максимальний час витримки 15 хв.

    Якщо татуаж вийшов невдалим, то його можна звести за допомогою спиртового розчину йоду. Процедуру повторюють 2-3 рази в день. Повний курс виведення – не більше 1 місяця. Через 3-4 дні після використання йоду з’являється скоринка. Вона говорить про те, що пігмент виводиться.

    Можна зробити брови світліше народними засобами

    Брови можна освітлити за допомогою натуральних засобів. Наприклад, використовуйте сік лимона. Змішайте 1 ч. л. соку з 5 краплями вітаміну Е. Нанесіть на брови і витримайте 15-20 хв. Процедуру повторіть протягом 2-3 днів. Цим способом осветляйте волоски, пофарбовані хною.

    ТёмныеТемні брови осветляйте з допомогою соку лимона.

    Якщо ви категорично проти хімічних препаратів, то освітлити брови за допомогою трав. Вони не викликають алергію і не завдають шкоди волоскам. Для приготування розчину ромашки залийте 25 г квіток 1 склянкою окропу, прокип’ятити 1-2 хв і залиште охолоджуватися. Процідіть і додайте 5-7 крапель лимонного соку. Наносьте засіб вранці і ввечері. Використовуйте розчин 2 дні. На занадто темні брови ромашка не матиме впливу.

    Безбарвна хна не тільки освітлить волоски, але і зробить їх міцніше. Для цього 1 ст. л. хни розведіть в 2 ст. л. гарячої води. Перемішайте і залиште засіб на 3-5 хв. Додайте 3-5 крапель лимонного соку. Нанесіть на брови і витримайте 15 хв. Якщо волоски від природи товсті, то вони гірше піддаються освітленню. У цьому випадку збільште час витримування.

    Тепер ви знаєте, як освітлити брови хімічним способом і натуральними засобами. Спробуйте один з методів, щоб змінити свій образ.

    Також рекомендуємо почитати: застосування касторової олії для брів