Як позбутися від волосся на обличчі — ефективні способи та поради

1827

Зміст:

  • Причини появи волосків
  • Як можна усунути волосся на обличчі в салоні
  • Як видалити зайве волосся в домашніх умовах
  • Як швидко позбавитися від волосся на обличчі народними засобами
  • Як сповільнити ріст волосся
  • Дрібні волоски на обличчі присутні у всіх представниць жіночої статі. У деяких вони майже непомітні, у інших – кидаються в очі. Це негативно позначається на жіночій привабливості. Існує багато способів видалення волосся на обличчі. Про найбільш ефективних з них ми сьогодні і поговоримо.

    Небажані волоски у жінок з’являються при гормональних збоях

    Причини появи волосків

    Основною причиною появи довгих і темних волосся є присутність великої кількості чоловічих гормонів в організмі жінки. Надлишок проявляється на етапі статевого дозрівання, в період клімаксу і при інших гормональних збоях. Також косметичний недолік може виникнути під час вагітності, при порушеннях роботи наднирників, яєчників і щитовидної залози.

    Чорне волосся часто присутні на обличчі представниць кавказьких національностей. Це обумовлено генетичною схильністю. Тривалий прийом гормональних засобів, постійні стреси, неправильне харчування і наявність шкідливих звичок може призвести до появи помітних волосків у жінок.

    Перед тим як прибрати небажані волосся, слід пройти обстеження у фахівця. Можливо, після нормалізації гормонального фону чи лікування наявної хвороби зайві волоски на обличчі зникнуть.

    Як можна усунути волосся на обличчі в салоні

    Косметологи пропонують достатню кількість салонних процедур. Деякі з них допомагають усунути небажане волосся назавжди. Популярністю користуються наступні методи позбавлення від надлишку волосся:

    • електрична епіляція. Струм різної частоти проходить через голку-електрод до кореня волосини. Під його впливом відбувається відмирання фолікул;
    • фотоепіляція. Світлові спалахи, проникаючі всередину шкірного покриву, концентруються в меланине. Виникає теплова енергія, що призводить до руйнування волосяного фолікула. Після процедури волосся самостійно випадають;
    • лазерне видалення. Імпульс лазера також проникає під шкіру, поглинається меланіном, у результаті відбувається нагрівання і руйнування волосяної цибулини;
    • ЕЛОС-епіляція. Поєднує в собі ефект трьох попередніх способів видалення волосків.

    Головним недоліком цих методів є їх висока вартість. Салонні методи вимагають багато часу для усунення волосся, проте гладкість шкіри зберігається від 3 місяців до декількох років.

    Косметологи пропонують і інші, більш доступні способи усунення волосків. До таких процедур відносяться шугарінг, депіляція за допомогою воскових смужок і застосування спеціального крему. Цими методами можна скористатися і вдома.

    Як видалити зайве волосся в домашніх умовах

    З-за браку часу і фінансів на відвідування косметичних кабінетів жінки вдаються до видалення волосся на обличчі в домашніх умовах. До найпопулярніших методів належать:

    • використання тримера для особи;
    • усунення волосків за допомогою епілятора;
    • вищипування пінцетом;
    • застосування воскових смужок;
    • епіляція цукрових густою пастою (шугарінг);
    • видалення за допомогою спеціального крему;
    • використання скрученої нитки.

    Перераховані вище способи усунення непотрібних волосся виробляють тимчасовий ефект. При перерахованих вище методах існує ймовірність пошкодження шкіри.

    Як швидко позбавитися від волосся на обличчі народними засобами

    Прибрати зайву рослинність на обличчі можна не тільки за допомогою косметичних процедур і апаратів. Багато хто вважає, що народні засоби – найкращий спосіб усунення волосків. нижче перераховані найбільш поширені методи.

    Перекис водню. Розчин змішують з водою і ватним тампоном протирають місця з підвищеною рослинністю. Регулярне використання цього методу призводить до знебарвлення волосся, їх витончення і подальшого зникнення.

    от лишних волос

    Позбутися зайвого волосся можна як в салоні, так і вдома

    Сік часнику. Свіжовичавлений продукт наносять на ділянки обличчя з небажаними волоссям, витримують 30 хвилин і змивають теплою мильною водою.

    Кропива. Насіння рослини (1 ст. л) змішують з оливковою або соняшниковою олією (1 склянку) і наполягають в темному місці два тижні. Щоденне протирання ділянок з волосками сприяє повного випадання гармата.

    Марганцівка. Невелика кількість речовини (2 грами) заливають окропом (0,5 л) і роблять парову ванночку для особи протягом 10 хвилин. Користуватися таким способом краще всього перед сном.

    Як сповільнити ріст волосся

    Деякі засоби не усувають волоски, проте ефективні на уповільнення їх зростання. У цьому можуть допомогти народні способи.

    Використання м’яти. Листя рослини безпосередньо впливають на зменшення вироблення чоловічих гормонів у жінок. Значно уповільнити проростання гармата на обличчі допомагає щоденне вживання завареною м’яти у вигляді чаю протягом трьох місяців.

    Мурашине масло. Продукт дуже ефективний у боротьбі з небажаними волосками. Регулярне вживання олії уповільнює ріст волосся: вони стають м’якими, слабкими і більш світлими.

    Щоб не нашкодити організму при використанні народних засобів, необхідно проконсультуватися з дерматологом.

    З-за надмірної рослинності на обличчі жінка втрачає свою привабливість, іноді це призводить до розвитку комплексів. Численні способи видалення волосків з особи дозволяють кожній дівчині вибрати відповідний метод і залишатися красивою. Підбір засоби для видалення залежить від серйозності і вираженості проблеми.

    Читайте також: як відновити нігті після шелаку