Як пояснити свекрухи, що не треба хвалитися дитиною?

416

Це правильно, коли мама чоловіка любить онука чи онучку, гуляє з малюком, дарує свою любов і ласку? Звичайно, скажуть усі. Проте любов старшого покоління до крихтах не всі сприймають як щиру. І ось що з цього виходить…

Ми з чоловіком вирішили не викладати фото доньки нікуди (чому? це наша справа!) і сказали всім родичам і друзям, — поділилася з подругами Анастасія. — А ось в один день моя свекруха, з якої і так важкі стосунки, вирішила, що їй можна й виклала фотки моєї дитини. Що б ви зробили в такій ситуації?

Читайте також:Монолог мами: «Я проти того, щоб в соцмережах розміщували фото з моєю дитиною»

Схожа історія і в матусі з ніком в Мережі Sima.

Я фото доньки стала викладати після року. І це всього пара фото, де ми разом… Родичам відразу сказала, щоб не викладали ніде — не хочу виставляти її, це просто моя думка… Так ось зараз бачу — в свекра і свекрухи друга сторінка і викладена донька моя практично з народження і багато фоток… Я в шоці. Я ж просто по-доброму просила… Як ось тепер вести себе в такій ситуації? Лаятися?? Чи промовчати? Але дуже неприємно стало, що таке ставлення до моєї думки… Чи я не права? Знаю, багато напишуть, що я егоїстка і т. п, але це моя дитина. Свого вони виростили вже як хотіли.

Більшість матусь в Мережі погодилися з тим, що сторони свекрухи неправильно публікувати фото онуків без згоди їх батьків:

Особиста справа мами і тата — викладати фото дитини на загальний огляд. Особисто я б попросила чоловіка з нею поговорити терміново. В принципі можна і модераторам написати (Інна)

Я відразу попереджаю, що проти. Сестра найшкідливіша в цьому плані, постійно лізе виставляти. роблю зауваження і вимагаю видалити. Та це моя дитина, маю право (Альона)

У мене смішніше… викладає фотки моєї доньки, причому взяла вона їх не від чоловіка або мене, не скопіювала… а просить у інших(або не знаю як вони до неї потрапляють) і підписує «улюблена внучка»-ах-ах… онуку не разу не бачила і навіть яблучко їй не передала! не подобається це, кажу чоловікові (Ветта)

Однозначно попросила видалити… якщо самі з нею не спілкуєтеся, просите чоловіка. Тільки вам вирішувати, де має бути фото вашого малюка… ох, я була б дуже зла (Катерина)

Деякі мами пропонували прийняти цю ситуацію, так як для бабусі нормальне явище — пишатися своєю онукою:

Я якось простіше до цього ставлюся. Якщо фото пристойне, то чому б і ні (Тетяна Юркова)

Ми нікуди не викладали, родичам відправляли, якщо хочуть, нехай викладають, вони ж пишаються онуком і нехай куди хочуть, викладають (KSS)

А як би ви вчинили на місці авторів цих історій?

Всі фото: Depositphotos