Як пояснити чоловікові, що на дітях не можна економити?

577

Під час жіночого декретної відпустки рівень фінансового достатку в сім’ях іноді падає. Відповідальні і дбайливі чоловіки намагаються зробити все для того, щоб обраниця і дитина (або діти) не потребували. Але ось в історії, якою поділилася Уляна Григорович, у глави сім’ї інший погляд на речі:

Чоловік отримує 50 т. р. в місяць (як він мені каже) при цьому він просить мене економити і відкладати гроші. При цьому у нас іпотека, комунальні платежі, оплата за сад. Собі він не в чому не відмовляє. А мені ледве грошей на харчі вистачає, — засмучується матуся. — Про себе я мовчу, що я собі нічого дозволити не можу. Як пояснити людині, що на дітях економити не можна?

Читайте також:Що з непотрібних вам речей можна швидше продати в Мережі?

Матусі з Мережі по-різному відреагували на цей пост. Одні намагалися допомогти подивитися на ситуацію під різним кутом:

А чому не можна на дітях економити не можна? Чому не можна собі краще і на своєму прикладі показати, що себе любити варто? (Пані Марія)

Ну, з себе почніть. Чому ви говорите «мені на їжу не вистачає»? Їсте-то не тільки ви. Всі ваші слова — це не просто інформація, це ще і неусвідомлене сприйняття ситуації. Я ніколи б не стала говорити, що МЕНІ не вистачає на їжу, якщо цю їжу їдять все. І в тому числі тому я і не маю проблем з пошуком грошей на неї. Я не вважаю, що це МЕНІ не вистачає, це не вистачає всім, і це загальна проблема, яку не я повинна вирішувати і від якої не я повинна страждати. Ви ж кажете МЕНІ не вистачає, і з цих ваших слів можна зробити висновок, що ви цей недолік грошей переймаєте на себе. Ви не вважаєте, що це проблема чоловіка, який заробляє. Ну так і чого ж ви хочете від нього? Самі дозволяєте йому навантажити проблему на вас, а потім питаєте, що вам робити. Я вам кажу — змінити сприйняття, але для вас це недостатньо слушну пораду. А чого ви хочете? Якої ради? Як переконати чоловіка в тому, в чому ви навіть саму себе не переконали? (elvisvis)

Інші запропонували почати заробляти самій:

Тоді один варіант — працювати самій (Ніна)

Читайте також:Мама в декреті: 10 затребуваних варіантів підробки

Були і рекомендації, як звернути увагу на постійну нестачу грошей:

Нехай сам все і купує та оплачує, і відкладає, а ви йому список продуктів уявляйте (Ольга)

Нехай сам, нехай все у нього і на ньому! а ви пишіть тільки списки що потрібно Вам і дітям, а то вони дуже розумні, ці мужики (Валерія)

Ведіть бюджет в табличній формі і в кінці кожного місяця показуйте йому. Це не ви повинні економити, це він повинен більше заробляти. 50 000 для Москви це на одного мало, а для сім’ї з 4 осіб, взагалі за гранню! (СияющаяПустота)

Зберігайте Чеки на всі покупки, в кінці місяця хай сяде і вважатиме, може так до нього дійде (Валерія)

А що ви порадите автору?

Всі фото: Depositphotos