Як правильно користуватися щипцями для завивки вій

1130

Зміст:

  • Види керлеров
  • Як правильно користуватися щипцями для завивки вій
  • Шкідливі щипці для завивки вій
  • Замаскувати нависає повіку, візуально зробити очі більше, а виразніше допоможе керлер – і це зовсім не інструмент пластичного хірурга. Керлер – це щипці для завивки вій, які є в кейсі кожного візажиста і тих любительок макіяжу, яких природа не нагородила загнутими, розкритими віями. Знаючи, як користуватися щипцями для завивки вій правильно, ви зможете домогтися приголомшливого ефекту, не вдаючись до нарощування.

    Види керлеров

    Щипці для завивки вій є в асортименті майже кожного б’юті-бренду, що спеціалізується на декоративній косметиці.

    Знаючи, як користуватися щипцями для завивки вій, ви додасте більше виразності погляду

    За принципом дії еерлеры діляться на механічні і електричні.

    • Механічні – створюють вигин за допомогою двох металевих пластин. Хороші механічні щипці обов’язково повинні бути забезпечені пружиною, що регулює силу стиснення, а також силіконовими накладками на металевих пластинах, які захищають вії від пошкодження.
    • Електричні, або керлер–плойка – створюють вигин вій за допомогою їх нагрівання. Такий прилад може працювати як від батарейок, так і від мережі. Нагріваючим керлером не можна завивати нарощені вії – для цього є спеціальні прилади.

    Керлеры-плойки більше підходять для власниць тонкого, м’яких війок, а ось механічні зможуть надати розкішний вигин вій будь-якого типу, головне, навчитися користуватися ними правильно.

    Як правильно користуватися щипцями для завивки вій

    Здавалося б, немає ничегоп складного – піднеси щипці до вій, затисни, відпусти – і готово! Але все не так просто: щоб отримати гарний природний вигин, який протримається весь день до моменту зняття макіяжу, потрібно знати декілька хитрощів:

  • Завжди користуйтеся щипцями до нанесення туші! Туш допоможе зафіксувати вигин надовго.
  • Перед застосуванням щипців злегка нагрійте їх феном. Щоб не обпектися, перевірте температуру пластин тильною стороною долоні – вони повинні бути дуже теплими, але не гарячими. Вигин, зроблений нагрітими щипцями, буде триматися довше. Також можна нагрівати щипці під струменем гарячої води, але в цьому випадку перед використанням їх потрібно витерти насухо.
  • Візажисти не рекомендують намагатися зробити вигин одним рухом. Краще піднесіть пластини якомога ближче до коріння вій, стисніть щипці на кілька секунд, потім відпустіть. Потім пересуньте пластини на пару міліметрів ближче до кінчиків і стисніть ще раз. Повторіть кілька разів, рухаючись від коренів до кінчиків вій.
  • Не стискайте пластини занадто сильно, щоб не травмувати вії і не отримати неприродний L-подібний вигин.
  • Нанесіть на вії туш, щоб зафіксувати отриманий вигин.
  • вредны ли щипцыБеспокоетесь, шкідливі щипці для вій? Ні — якщо користуватися ними правильно.

    Використовувати електричні щипці теж дуже просто: включіть їх і дочекайтеся, поки індикатор нагріву не просигналізує про готовність до роботи. Багато моделі плойок для вій забезпечуються силіконової накладкою, яка змінює колір, коли нагрівальний елемент досягає потрібної температури.

    Якісні моделі керлеров мають обмежувач температури нагріву, і отримати опік ними просто неможливо. Але не варто тримати його на віях довше кількох секунд, щоб не пошкодити вії, особливо тонкі і вразливі на кінчиках.

    Шкідливі щипці для завивки вій

    Тих, хто використовує щипці епізодично, і тих, хто щодня застосовує їх у домашніх умовах, поспішаємо заспокоїти: якщо звертатися з приладом правильно, ніяких пошкоджень вашим віям він не завдасть.

    Важливо лише дотримуватися кількох простих правил поводження з нею:

  • Вибирайте тільки якісні моделі, забезпечені силіконовими накладками на пластини і пружиною, що регулює силу стиснення.
  • Не перестарайтеся з натиском на пластини, і, найголовніше, не смикайте і не тягніть щипці! Якщо ви стиснете занадто сильно, то вії можуть змінитись. Це не так страшно: термін життя кожної не більше 3 тижнів, і незабаром її місце займе нова. Але якщо тягнути і смикати керлер, можна пошкодити фолікули – волосяні цибулини, і тоді є ризик, що на місці вирваною вії нова з’явиться дуже не скоро.
  • Не нагрівайте щипці дуже сильно, щоб не отримати опік століття і не пошкодити тендітні волоски вій.
  • Слідкуйте за тим, щоб силіконові накладки залишалися м’якими: як тільки вони почали тверднути, їх поверхня перестала бути гладкою або покрилася микротрещинками, керлер слід замінити на новий. Деякі виробники постачають свої моделі додатковими насадками або надають можливість купувати їх окремо.
  • Якщо ви користуєтеся щипцями для завивки вій регулярно, не зайвим буде подбати про стан вій. Кожен вечір після видалення макіяжу нанесіть на них спеціальні сироватки для росту і зміцнення з пантенолом або просто рицинова олія, яку можна купити в будь-якій аптеці.

    Також цікаво почитати: як роблять ламінування вій