Як правильно робити медовий масаж від целюліту

1548

Зміст:

  • Корисні властивості процедури
  • Можливу шкоду й протипоказання
  • Приготування суміші
  • Як правильно робити медовий масаж
  • Масаж стегон і сідниць
  • Масаж спини
  • Лімфодренажний масаж
  • Масаж обличчя і тіла дозволяє активізувати кровообіг, розігнати лімфу, підвищити пружність шкіри. У боротьбі з апельсиновою кіркою застосовують медовий масаж від целюліту. Перш ніж приступати до цієї процедури, потрібно дізнатися про її переваги і недоліки, корисні властивості та обмеження у використанні, методиках виконання.

    Корисні властивості процедури

    Лікувальні властивості натурального меду пов’язані з його багатим складом, великою кількістю вітамінів, амінокислот, мікроелементів. При втиранні в шкіру мед проникає в клітини, очищає їх від токсинів, витягає з підшкірної жирової прошарку надлишок рідини і шлаки. Будучи природним антисептиком, мед бореться з висипаннями, прибирає грибки та інші хвороботворні організми з поверхні тіла.

    Медом корисно робити масаж спини, сідниць, стегон і живота

    Показання до застосування процедури:

    • зниження пружності шкіри;
    • ожиріння;
    • порушення сну;
    • набряклість тіла;
    • целюліт;
    • остеохондроз;
    • біль в поперековій зоні;
    • застій крові і лімфи;
    • невралгія;
    • знижений імунітет.

    Користь від медового масажу помітна відразу після проведення декількох процедур. Шкіра підтягується, підвищується її пружність і еластичність. Розгладжується апельсинова кірка за рахунок розчинення підшкірних жирових відкладень.

    Масаж допомагає прибрати набряклість. Це відбувається завдяки виведенню надмірної рідини з епідермісу. В результаті поліпшується колір шкіри за рахунок посилення відтоку крові і лімфи, прискорення метаболізму. Крім того, мед живить шкіру вітамінами і мікроелементами, оздоровлює її, надовго закріплюючи лікувальний результат від масажу.

    Можливу шкоду й протипоказання

    Незважаючи на безліч переваг, дана процедура в деяких випадках небажане, оскільки може завдати шкоди організму.

    Медовий масаж від целюліту заборонено проводити в наступних випадках:

    • варикозне розширення вен, близьке розташування судин до поверхні шкіри;
    • загострення дерматологічних захворювань: екземи, псоріазу, дерматиту, діатезу;
    • цукровий діабет – так як мед потрапляє в організм, усмоктуючись в шкіру;
    • порізи або ранки на поверхні шкіри;
    • алергія на продукти бджільництва.

    При вагітності та грудному вигодовуванні медовий масаж теж протипоказаний. Не варто застосовувати його і при гінекологічних захворюваннях: міомі, кістах, ендометріозі, так як розігріваючий ефект у цьому випадку принесе більше шкоди, ніж користі. Також краще відмовитися від масажу живота під час менструації, при інфекційних захворюваннях сечовивідних шляхів і наявність каменів в нирках.

    Приготування суміші

    Для медового масажу від целюліту використовують тільки натуральний липовий, каштановий, гречаний, соняшниковий, акацієвий, луговий або лісовий мед. Він повинен бути досить густим, засахаренным. Тільки в цьому випадку техніка виконання масажу буде правильною.

    медовый массаж от целлюлитаДля медового масажу від целюліту вибирають зацукрований мед, для масажу спини — рідкий

    Для боротьби з апельсиновою кіркою на стегнах і сідницях в мед додають ефірні масла грейпфрута, герані, апельсина, кедра, лимона, ялівцю. Концентрація ефірних масел повинна бути невеликою, інакше шкіра сильно почервоніє.

    Як правильно робити медовий масаж

    Перед проведенням процедури необхідно прийняти душ, ретельно очистити тіло. Посилення ефекту можна домогтися, якщо за півгодини до масажу прийняти гарячу ванну або відвідати сауну.

    Мед для проведення процедури краще підготувати заздалегідь. Якщо він стояв у холодильнику, його потрібно залишити на добу при кімнатній температурі. Розігрівати мед на водяній бані не рекомендується, при підвищенні температури більше 40 градусів фруктоза в його складі починається розпадатися. В результаті в продукті виділяються шкідливі речовини.

    Масаж стегон і сідниць

    Область стегон і сідниць сама м’яка. Тому цю зону можна застосувати вакуумний масаж.

    Мед рясно наливають у долоню, потім промащують проблемні ділянки шкіри. Зверху ставлять кухоль, щільно притискуючи її до тіла. На ємність натискають, щоб вона добре присмокталася, захопила більшу ділянку, після чого її знімають з тіла. Таким чином, натискаючи на кухоль, проходяться по всій області стегон і сідниць.

    Масаж повинен бути досить енергійним, але не викликати болю. Не варто лякатися, якщо через 5 хвилин шкіра почервоніє — це нормально, через час гіперемія пройде.

    Масаж спини

    Дану процедуру проводять при остеохондрозі, хворобах суглобів і нервової системи. Медовий масаж добре розігріває тіло, тому його роблять також, щоб зняти м’язову напругу в області спини і плечей.

    Перед масажем шкіру спини очищають, розігрівають масажними рухами. На долоню наносять мед, розтирають його в області плечей, лопаток, попереку. Масажні рухи повинні бути м’якими, супроводжуватися легким натисканням.

    Під час процедури не можна піддавати сильному впливу хребет і лімфатичні вузли.

    Після масажу мед залишають на тілі ще на 10-20 хвилин, щоб він вбрався. При цьому поперек, плечі і спину прикривають рушником для збереження тепла. Після закінчення потрібного часу мед змивають теплою водою, без використання гелю для душу й інших миючих засобів.

    Лімфодренажний масаж

    Стимуляція струму крові і лімфи в організмі, зміцнює імунітет, оздоровлює шкіру, виводить з тіла токсини і шлаки, знімає набряклість. У результаті такого масажу очищаються лімфатичні вузли, що позитивно позначається на стані всього організму.

    На відміну від звичайного, лімфодренажний масаж проводиться рухами. На тіло наносять рідкий мед, виробляють легкі похлопывающие руху на кінцівках, в області живота і грудей, плечей і шиї. Масаж проводиться по ходу лімфатичної системи, в напрямку лимфотока вгору. Процедура займає близько 15-20 хвилин, її проводять двотижневим курсом 1 раз в 2 дні.

    Після лімфодренажного масажу потрібно полежати 10-15 хвилин в спокійному стані, не змиваючи мед з тіла. Після цього необхідно прийняти душ без використання гелю. Буде корисно потерти тіло мочалкою або жорсткою губкою.

    Щоб зробити медовий масаж не обов’язково відправлятися в салон краси і платити за курс велику суму грошей. Провести цю корисну процедуру можна і в домашніх умовах, попередньо ознайомившись з методиками її виконання і наявними протипоказаннями.

    Також рекомендуємо почитати: антицелюлітний масаж в домашніх умовах