Як прибрати запах сечі з дивана: прості домашні засоби

1240

Зміст:

  • Як нейтралізувати запах сечі дитини
  • Як нейтралізувати запах дорослого
  • Як нейтралізувати запах сечі тварин
  • Нейтралізувати запах сечі нескладно, головне – швидко зреагувати. Свіжа пляма в першу чергу потрібно промокнути сухою тканиною або паперовими серветками. Коли поверхня вже не мокра, а тільки волога, покладіть кілька шарів серветок, а зверху надавіть вантажем. Наступний крок – рясно змочити поверхню водою, потім знову зібрати рідину серветками. Якщо меблі постраждала від дитини, цього буде достатньо.як прибрати запах сечі з дивана, прості способи

    Як нейтралізувати запах сечі дитини

    Меблі з оббивкою темних тонів можна протерти в області плями розчином марганцівки світло-рожевого кольору.

    Візьміть трохи миючого засобу, наприклад, для миття посуду, рідкого мила, прального порошку, господарського мила, розведіть у воді, протріть поверхню меблів.

    Добре вбирає запахи сода. Треба взяти пару столових ложок соди, додати води, щоб вийшла густа кашка, нанести її на пляму. Після висихання оббивку потрібно почистити пилососом. Другий варіант – густо засипати пляму сухою содою, через 8 годин пропилососити поверхню.

    Ці три способи допоможуть, якщо збиток дивану завдав немовля, його сеча відрізняється слабким запахом.

    Якщо пахне сильно, потрібно скористатися оцтом 9%. Його розбавити водою 1 до 5. Просочіть тканину розчином, покладіть на забруднене місце, почекайте годину. Далі оббивку треба протерти ганчіркою, змоченою водою, і пропрасувати праскою через чисту тканину. Щоб запах зник остаточно, процедуру треба повторити 2-3 рази.

    Як нейтралізувати запах дорослого

    Використовувати доведеться більш ефективні рецепти, так як прибрати з дивана запах сечі дорослої людини складніше.

    Нанесіть на оббивку 0,5% розчин хлорки, нанести губкою або щіткою. Залиште на 30 хвилин. Далі змийте водою і дочекайтеся повного висихання поверхні. Чистити таким чином можна тільки однотонну світлу оббивку, так як хлор має отбеливающими властивостями.

    Можна використовувати готові дезінфікуючі розчини без вмісту хлору, вони продаються в господарських магазинах.

    Для позбавлення від давнього і стійкого запаху людської сечі, в тому числі дитячої, потрібно господарське мило. Змочіть поверхню водою, щедро намильте милом, збийте в піну і залиште на 10-15 хвилин. Далі треба промити водою і залишити до повного висихання. Дігтярне мило теж можна використовувати.

    Вичавіть сік з одного лимона, залийте в розпилювач, додайте таку ж кількість води, щедро обробіть пляма. Через 30 хвилин потрібно помити оббивку водою і залишити просохнути. Можна застосовувати і нерозбавлений сік. Бонус цього способу в тому, що в кімнаті кілька днів буде відчуватися легкий свіжий цитрусовий аромат.

    Як нейтралізувати запах сечі тварин

    У зоомагазинах продаються спеціальні препарати, які надійно усувають запах. Економні господині можуть віддати перевагу простим домашнім складів:

  • Засипте неприємно пахне собачої сечею поверхню содою. Далі змішайте в рівних пропорціях перекис водню і воду, влийте трохи рідкого мила. Губкою розподіліть засіб по поверхні меблів. Через годину-півтора ретельно промийте чистою водою, залиште просохнути.
  • Для нейтралізації запаху котячої сечі підійде лимонний сік. Плюс цього методу ще й у тому, що кішки терпіти не можуть цитрусові запахи, це відвадить вихованця від дивана. Або використовуйте оцет, розведений водою.
  • Як прибрати застарілі плями:

    • просочіть проблемну поверхню спиртом, через 1-2 години промийте і висушіть;
    • у літр чистої води додайте 15 крапель йоду. Це засіб добре нейтралізує різкі запахи.

    Всі ці способи допоможуть прибрати запах і з матраца. Перш ніж починати чистку, перевірте оббивку на стійкість фарби до чистки засобу в малопомітному місці.

    Також цікаво почитати: як позбутися від запаху бензину на одязі