Чоловік завжди на боці своєї мами. А вона будує мені підступи..

926

Створюючи сім’ю, багато молоді пари не мають можливості жити окремо від батьків. Іноді (дуже рідко) це нікого не обтяжує. Однак найчастіше дві жінки в одній хаті не вживаються. Кілька користувачів Мережі розповіли про тактику, яку обрали їх свекрухи.

Свекруха будує підступи. Кажу чоловікові про це, він впевнений, що я не так все розумію. Ну так, звичайно…

Наприклад, чоловік не дозволяє купати дитину у великій ванні, а мені так зручно. Свекруха поруч, коли купаю, начебто допомагає. А чоловік приходить з роботи, і вона йому доповідає. В підсумку ми з ним сваримося.

Свого житла поки немає. Накопичуємо на початковий внесок на іпотеку.

Мого чоловіка мама виростила одна. Напевно, тому він до неї так належить. В цілому він хороший, але от вже матусин сильно, — скаржиться подруга матуся з ніком в Мережі Альона.

Чоловік захищає свою маму від мене, а мене від неї немає. Свекруха постійно лізе — слінг це погано, купи коляску, спати він повинен окремо, ГВ до трьох років мінімум, прикорм в 3 місяці, у вас холодно— одягни його, він голодний і знедолена. Все не так…

Якщо б ми жили разом, я б вибухнула раніше, а так бачимося раз у місяць! Навіть про креслення майбутнього дачного будиночка чоловік сказав, що мало місця — вся родина: свекруха, його сестри і друзі не влізуть, їм ніде на ніч залишитися буде! Я ж будиночок для нас шукала, а виявляється, що у нього сім’я — це не ми з сином, а його мама і друзі!

В останній раз вона дитину (до 7 місяців) шоколадом почастувала! І пачку з жуйкою дала пожувати — я три рази повторила «прибери», вона надула губи і образилася, він кинувся її захищати.

Не розумію, що відбувається…Живемо всього 2 роки, дитині 8 місяців, — поділилася своєю історією Анастасія.

Подруги підтримали авторів цих історій, намагалися підбадьорити:

Все налагодиться. Думаю, це просто втома накопичилася. Багато нерозуміння, ще й свекруха втручається. У більшості сімей з народженням дитини відбуваються постійні сутички. Я б і зі свекрухою, і з чоловіком спробувала поговорити. Треба навчитися якось уживатися (Ольга)

Багато варіантів. Спочатку з нею поговорити, спокійно за чаєм, запитати в лоб, чому так і що скаже, якщо продовжитися, або пожити у своїх батьків (я б так зробила), може на якийсь час щось зміниться, або терпіти… Або знімайте квартиру, що важко фінансово. Ідеально шукати спільну мову (MeriNf )

Читайте також:Свекруха ділить онуків на улюблених і нелюбих. І не приховує цього…

Свекруха треба поважати. Можна сказати по-різному, потрібно вибирати слова. Без образ. Намагаючись не зачепити людину. Всіляко показуючи свою повагу, але при цьому домагаючись свого. Так само і з чоловіком.

Коли у мене з чоловіком був важкий період, написання листів нам дуже допомогло. Я тоді писала листи щодня. Чоловік прокидався і знаходив у себе на клавіатурі лист від мене, яке починалося зі слів, як сильно я його люблю. І закінчувалося побажанням гарного дня. У відповідь він сам став писати мені листи і, прокинувшись, вже я знаходила відповідь лист з його точною зору і такими ж словами любові (Ольга)

Досвідчені матусі порадили давати менше приводів для того, щоб свекруха критикувала невістку перед сином. Наприклад: «Намагайтеся не купати дитину з нею … Купайте одна… І найголовніше менше нервів» (Ірина)

А користувачка під ніком mamaDiDi рекомендувала запастися терпінням і не звертати уваги на витівки батьки чоловіка:

Я думаю, що таких вже не переробиш.

А що ви порадите авторам цих історій?

Всі фото: Depositphotos