Як приймати фолієву кислоту для волосся

2596

Зміст:

  • Як діє фолієва кислота для волосся
  • Як приймати фолієву кислоту для волосся
  • У яких продуктах міститься фолієва кислота для волосся
  • Натуральна маска для волосся з вмістом фолієвої кислоти
  • Протипоказання та рекомендації
  • З-за неправильного догляду, постійних стресів, нерегулярного харчування і нестачу вітамінів і мінералів волосся можуть почати випадати і сіктися. Одним з ефективних засобів для зміцнення локонів є фолієва кислота.

    Як діє фолієва кислота для волосся

    Фолієва кислота являє собою концентрований вітамін В9. Це елемент, який за традицією вважається визначальним при формуванні жіночої краси. Він сприяє поліпшенню стану волосся, шкіри та нігтів. Крім того, вітамін позитивно позначається на функціонуванні мозку, а також запобігає захворювання жіночої сечостатевої системи.

    Фолієва кислота для волосся міститься в продуктах харчування

    Вітамін В9 знайшов широке застосування в косметології як засіб для волосся завдяки здатності зміцнювати локони, надавати їм блиск, робити більш слухняними. Фолієва кислота допомагає для росту волосся і запобігає їх випадання. При регулярному використанні волосся набагато менше січеться і ламаються, стають більш зволоженими і слухняними. Перевага кошти полягає в тому, що його можна вживати без побоювань навіть при виношуванні дитини.

    Як приймати фолієву кислоту для волосся

    Фолієву кислоту у вигляді таблеток можна купити в аптеці. Спосіб застосування завжди однаковий – не більше 200 мкг на добу. Оскільки різні виробники випускають таблетки в різних дозуваннях, самостійно слідкуйте за тим, щоб не перевищувати норму.

    Також існують правила прийому:

  • Бажано поєднувати прийом фолієвої кислоти з вітамінами В2, В12, С і аскорбіновою кислотою. Так, ефект буде більш швидким і вираженим.
  • Якщо ви розпакували таблетку, відразу приймайте її. Вітамін В9 дуже швидко втрачає свої властивості при контакті з повітрям.
  • Уважно стежте за терміном придатності препарату. Прострочене засіб не принесе ніяких результатів.
  • При випаданні волосся або їх ламкості курс прийому повинен становити не менше 3 місяців.
  • Пити таблетки бажано до їди. Так можна досягнути кращого ефекту і усваемости винамина.
  • Для посилення ефекту можна придбати в аптеці ампули з фолієвою кислотою і додавати їх в шампунь. Для цього буде достатньо 1 — 2 ампул кошти.
  • Постійно оцінюйте, як впливає вітамін В9 на стан волосся. Якщо ви не помітили виражених результатів, можна звернутися до трихолога або дерматолога. Можливо, мають місце які-небудь захворювання.

    У яких продуктах міститься фолієва кислота для волосся

    Отримати вітамін В9 можна не тільки шляхом прийому таблеток. Можна скорегувати раціон харчування, додавши в нього продукти з фолієвою кислотою. Вона міститься в гречці, вівсянці, рисі, молоці і жирному сирі, зелені, риби, спаржі, печінки, цитрусові, дині, горосі, бобах, буряку і в хлібі з борошна грубого помелу.

    Якщо ви не можете вживати будь-який продукт в сирому вигляді, віддавайте перевагу таким способам приготування як варіння або гасіння. Така обробка не призводить до втрати продуктами харчування корисних мікроелементів.

    Натуральна маска для волосся з вмістом фолієвої кислоти

    Фолієву кислоту можна також використовувати як зовнішній засіб. Як компонент для маски застосовують продукти з великим вмістом вітаміну В9.

    Найбільш ефективні рецепти:

  • У 25 мг теплого реп’яхової олії додайте ампулу фолієвої кислоти, нанесіть на коріння і розподіліть по довжині локонів. Маску потрібно змити шампунем через годину. Це дієвий засіб проти втрати волосся.
  • Для зміцнення локонів з’єднайте розм’якшену м’якоть авокадо, один яєчний жовток і 4 ст. л. оливкової олії, нанесіть на волосся на півгодини, потім змийте шампунем. Для посилення ефективності використовуйте бальзам.
  • Для живлення волосся змішайте в рівних частинах жирний кефір, рідкий мед, коньяк, реп’яхову олію, додайте 5 крапель цибульного соку. Засіб нанесіть від коренів до кінчиків, залиште на 10 хвилин і змийте шампунем. Не тримайте маску довше, так як вона досить сильнодіюча. При регулярному використанні такий засіб позбавить від лупи і сверблячки.
  • Оскільки велика кількість фолієвої кислоти міститься в меді, його можна використовувати як маску в чистому вигляді. 3 рази в тиждень наносите на коріння волосся мед, а голову накручуйте рушником. Через півгодини змивайте засіб шампунем. Така маска зробить волосся більш слухняним і шовковистим, додасть здоровий блиск.
  • Найкращого результату можна досягти при регулярному використанні масок і прийомі таблеток з вітаміном В9. Вже через 1-2 тижні ви помітите, що волосся стали більш слухняними і красивими, зникла лупа, нормалізувався виділення шкірного жиру.

    Всі маски потрібно використовувати відразу ж після приготування. По-перше, фолієва кислота втрачає свої властивості при контакті з повітрям. По-друге, інші компоненти також стають менш корисними. Для приготування засобів використовуйте свіжі продукти високої якості.

    Протипоказання та рекомендації

    Перевага фолієвої кислоти полягає в тому, що вона практично не має протипоказань. Її можна вживати навіть під час вагітності. Не можна пити вітамін В9 тільки при індивідуальній непереносимості, що буває вкрай рідко і не провокує нічого, крім почервоніння шкіри. Також під час вживання таблеток не можна пити алкогольні напої, оскільки це спотворює всі позитивні результати.

    Не можна вживати вітамін В9 більше 3 місяців поспіль. Фолієва кислота не викликає звикання, але від тривалого прийому ефект може стати набагато слабкіше. Також не можна пити таблетки на голодний шлунок. Оптимально, якщо ви прийміть таблетку і відразу ж приступайте до прийому їжі.

    Найкращого ефекту можна досягти, приймаючи фолієву кислоту кожен день в один і той же час доби перед їжею.

    Фолієва кислота – це речовина, яка допомагає зміцнити волосся і повернути їм здоров’я. При правильному підході до використання помітних результатів можна досягти вже протягом 1-2 тижнів, а при тримісячному курсі ви позбудетеся від всіх недоліків і зробите волосся м’яким, блискучим і слухняним.

    Читайте також: як боротися з випаданням волосся