А ви б залишили дитину під наглядом… відеоняні?

828

Коли у молодої мами немає помічника, на якого можна ненадовго залишити малюка, доводиться непросто. Тому часто матері носять з собою дітей у банк, до лікаря, в магазин… А що якщо залишити одного? На трохи… Ця думка прийшла у голову молодої матусі з ніком в Мережі Karina.

Залишили б молодшого дитини (11 місяців) будинку одного з відеонянькою і в манежі, поки старшу в сад відводите? — задала питання подругам автор. — Сьогодні відвела перший раз в інший садок, який на повний день. Це дуже складно.

В ДКП нам і нянечки допомагали, і охоронець, тут усі зайняті. А в зимовому одязі взагалі некомфортно. Чоловік запропонував в манежі залишати, але мені совість не дає.

Читайте також:Порада від Людмили Петрановской: з якого віку дітей можна залишати самих

Матусі-користувачі Мережі висловилися практично одноголосно. Їхня думка: «Ні!» Були і ті, що зізналися — вони залишали немовля вдома всього один раз. Як це було, розповіла Христя:

Я один раз вийшла в аптеку за ліками (дочка спала). В житті так швидко не бігала, за 3 хвилини впоралася. Більше ніколи так не зроблю. Поки бігла за ліками, такого собі накрутила!

Читайте також:Монолог мами: «Я плачу зарплату своїй мамі, щоб вона була нянею своєму онукові»

Але так як автору потрібна допомога, як правильно організувати процес відведення дитину в дитячий сад, подруги запропонували різні способи, поділившись власним досвідом:

Попросіть 20 хвилин посидіти кого-небудь із сусідів (Світлана Хльобова)

З народження ношу молодшу з собою в школу і зі школи (ИмЯсекРетФамиЛииНет)

З трьома ходжу в сад, одного переберуся, потім другого, важко, але по-іншому ніяк (Альона)

Я з двома сад ходжу, молодша автолюльці лежить (Irussy)

В ерго-рюкзак дитину можна посадити під спеціальну куртку, в садку расстегиваете куртку і дитині не жарко (Данніка).

Матусі порадили автору знайти прийнятне рішення і не залишати немовля лише під наглядом відеоняні. І ось чому…

Два роки тому відвела доньку із сином у сад, і біля ганку саду на замерзлому стоці від труби впала і зламала ногу… Живу я теж в 5 хвилинах ходьби від саду. Що було б, якщо малюк залишився вдома один в цей момент… (Олена Власова)

А якщо щось трапиться з вами або з ним вдома, а вам 15-20 хвилин додому йти? Уявіть, що він раптом щось проковтне, поперхнеться, почне задихатися. Чи невдало впаде на іграшку… Вибачте за жахи, але ніхто з нас не застрахований від випадковостей (Валентинка)

А що ви порадите автору? Як організувати процес, щоб і молодший дитина була під наглядом, і старший без проблем відправився в дитячий сад?

Всі фото: Depositphotos