Як прийняти дитину чоловіка від першого шлюбу?

623

Люди розлучаються, знову одружуються, на світ з’являються діти. А як же спілкування з тими, що від попередніх стосунків? Як прийняти дітей від колишньої коханої жінки свого чоловіка? Ця тема, як виявилося, актуальна для багатьох матусь. Вони поділилися своїми історіями.

Пішла я від першого чоловіка до іншого (закохалася, так і відносини в родині були погані) пішла не одна, з сином, йому 5 років.прожили ми півроку, я завагітніла, він був на сьомому небі від щастя. Тут же подали заяву і розписалися.

Вирішив він, що треба переїхати до батьків додому (прийнято у них — син переглядає за батьками), а там де вони живуть, живе його перша дружина, у них спільний син 6 років. Чоловік його не бачить, так як колишня не дає. Я погодилася.

Тепер він вирішив домогтися спілкування з сином, їздить туди. А мене це напружує. Так, я розумію, син є син, але моїй дитині він ставиться неоднозначно: коли синок бавиться, він його ніби, починає ненавидіти, а потім начебто нічого.

Як мені бути? Як прийняти ту дитину? Я ревную, боюся, мого він зовсім зненавидить. Та й тепер у нас-лапочка-дочка з’явилася.

Я як уявлю, що він з сином скрізь буде їздити, а мої нікому не потрібні, крім мене… — розповіла свою історію Ксенія Бибова.

Як прийняти те, що у чоловіка є дитина?! Що він дзвонить матері його дитини, цікавиться про нього, — задає питання подругам і KIRA.

Читайте також:Квартирне питання: чи не хочу ділити квартиру з дітьми чоловіка від першого шлюбу

Незважаючи на те, що автори та історії різні, поради матусь з Мережі виявилися схожими:

Якщо він Ваш чоловік і він з Вами, значить, він вибрав саме Вас і ревнувати не варто! Головне, щоб він зміг знайти баланс між Вами і своєю минулого життям! (Олександра)

Я теж бісилася, і взагалі ненавиділа цієї дитини. І бісилася, коли він до нас приходив гостювати. Як сама народила-заспокоїлася. тепер рада, коли дитина до нас приходить. Вони з моїм сином дружать, грають, бісяться. Взагалі супер веселуха)) (Аня Yokosun)

Було б думаю, гірше, якщо б він зовсім не цікавився своєю дитиною, погано б його характеризувало… а як йому про нього дізнатися як не від рідної матері… (Ленуся)

Я вважаю, ви повинні підтримати чоловіка. Не ревнуйте, будьте вище цього. Краще кажіть про це відкрито, по-доброму. А сина прийміть його як рідного. Це і для чоловіка приклад буде, і для вашої душі добре (Фрося-Бурлакова)

Нічого не поробиш, доведеться прийняти його сина. Стався до нього так, як хотіла б,щоб він ставився до твого (Мамуська-Красотуська)

Рада тут тільки один. Шукайте в собі сили і мудрості, щоб прийняти його дитини (Влада)

Мій тато, коли одружився вдруге сказав своїй, тоді ще дівчині, не полюбиш моєї дитини, не полюбиш мене! І ось ми з нею вже 12 як найкращі подружки! І на весілля вони до мене приїжджали, до речі, жили у мами, і всі весело і добре було! Вам треба просто відкинути всі забобони і постаратися полюбити цього дитина (Ганна Нюша)

Мені ваша ситуація знайома, тільки втричі. У мого чоловіка від першого шлюбу троє дітей, і те ж: діти на першому місці, для них завжди є гроші і дорогі подарунки, а як справа доходить до мене — вибач люба, ти ж розумієш зараз немає можливості. Але я звикла і вже знаю, як хитрістю отримати те, що мені треба. В Ірландії політика така — дружити з колишніми, так от я це роблю лише для виду, посміхаюся, питаю як справи, просто не хочу, щоб його діти страждали через конфлікт дорослих. Якщо чесно, так легше жити, прикиньтеся, що ви дуже доброзичливі і відкриті, хоч це і важко, але вам від цього краще буде. Діти приїжджають на вихідні та канікули. Що поробиш, я знала, на що йшла, хоч іноді шкодую (Илюня)

Якщо хочеш зберегти сім’ю, треба змиритися. А з донькою йому ще не цікаво, вона маленька. Більше з донькою його намагайтеся залишати по можливості, щоб більше брав участі: помити і т. д. (Олена)

А що ви порадите авторам цих історій?

Всі фото: Depositphotos