Як схуднути без стресу: Марія Кожевнікова поділилася «правилом тарілки»

581

Влітку минулого року Марія Кожевнікова знову стала мамою. У неї та її чоловіка Євгена Васильєва народився третій син — Василь. У зірковій сім’ї підростають сини Іван та Максим. Багатодітна матуся в своєму особистому блозі вже не раз розповідала про те, як вона прийшла у форму після третіх пологів:

Вага йшов набагато важче, ніж попередні два рази. Звичайно, вага — це жахлива нісенітниця в порівнянні з щастям бути мамою, але все одно і з цією нісенітницею треба впоратися.

Яким чином? Фізичне навантаження, правильне харчування, зменшення порцій — ми ж їмо більше, ніж нам потрібно. Коли Васі виповнився рочок, я голодувала п’ять днів і схудла на 5 кілограмів — останні, які складніше всього скинути. Але хочу попередити: не можна голодувати, не порадившись з лікарями!

© Instagram @mkozhevnikova

Сьогодні на її особистій сторінці з’явився новий пост з порадами для тих, хто мріє позбутися зайвої ваги:

Моє минуле фото про детокс викликало стільки запитань та обговорень, що я вирішила розповісти детальніше про те, як мені вдалося схуднути.Найголовніше, треба розуміти, і я вже про це говорила, що не існує чарівної таблетки для схуднення… – це комплексний підхід, який включає правильне харчування, фізичну активність, водний баланс і психологічний настрій.

© Instagram @mkozhevnikova

Марія пояснює, що перше правило – це правильне харчування:

Ключовий аспект — харчування. Тільки не подумайте, що це дієти або відмова від смачної їжі. Правильне харчування має бути корисним і збалансованим.

Я, наприклад, взяла за основу «правило тарілки», коли на половину одного прийому їжі доводиться овочева частина, на чверть – складні вуглеводи і стільки ж на білкову їжу, а ще я дуже полюбила різноманітні смузі. Вони вгамовують відчуття голоду і можуть стати відмінною альтернативної перекусу, допомагають не налягати на шкідливі снеки і не переїдати вечорами.

Варто відзначити, що таке правило позначається на здоров’ї тільки позитивним чином, оскільки Марія не відмовляється від вуглеводів, як роблять багато дівчат, що бажають схуднути.

Нещодавно дієтолог Альбіна Комісарова писала про дослідження, опублікованому в журналі The Lancet:

Серпневий метааналіз, опублікований в журналі The Lancet, був присвячений вивченню впливу кількості споживання вуглеводів на рівень смертності.

Як ви розумієте, в плані здоров’я, на кетодиете можна поставити жирний хрест.

© Instagram @michael_dasha

А ось співачка Саті Казанова дотримується свого правила – шести смаків.

6 смаків! Аюрведа говорить: одному прийомі їжі важливо вжити смаки: солоний, солодкий, кислий, гіркий, терпкий, гострий. Тільки тоді організм і психіка отримують повне насичення на всіх рівнях!

Співачка також радить витримати між прийомами їжі 3-5 годин і в ці проміжки ні в якому разі не попоїсти.

© Instagram @satikazanova

Наступне правило Марії Кожевнікової – не слід забувати про спорт:

Другий важливий аспект – це фізичні навантаження, без них неможливо досягти значного результату. Тут я всім рекомендую сприймати спорт не як тягар, а як спосіб відчувати себе краще. Головне, знайти активність за душі і почати з малого, наприклад, з зарядки вранці і ходьби хоча б по 30 хвилин в день.

© Instagram @mkozhevnikova

Останній, третій пункт – харчові добавки:

Що ж стосується добавок – це просто помічники, які доповнюють раціон і допомагають нормалізувати травлення. У нашому ритмі не завжди є можливість забезпечити організм всім необхідним. І тут кожен вирішує для себе. Важливо завжди дуже уважно вивчити інгредіентний склад, щоб добавки були виготовлені з натуральних інгредієнтів. Тільки комплексний підхід і робота над собою можуть принести бажаний результат😉💪🏻

© Instagram @mkozhevnikova

До речі, правильно харчуватися і займатися спортом можна навіть на відпочинку. Так, Олена Подкамінська показала у себе в особистому блозі, як їй вдається поєднувати відпустку і регулярні тренування.

Відпочинок — це зміна виду діяльності. Тішить, що мій відпочинок зараз виглядає так» — підписала вона одну з фотографій.

© Instagram @podkaminskaya_official

Співачка Зара також любить ділитися з шанувальниками ефективними вправами на всі групи м’язів для підтримки себе у формі, серед яких є дуже прості, а головне – не вимагають відвідування спортзалу:

  • Скручування преса з піднятими ногами
  • Стрибки з приседом
  • Віджимання на колінах з подальшою розтяжкою спини

View this post on Instagram

A post shared by Baby Stories (@babystories2019) on May 29, 2019 at 2:49am PDT

Фото на анонс: Instagram @mkozhevnikova