Як часто фарбувати брови фарбою, хною

1650

Зміст:

  • Чому не радять часто фарбувати брови
  • Як часто фарбувати брови, залежить від типу барвника, який ви використовуєте і інтенсивності відтінку. Як правило, колір починає сходити через два тижні після фарбування. Влітку це відбувається швидше дії сонця. Але освіжати відтінок фахівці рекомендують не частіше, ніж один раз в місяць, якщо мова йде про фарбу з хімічними компонентами, і один раз у дві-три тижні, якщо використовується натуральна хна.Як часто можна фарбувати брови

    Так як часто фарбувати брови не рекомендується, якщо колір для вас вже не влаштовує, а рекомендований відрізок часу ще не пройшов, коригувати форму стоїть за допомогою олівця або тіней.

    Чому не радять часто фарбувати брови

    Незважаючи на те, що хна є натуральним продуктом і вважається нешкідливою, надмірне її використання пересушує шкіру. Плюси цього засобу в тому, що хна не пригнічує натуральний пігмент, і брови з часом не світлішають, до того ж вона стимулює ріст волосся, робить їх більш щільними і пружними. Але все це відноситься тільки до 100 % натуральної хни. Якщо засіб для застосування в домашніх умовах містить додаткові хімічні пігменти для отримання потрібного відтінку, воно користі не принесе.

    Часте використання коштів з агресивними компонентами приводить до того, що брови поступово стають більш рідкісними, фарба може спровокувати їх сильне випадання. Крім волосків, від фарбування страждає і шкіра, тому їй потрібно давати час для відновлення. При частому фарбуванні зростає ймовірність виникнення алергічної реакції.

    Скільки можна тримати фарбу, залежить від конкретного складу. При цьому варто пам’ятати про наступне:

  • Чим довше буде впливати складу на брови, тим більш насиченим буде колір.
  • Більше 10 хвилин тримати фарбу фахівці не рекомендують. Точний час, як правило, вказує виробник в інструкції до складу, не можна перетримувати.
  • Якщо для фарбування ви вибрали хну з басмою або іншими натуральними барвниками, то засіб потрібно тримати близько 90 хвилин. Тривалість дії залежить від того, який відтінок ви хочете отримати.
  • Після фарбування фарбою приділяйте увагу догляду за бровами. Наносите на них рицинова або реп’яхову олію, використовуйте скраб, крем, засоби для росту і відновлення.

    Також цікаво почитати: віск для брів