Як швидко відбілити нігті в домашніх умовах

867

Зміст:

  • Домашні способи відбілювання
  • Якщо нігті пожовкли від хвороби
  • Часто буває так, що нігті набувають тьмяний, неприродний відтінок і темніють, стаючи некрасивого кольору. Виною тут можуть бути фарбувальні пігменти, перекис водню з добавками, побутові фактори, а також внутрішні причини – хвороби організму, нігтьової пластини або нестача поживних речовин, вітамінів і мінералів, що позначається і на стані нігтів. Відбілити нігті в домашніх умовах допоможуть поради косметологів.

    Як швидко відбілити нігті в домашніх умовах — порадьтеся з професійними косметологами

    Домашні способи відбілювання

    Для потемнілих нігтьових пластин є кілька способів відбілювання. Всі вони безпечні і можуть застосовуватися кілька разів, поки ніготь не придбає потрібний колір. Перший спосіб найбільш простий і діє в тому випадку, якщо ніготь став темним через забруднень:

  • Для відбілювання потрібно опустити руки в ванну з гарячою водою, попередньо поклавши туди шматок дитячого мила.
  • Нігтями так пошкребти по милу, щоб воно потрапило під нігтьову пластину.
  • Через пару хвилин нігті потерти косметичної щіточкою, після чого змити водою.
  • Застосування харчової соди для відбілювання вже стало класикою. Її, наприклад, використовують для відбілювання зубної емалі – настільки потужний ефект вона надає. І якщо для зубів вона не так вже й безпечна, то нігті відмінно переносять дію засобу. Насипте трохи порошку на змочену у воді зубну щітку, і гарненько пройдіться по нігтьовій пластині легкими масажними рухами. Також для відбілювання можна скористатися зубною пастою, яка освітлить пластину на кілька тонів за рахунок вмісту у складі активного фтору.

    Кристалики соди можуть викликати неприємні відчуття, якщо шкіра пошкоджена або має задирки. В цьому випадку рекомендовано замінити процедуру на ванночки – вони виробляють не менший ефект.

    Бюджетним і доступним способом відбілювання в домашніх умовах є відбілювання лимонною кислотою або соком. Це засіб добре справляється з забрудненнями різного характеру, роз’їдає їх, залишаючи поверхню нігтьової пластини світлою і чистою. Для чищення нігтів рекомендовано змочити ватку в лимонному соці і втирати його в пластину або користуватися ваннами. Процедуру проводять кілька днів поспіль і оцінюють результат. Також можна просто занурити нігті в лимонну м’якоть на кілька хвилин. Зазвичай через 3-4 процедури нігті помітно світлішають.

    Ще одним ефективним способом відбілювання може стати оцет. Оцтова кислота також руйнує ферменти багатьох барвників, тому природний очищувач може успішно впоратися з невеликими забрудненнями. Оцтом протирають нігтьову пластину кілька разів на день, поки вона не придбає природний колір. Подібним способом впоратися з проблемою можна перекисом водню, діючої теж за принципом розчинника.

    Також можна робити процедури з морською сіллю. Для цього підійде морська вода (якщо є можливість набрати воду саме з моря), або спеціально приготовлений розчин морської солі. Дві чайні ложки солі розводять в стакані гарячої води і роблять ванни на 15 хвилин. Процедуру повторюють два рази в тиждень.

    Впоратися з потемнілою нігтьової пластиною допоможе і відвар ромашки. Не варто боятися, що коричневий концентрат зробить нігті ще темнішими – ромашка не забарвлює пластину. Готують ванночку наступним чином:

  • Столову ложку сухого продукту заливають 1,5 склянки води.
  • Нагрівають на водяній бані 15 хвилин, потім охолоджують.
  • Після цього злегка теплий відвар опускають руки на півгодини.
  • Вже через декілька процедур нігті стають світлішими, а шкіра навколо них – бархатистою і м’якою. Аналогічно можна готувати розчин лимонної кислоти і тримати пальці в теплій воді не менше 15 хвилин.

    Якщо нігті пожовкли від хвороби

    Найважче впоратися з пожовклим нігтьової пластиною, яка стала такою внаслідок захворювання. Тут вже содою не допоможеш. Досить часто і нігті не тільки захоплюватися самі, але і стають наслідком важких патологічних змін в організмі. Тому відбілювання нігтьової пластини відбувається по-різному, в залежності від виявленої причини:

    • при проблемах з печінкою, коли в організмі підвищений викид жовчних ферментів або розвивається гепатит, циррозное ураження печінки, то лікування повинно бути спрямоване на усунення причини. Пацієнтам призначають курс препаратів для печінки, а нігтьову пластину доведеться вчасно зрізати, поки вона не прийме колишню відтінок.
    • при зниженому імунітеті необхідно посилити організм вітамінами і мінералами. При необхідності лікар порекомендує імуностимулятори. Лише після відновлення імунітету можна сподіватися, що нігті на руках і ногах візьмуть колишній вигляд.

    на ногах

    Візуально відбілити нігті на ногах допоможе правильно підібраний колір педикюру

    • при грибкових захворюваннях. В даному випадку без допомоги лікаря не обійтися. Доктор порекомендує спеціальні кошти з антимикотическим ефектом для нанесення на нігтьову пластину, а також це можуть бути лікувальні лаки.

    Грибкове захворювання – найбільш загрозлива причина, по якій темніють нігті. Вони не тільки набувають жовтий колір, але ще шаруються і товщають. Проблема зачіпає нігті на руках і ногах.

    При прогресуванні захворювання та наявності ускладнень пацієнтам доведеться приймати не тільки місцеві, але і препарати для прийому всередину. Після повного одужання нігтьова пластина відросте, але далеко не завжди може відновити свій природний колір без жовтизни. У цьому випадку звертаються до допомоги майстра манікюру.

    При появі перших ознак змін на нігтях відразу ж проконсультуйтеся в салоні, а при необхідності – в клініці. Якщо нігті змінили свій природний колір після лаку з сильним пігментом, то треба замінити на більш світлі відтінки або вибрати іншу марку.

    Якщо ж ніготь став жовтіти та шаруватися – це вірна ознака мікотичної поразки. Тут допоможе тільки фахівець, так і після успішного лікування пластина відновлюється не завжди. Незалежно від причини пожовтіння нігтів, тільки своєчасне звернення уваги на проблему дає перспективи успішного її усунення.

    Читайте далі: жирне волосся що робити