Анастасія Цвєтаєва пояснила, чому не дає новонародженому синові вітаміни

479

28 травня Анастасія Цвєтаєва і її чоловік Надав Ольган знову стали батьками: у подружжя народився син, якого назвали рідкісним Аківа. Останні кілька років актриса живе на батьківщині чоловіка, в Ізраїлі, і повністю присвятила себе сім’ї. Нагадаємо, крім 6-річної дочки Естер і маленького Аківи від нинішнього чоловіка, у неї підростає 13-річний син Кузьма від відносин з Олегом Гончаровим.

Анастасія регулярно ділиться останніми новинами з життя багатодітної мами і радує своїх шанувальників сімейними фотографіями. Нещодавно, наприклад, актриса опублікувала кумедне фото з сином, на якому вони роблять губи «качечкою».

У кого з нас качечка краще виходить?)))😗 – пожартувала Цвєтаєва в підписі до світлини.

© Instagram @nastia_tsvetaeva

А вчора молода мама розповіла шанувальникам про те, що після чергового зважування малюка лікарі порекомендували давати йому вітаміни. Анастасія вирішила попросити поради у читачів свого блогу та дізнатися, чи варто давати вітамін D тим, хто живе в сонячних країнах.

View this post on Instagram

A post shared by Baby Stories (@babystories2019) on Jul 9, 2019 at 2:38am PDT

Крім того, Анастасія написала великий піст і розповіла, що її молодший спадкоємець вперше побачив море:

У суботу наш хлопчик вперше побачив море. Я вважаю це важлива віха, хочу зафіксувати в пам’яті.Отже, дорогий щоденник😄 Акиве місяць і 8 днів. Він вперше «прийшов» на морі, на заході, в 18:30, коли сонце вже не сильно смажить. На календарі 6 липня, в небі мінлива хмарність, а у мене на руках маленький Акивушон. Море йому сподобалося, він притих від шуму вітру і хвиль, примружився й дивився в небо філософським поглядом))) Потім трохи перекусив і заснув. Я дала його на руки Надаву і вперше за це літо скупалася.Зараз сезон медуз, але я їх не боюся. Одну тільки зустріли, коли я вже на берег вийшла.⠀P. S. Хто дивився сьогоднішні сториз, напишіть вашу думку ласка на рахунок вітаміну D. І взагалі на рахунок усіх вітамінів, які прописують всім дітям без розбору, превентивно, навіть не зробивши аналізів і не з’ясувавши, чи є недолік в тому чи іншому вітаміні…

© Instagram @nastia_tsvetaeva

Зіркова мама уточнила, що сумніви її не пов’язані в принципі з прийомом вітаміну D або заліза, яке рекомендують всім дітям ізраїльські лікарі:

…мій питання було не про те, як потрібно приймати вітамін Д, а чому в Ізраїлі, де багато сонця, його теж прописують.

Шанувальники поділилися своєю думкою щодо вітамінів і залишили під постом безліч коментарів зі своїми порадами:

Я вважаю, що вітамін Д необхідний немовлятам, він і від рахіту, зміцнює кісткову систему… І чим раніше ви почнете його пити, тим краще.

У Німеччині віт Д обов’язково ( віт Д і флуорид) а інше за потребою і спочатку аналізи.

у каліфорнії лікарі теж кажуть обов’язково приймати д3 і берегти малюка від прямих сонячних променів

Д3 виписують для профілактики гіповітамінозів,а не для поповнення недостака= лікування гіповітамінозу.Недоцільно робити аналізи всім малятам поголовно,тим більше,що відстежувати вміст вітамінів у крові бажано в динаміці.Доцільніше призначати в профілактичних дозах Д3 дітям віку Аківи,що ваш лікар і робить.Тим більше у нього напевно,як і у Естер,смаглява шкіра.Ось і все пояснення.

Є зрозуміле пояснення добавок для немовлят. Вітамін Д3 в Ізраїлі якраз у більшості в недоліку. Візьміть наприклад סקר מב»ט, його бракує більшості населення. Та й дитини не тримати кожен день на відкритому сонці хоча б 20 хвилин з оголенноыми 80%. Особливо під нашим Ізраїльським сонцем. Ось і рекомендація давати його з народження. Залізо з 4-ьох месецев дають, тому що у дитини ендогенних запасів вистачає приблизно на 3 місяці, а в материнському молоці його не так багато.

Єдиний правильний варіант — регулярно здавати аналізи і діяти в залежності від результатів. Гадати, чи потрібні залізо і вітамін Д якомусь абстрактному дитині — заняття захоплююче, але контрпродуктивну 🤷🏼♀️

Читайте також:Нутриціолог пояснив, як вітамінні добавки впливають на здоров’я

До речі, вчора у себе на сторінці Анастасія розповіла, що після пологів регулярно носить бандаж, щоб тримати м’язовий корсет в тонусі.

© Instagram @nastia_tsvetaeva

До речі, личко малюка Анастасія Цвєтаєва вперше показала лише днями і написала, що всі її друзі і родичі стверджують, що малюк більше схожий на батька:

Знайомтеся, Аківа Ольган. Він тут здається таким великим, але це просто камера так спотворює. Він розташований ближче до об’єктиву, ніж Естер. Всі мої кажуть, що схожий на чоловіка. Все чоловікові кажуть, що схожий на мене))А мені здається, що він схожий на Естер, коли вона була в його віці👶🏼 У них навіть ямочка однакова на щічці😌А ви як думаєте, на кого схожий? Як в тій приказці «жінка відійдіть від дитини, покличте його мати» чи все-таки є хоч щось від мене?)

© Instagram @nastia_tsvetaeva

Читайте також:

  • Анастасія Цвєтаєва поділилася невідомими фактами про пологи в Ізраїлі
  • Анастасія Цвєтаєва нудьгує по своєму справжньому розміром грудей
  • «Всі мої кажуть, що схожий на чоловіка»: Анастасія Цвєтаєва показала обличчя новонародженого сина
Фото на анонс: Instagram @nastia_tsvetaeva