А у вас було відчуття провини за завершення грудного вигодовування?

594

Грудне годування деколи створює дивовижну зв’язок між мамою і малюком. Тому, коли приходить пора його завершувати, багато матері відчувають докори сумління. Схожі емоції зараз у матусі з ніком в Мережі Муррррка.

Почуття чи провини, то жаль від того, що другий день завершую гв. Дитині майже рік, годувати я більше не хочу, здоров’я підірвалося небагато, але от огидно свербить — а хто-то до 1,5 годує, до 2… А ти…

Ще й дитина з атопічним дерматитом. І знову свербить — найкраща їжа для алергіка це грудне молоко. Начебто майже рік прокормила, але що за почуття провини? — ділиться з подругами матуся.

Читайте також:Монолог мами: «Я була «прив’язана» до доньці через почуття провини перед нею»

Користувачки Мережі прийшли на допомогу автору цього сумного посту:

Як я тебе розумію ( Я ревіла кілька днів і так себе вінілу! І це по-справжньому зрозуміють ті, хто був на дієті при топическом дерматиті! Коли намагаєшся зробити все, щоб дитину не сипало, позбавляєш себе майже всіх продуктів. Відпусти цю ситуацію і сприймай її як один з етапів дорослішання дитини (Олена)

Те ж саме. Все у нас в головах, діти отвыкнут швидко (Христина Леріна)

Теж відчувала провину, перестала годувати в 5 місяців, через недільки дві пройшло. Ти молодець, що рік протрималася! (Валерія Сергіївна)

А я взагалі другого вже не змогла годувати. 3 тижні — мій межа, далі з грудьми проблеми (Cherry)

Почуття провини і в 2 роки буде (Katrina)

Теж було почуття провини. в 6 місяців у мене почалися проблеми зі здоров’ям, щитовидка, прописали препарати не сумісні з гв( 3 дні ми намагалися дати доче пляшечку, вона визнавала, тільки груди, я не починала пити ліки, і ставало тільки гірше. її годували сумішшю з ложки. і так, виявилося ми алергіки(( алергія на бкм і казеїн, підбирали суміш. у підсумку в 6 місяців я згорнула гв, але 2 тижні ще сцеживалась вдень і вночі, в надії, що відміняти препарати і я продовжу гв, але на жаль і ах, лікування затягнулося на 1.5 місяців, і стільки зціджуватися я не змогла, молока ставало менше і менше. У підсумку нас 10 місяців, гіпоалергенна суміш, а я відчуваю себе добре, немає заборон у їжі, не переживаю нашкодити маляті тим, що чиєму що щось не те, а так планувала годувати до року, не більше (Elyana)

Я хочу тебе підбадьорити. Теж звертаю гв з тих же причин, залишилося 2 нічні годування. І я навіть поплакала, але не від того, що дитині погано роблю, а тому що подумала, що я більше ніколи годувати груддю не буду, а це прекрасний час для мене, від того, що малюк уже так виріс. Я себе переконала, що я найкраща мама для своїх дітей. Я завжди думаю про них, і про себе ( у рамках щаслива мама — щаслива вся сім’я). Це реально працює. Бажаю скинути свою провину! Я спеціально шукала дані — при проведенні наукових досліджень жодних ЗНАЧУЩИХ цифр немає підтверджують, що дітки на гв ПІСЛЯ 6 місяців сильніше або здоровіше однолітків на ІВ) Ти — диво-Мама! Найкраща для своїх діток (MammaMia)

Вам знайоме почуття провини при завершенні грудного годування? Що порадите автору цієї історії?

Фото: Depositphotos, Instagram @mamasunpredictablejourney